Închide meniul
Foto

Finala de vis Argentina – Franța, în imagini! Momentele care vor rămâne în istoria fotbalului

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 decembrie 2022, 23:53

Finala de vis Argentina – Franța, în imagini! Momentele care vor rămâne în istoria fotbalului

Argentina este noua campioană mondială, după ce a învins Franța

Argentina este noua campioană mondială, după ce a învins Franța / Profimedia

Așa a arătat finala de vis Argentina – Franța, în imagini! Aparatele foto au făcut magie în timpul meciului superb de la Campionatul Mondial din Qatar. Argentina lui Lionel Messi a câștigat grandiosul trofeu după ce a învins Franța la loviturile de departajare, scor 3-3 (4-2 d.l.d.).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi a fost eroul sud-americanilor și și-a trecut în vitrină prima Cupa Mondială, singurul trofeu major care îi mai lipsea.

Finala de vis Argentina – Franța, în imagini! Momentele care vor rămâne în istoria fotbalului

A fost o seară magică, iar multe voci din lumea fotbalului susțin că a fost cea mai frumoasă finală din istoria Campionatului Mondial.

Lionel Messi a reușit o „dublă” superbă pentru Argentina, în timp ce Kylian Mbappe a bifat un hat-trick fabulos.

Marea câștigătoare s-a decis la „loteria penalty-urilor”. Argentina a fost mai inspirată și a ridicat pentru a 3-a oară în istorie Cupa Mondială de-a lungul capului, după reușitele din 1978 și 1986.

Reclamă

În fața a 90.000 de spectatori care au trăit finala la intensitate maximă, Lionel Messi a fost îmbrăcat cu o pelerină neagră, specifică Qatarului, și a prezentat întregii lumi trofeul la care visa de când era copil.

Messi a sărbătorit succesul colosal alături de familia sa, chiar pe teren. Cele mai tari imagini din finala Campionatului Mondial din Qatar pot fi văzute în GALERIA FOTO de la finalul articolului.

Prima reacție a lui Lionel Messi după ce a devenit campion mondial cu Argentina!

Prima reacție a lui Lionel Messi după ce a devenit campion mondial cu Argentina a venit. Lionel Messi a anunțat că nu se va retrage din naționala Argentinei, cu care a cucerit cele mai importante două trofee în ultimii doi ani. Cupa Mondială vine după Copa America 2021.

Reclamă 4 / 0/3

Messi vrea să joace din postura de campion mondial. Asta după ce a fost declarat cel mai bun jucător al turneului, după cele 7 goluri marcate. El a devenit și jucătorul cu cele mai multe prezențe la Cupa Mondială.

”E o nebunie. E frumos acest trofeu. Acesta este trofeul pe care l-am dorit toată viața mea. Este visul meu de când eram copil. Nu mă retrag de la naționala Argentinei. Vreau să joc în continuare din postura de campion.

Am suferit mult, dar am reușit. De-abia așteptăm să ajungem în Argentina să vedem ce nebunie va fi. E o nebunie că s-a întâmplat așa. Mi-am dorit foarte mult trofeul. Știam că Dumnezeu mi-l va da și acum mă bucur de el”, a spus Messi.

Argentina – Franţa 3-3 (4-2 d.l.d.), în finala Campionatului Mondial din Qatar

Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d). Argentina este câştigătoarea Campionatului Mondial din 2022. Lionel Messi a câştigat singurul trofeu care îi mai lipsea după ce a reuşit o „dublă” de senzaţie în finala cu Franţa, decisă la lovituri de departajare.

Angel Di Maria a impresionat în startul finalei. Fotbalistul lui Juventus a fost de neoprit de fundaşii lui Didier Deschamps. În minutul 22, Angel „Di Magia” a scos un penalty, după ce a fost faultat de Dembele. Lionel Messi a executat de la 11 metri şi a deschis scorul pe Lusail Iconic Stadium.

Di Maria nu s-a oprit şi a reuşit să îşi treacă şi el numele pe tabelă, până la pauză. A finalizat un contraatac „fulger” al Argentinei. Servit ideal de Mac Allister, extrema stânga nu i-a dat nicio şansă lui Lloris.

Când fanii Franţei îşi pierduseră orice speranţă s-a făcut remarcat Kylian Mbappe. Kolo Muani a fost faultat în careu de Otamendi, iar starul lui PSG a redus din diferenţă, în minutul 80. La faza imediat următoare, Mbappe a restabilit egalitatea. Kylian a înscris superb, în minutul 81, şi a trimis meciul în prelungiri.

Reclamă

În minutul 109, Messi a dus-o din nou pe Argentina în avantaj. Golul a fost validat cu VAR şi s-a declanşat sărbătoarea în rândul fanilor „pumelor”. Mbappe nu a fost de acord şi a reuşit hat-trick-ul în minutul 117.

Meciul fabulos s-a decis, în cele din urmă, la lovituri de departajare. Messi şi Mbappe au marcat de la 11 metri. Coman şi Tchouameni au ratat şi au făcut-o pe Argentina campioană mondială.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:39 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare. Echipele de start 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:21 Palermo – Reggiana LIVE VIDEO în AntenaPLAY (17:15). Ionuț Nedelcearu e titular și luptă pentru promovare! Echipele de start 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A 15:59 Blackburn – Coventry (17:00) şi Hull City – Ipswich (22:00) LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Şansă uriaşă pentru Ipswich 15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni Vezi toate știrile
Citește și