Închide meniul
EXCLUSIV

Istvan Kovacs, aplaudat de Adrian Porumboiu după ce a fost delegat la Cupa Mondială: „E formidabil! S-au aliniat astrele”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 19 mai 2022, 19:42

Istvan Kovacs, aplaudat de Adrian Porumboiu după ce a fost delegat la Cupa Mondială: „E formidabil! S-au aliniat astrele

Istvan Kovacs va arbitra și la Cupa Mondială din 2022

Istvan Kovacs, în timpul unui meci / Profimedia

Istvan Kovacs a fost aplaudat de Adrian Porumboiu după ce a fost delegat la Cupa Mondială. Fostul mare arbitru român și patron la FC Vaslui l-a felicitat pe centralul de 38 de ani pentru performanța fantastică pe care a bifat-o.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Porumboiu este conștient că delegarea lui Istvan Kovacs la Mondialul din Qatar reprezintă o realizare uriașă pentru România. Ovidiu Artene și Vasile Marinescu sunt cei doi asistenţi români care îl vor însoți pe Kovacs la turneul final din această iarnă.

Istvan Kovacs, aplaudat de Adrian Porumboiu după ce a fost delegat la Cupa Mondială

Fostul conducător de la FC Vaslui l-a inclus pe Kovacs în TOP 5 arbitrii din lume, la ora actuală.

„Super, super, e vis! E de vis. Ghinion mare, imens, al lui Hațegan (n.r. – referitor de infarctul suferit). Important că România are acolo un arbitru, asta e cel mai important. Are ajutor imens din partea VAR-ului, deci nu vor fi faze controversate. Arbitrajul acum nu mai e o mare problemă.

E formidabil, bravo, dacă n-avem echipă, măcar să avem arbitru acolo. Are și Vasluiul reprezentant acolo (n.r. – Ovidiu Artene). Mă bucur, e un copil la locul lui, un copil foarte bun Artene. A ajuns acolo, într-o lume rarefiată.

Reclamă

(N.r. – Poate să facă față Kovacs la un Mondial?) Categoric. Părerea mea că e de top, e de primii cinci. A avut șansa o dată că s-a scos din mocirla în care era și a ajuns unde a ajuns acum, bravo lui, și conjunctura.

Astrele s-au aliniat in favoarea lui total. Poate să fie în fazele superioare. A prins cea mai bună conjunctură posibilă pentru un arbitru.”, a spus Adrian Porumboiu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Ion Crăciunescu a oferit prima reacție după ce Istvan Kovacs a fost delegat la Campionatul Mondial

Kovacs va arbitra la Cupa Mondială din Qatar, din această iarnă. Și Ion Crăciunescu a vorbit despre performanța extraordinară a centralului de 38 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul arbitru FIFA consideră că Istvan Kovacs mai are de lucrat la limbajul corpului.

„Este meritul lui, a ajuns acolo numai pe meritul lui. Felicitări celor care l-au descoperit. Mie îmi pare rău și de Hațegan, că a avut acel necaz (n.r. – a suferit un infarct). Și el era un candidat serios. După ce va arbitra finala asta (n.r. – Conference League), Kovacs are șansa să arbitreze meciuri foarte tari și foarte importante acolo (n.r. – la Campionatul Mondial. Pentru că are calitate.

Dacă facem o socoteală de când n-am mai avut arbitru român la Campionatul Mondial, de la Igna… au trecut foarte mulți ani. Kovacs este un arbiru care are de toate. Știi cum se zice, a jucat fotbal, aleargă și bine, acum a început să aibă și un limbaj bun. Eu zic că este unul dintre cei mai buni arbitri din Europa, la ora actuală. Eu cred că dacă era născut în altă țară, prin Italia sau Germania, era mult mai tare.

Istvan Kovacs este primul arbitru român care va conduce meciuri la un campionat mondial, după 36 de ani. Ioan Igna a fost ultimul central român prezent la Mondiale, în 1986, în Mexic, unde Argentina s-a impus.

Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) şi Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) sunt ceilalţi arbitri români care au ajuns la Campionate Mondiale, în istorie.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și