Închide meniul

FIFA, decizie radicală pentru Campionatul Mondial din Qatar! Câţi jucători vor putea fi convocaţi

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 23 iunie 2022, 22:17

FIFA, decizie radicală pentru Campionatul Mondial din Qatar! Câţi jucători vor putea fi convocaţi

FIFA, decizie radicală pentru Campionatul Mondial din Qatar

Cupa Mondială se va juca în Qatar / Hepta

FIFA a luat o decizie radicală pentru Campionatul Mondial din Qatar. Forul suprem al fotbalului a anunţat, joi, că echipele calificate la Cupa Mondială 2022 (21 noiembrie – 18 decembrie) vor putea convoca până la 26 de jucători în Qatar, faţă de 23 până acum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Biroul Consiliului FIFA îşi justifică decizia făcând referire la „necesitatea de a păstra o flexibilitate suplimentară datorită programului unic al Cupei Mondiale 2022 în calendarul global, precum şi contextului mai larg al efectelor perturbatoare cauzate de pandemia de coronavirus. COVID-19 la echipe înainte şi în timpul turneelor”.

FIFA, decizie radicală pentru Campionatul Mondial din Qatar

Preselecţia care va trebui transmisă de federaţiile naţionale vizate de Cupa Mondială poate include până la 55 de nume, faţă de 35 până acum.

În plus, norocoşii câştigători care vor face parte din lista finală de 23 până la 26 de jucători trebuie să fie eliberaţi cel târziu pe 13 noiembrie de clubul lor.

Nu în ultimul rând, Biroul arată că nu pot fi mai mult de 26 de persoane pe banca echipei în timpul meciurilor de la Cupa Mondială, inclusiv maximum 15 rezerve şi 11 oficiali, inclusiv un medic.

Reclamă

Reguli stricte la Campionatul Mondial din Qatar

Sunt reguli stricte la Campionatul Mondial din Qatar. Suporterii au fost avertizaţi înaintea competiţiei care se va desfăşura în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie. Aceştia riscă ani grei de închisoare.

Fanii care vor călători în Qatar pentru Cupa Mondială din această iarnă vor avea de-a face cu reguli stricte. Sexul între persoanele care nu sunt căsătorite este doar una dintre ele. Încălcarea acesteia se poate pedepsi cu închisoare până la 7 ani.

„Sexul este ‘scos din meniu’, doar dacă nu mergi în calitate de cuplu căsătorit. În mod clar vor fi reguli stricte împotriva aventurilor de o noapte la acest turneu.

Reclamă 4 / 0/3

Nu vor fi deloc petreceri, toți trebuie să fie atenți la acest lucru, asta dacă nu își doresc să se supună riscului de a ajunge în închisoare. Practic, va exista o interdicție la sex la această ediție a Campionatului Mondial, pentru prima dată în istorie. Fanii trebuie să fie pregătiți”, a transmis o sursă pentru Daily Star.

Suporterii riscă pedeapsa capitală în Qatar

Nu doar actele sexuale între persoanele care nu sunt căsătorite sunt interzise de la Campionatul Mondial din Qatar. După cum era de aşteptat, substanţele interzise nu sunt permise.

Potrivit Sport Bible, dacă suporterii sunt găsiți cu droguri în posesie, precum cocaina, atunci riscă pedepse extrem de grave. Printre acestea se numără 20 de ani de închisoare și amendă între 21.349 – 64.047 de lire, închisoarea pe viaţă sau chiar pedeapsa cu moartea.

Grupele Campionatului Mondial din Qatar

Grupa A: Qatar, Olanda, Senegal, Ecuador
Grupa B: Anglia, SUA, Iran, Țara Galilor
Grupa C: Argentina, Mexic, Polonia, Arabia Saudită
Grupa D: Franța, Danemarca, Tunisia, Australia
Grupa E: Spania, Germania, Japonia, Costa Rica
Grupa F: Belgia, Croația, Maroc, Canada
Grupa G: Brazilia, Elveția, Serbia, Camerun
Grupa H: Portugalia, Uruguay, Coreea de Sud, Ghana

Cei mai mari absenţi de la Cupa Mondială din 2022

Site-ul de specialitate transfermarkt.com a realizat echipa de start ideală a marilor absenți de la Cupa Mondială:

Oblak (Slovenia) – Florenzi (Italia), Skriniar (Slovacia), Lindelof (Suedia), Alaba (Austria) – Salah (Egipt), Verratti (Italia), Jorginho (Italia), Mahrez (Algeria) – Haaland (Norvegia), Ibrahimovic (Suedia)

Pe lista jucătorilor răsunători care vor lipsi de la Cupa Mondială se mai numără: Donnarumma, Bastoni, Barella, Bonucci, Insigne, Immobile, Berardi, Chiesa (Italia), Luis Diaz, James Rodriguez (Columbia), Forsberg, Kulusevski, Ibrahimovic, Isak (Suedia), Osimhen (Nigeria), Bailly, Kessie, Pepe, Haller, Zaha (Coasta de Fildeș), Pjanic, Dzeko (Bosnia), Schick (Cehia), Aubameyang (Gabon), Vidal, Sanchez (Chile), Calhanoglu, Cengiz Under (Turcia), Naby Keita (Guineea).

Reclamă
Recomandări
  • FIFA, decizie radicală pentru Campionatul Mondial din Qatar
  • Câţi jucători vor putea fi convocaţi la turneul din Qatar

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
5:50 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și