Închide meniul

Lionel Messi CM 2022 vs Diego Maradona CM 1986. Cifrele uriașe ale celor doi. Messi luptă pentru trofeul major, în finala Argentina – Franța

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 18 decembrie 2022, 13:13

Lionel Messi la CM 2022 vs Diego Maradona la CM 1986 este o comparație pe care mulți oameni de fotbal au făcut-o, după parcursul spectaculos al starului lui PSG, la Cupa Mondială din Qatar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, mulți s-au întrebat care dintre cei doi a avut o influență mai mare asupra echipei pe care a condus-o spre finala turneului. În 1986, Diego a și câștigat Cupa Mondială. Azi, Messi va încerca să aduca al treilea trofeu suprem în istoria Pumelor, după ultimul act cu Franța, ce va avea loc de la ora 17:00, LIVE TEXT pe AS.ro.

Lionel Messi CM 2022 vs Diego Maradona CM 1986

Cifrele celor doi titani sunt asemănătoare. Fiecare a marcat câte cinci goluri, cu menționea că Messi poate înscrie și în finala cu Franța, în care luptă pentru titlul de golgheter cu Kylian Mbappe, care are de asemenea cinci reușite.

În 1986, Argentina a trimis un total de 101 șuturi spre poartă, față de cele 80 trimise la CM 2022. Maradona a fost implicat în 57 dintre ocaziile avute de Pume, iar Messi în 45. Asta înseamnă un procent de 56.4%, respectiv 56,3%.

Scrisoare emoționantă primită de Lionel Messi de la fiul său, înainte de marea finală Argentina – Franța

Lionel Messi a primit o scrisoare emoționantă de la fiul său Thiago, chiar înainte de finala Campionatului Mondial din Qatar 2022, Argentina – Franța.

Reclamă

Thiago a transcris de mână versurile unui cântec celebru printre supoterii Argentinei. Scrisoara sa a fost făcută publică de Antonella Roccuzzo, soția lui Lionel Messi.

“M-am născut în Argentina, pământul lui Diego și Lionel. Finalele pe care le-am pierdut, câți ani am plâns pentru ele. Băieți, acum ne-am entuziasmat din nou. Vreau să câștigăm al treilea titlu mondial, vreau să fiu campion mondial. Pe Diego îl putem vedea în ceruri, încurajundu-l pe Lionel”, este o parte din scrisoarea emoționantă a lui Thiago Messi pentru tatăl său, înaintea marii finale a Campionatului Mondial.

Lionel Messi, anunț categoric înainte de Franța – Argentina

După calificarea în finala Campionatului Mondial, Lionel Messi a făcut un anunț categoric. Starul Argentinei susține că duelul cu Franța va fi ultimul al său la un Mondial.

Reclamă 4 / 0/3

”Sunt mândru să fiu capabil să îmi închei participarea la Cupa Mondială cu meciul e duminică. Ce am experimentat e ceva îmbucurător. Cu siguranță, duminică va fi ultimul meu meci la un Mondial. Patru ani sunt mulți, până la următorul. Sunt fericit că pot să termin cum se poate mai bine.

M-am simțit foarte bine la acest turneu. M-am simțit puternic înainte de fiecare meci. Am făcut multe sacrificii, ultimul meci a avut și prelungiri și nu ne-a fost deloc ușor. Am ajuns obosiți, dar grupul a arătat din nou putere. Am făcut un meci foarte bun cu Croația, știam de ce vom avea parte.

Am pregătit meciul foarte bine. Știam că vor avea și ei mingea, pentru că au niște jucători foarte buni la mijlocul terenului. Știam că vom avea șansele noastre. Sunt fericit și m-am simțit foarte bine de-a lungul acestui Mondial. Din fericire, am putut ajuta echipa și lucrurile au mers foarte bine.

Echipa, pe lângă putererea ei, este și una inteligentă și știe să citească fiecare moment al meciurilor. Scaloni a zis-o deja, e un grup foarte inteligent, care știe când trebuie să sufere, când trebuie să preseze, să se retragă. Echipa știe să citească meciurile.

Avem un staff foarte bun care nu lasă nimic la voia întâmplării. Ne învață fiecare detaliu important la fiecare meci. Niciodată nu ne simțim pierduți pe teren. Știm ce avem de făcut în fiecare meci. Știam că Croația poate avea posesia, dar știam ce forță avem după ce recuperăm mingea. Ei ne-au lăsat mai multe spații”, a spus Messi, citat de marca.com.

Recomandări
  • Argentina – Franța, finala CM 2022, e azi, de la ora 17:00, LIVE TEXT pe AS.ro
  • Lionel Messi a marcat 5 goluri la CM 2022

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și