Închide meniul

Szymon Marciniak și-a recunoscut greșeala comisă în finala Campionatului Mondial: “M-am temut! E greu într-un meci ca acesta”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 24 decembrie 2022, 16:39

Szymon Marciniak și-a recunoscut greșeala comisă în finala Campionatului Mondial: “M-am temut! E greu într-un meci ca acesta”

Szymon Marciniak a arbitrat finala câștigată de Argentina în fața Franței

Szymon Marciniak a arbitrat finala câștigată de Argentina în fața Franței / Profimedia

Szymon Marciniak și-a recunoscut greșeala comisă în finala Campionatului Mondial din Qatar, câștigată dramatic de Argentina în fața Franței, la loviturile de departajare, scor 3-3 (4-2 d.l.d.). Arbitrul polonez, în vârstă de 41 de ani, a explicat că presiunea din timpul meciului a fost uriașă, iar din acest motiv a ezitat să acționeze cum era recomandat, la o fază petrecută în prelungiri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Privind în urmă, Marciniak spune că ar fi trebuit să lase jocul să continue la un fault comis de Marcos Acuna, la scorul de 2-2, în minutul 90+8.

Szymon Marciniak și-a recunoscut greșeala comisă în finala Campionatului Mondial

Arbitrul central polonez a preferat să oprească jocul și să-l avertizeze cu cartonaș galben pe fundașul argentinian, în loc să lase legea avantajului în favoarea francezilor care puteau scăpa pe contraatac.

Szymon Marciniak a fost aspru criticat de suporterii francezi pentru deciziile luate în finala Campionatului Mondial. Aceștia chiar au lansat o petiție pentru ca meciul să se rejoace, fiind adunate peste 200.000 de semnături.

La aproape o săptămână după finala din Qatar, Marciniak a dezvăluit marea greșeala pe care a făcut-o. Totuși, polonezul se declară mulțumit că n-au existat mai multe erori din partea sa.

Reclamă

„Desigur, au fost și greșeli în această finală. Am întrerupt contraatacul francezilor după un un tackling dur al lui Marcos Acuna. Mă temeam că jucătorul faultat voia ca faza să fie întoarsă și am citit greșit jocul pentru că nu s-a întâmplat așa.

Puteam să las legea avantajului și apoi să revin cu cartonaș. Este greu. Într-un meci ca acesta, am făcut o greșeală în întuneric. Lucrul cel mai important este că nu au existat erori mari”, a spus Szymon Marciniak, potrivit sport.pl.

Arbitrul finalei Argentina – Franța a rupt tăcerea, după ce a fost pus la zid

În plus, Szymon Marciniak a explicat de ce nu a anulat golul Argentinei din prelungiri, deși două dintre rezervele „Pumelor” erau în teren.

Reclamă 4 / 0/3

„Francezii nu au menționat acea fotografie unde puteți vedea cum sunt șapte francezi pe teren atunci când Mbappe marchează un gol. Nu s-a spus nimic, mai ales că la ocazia ratată de Randal Kolo Muani, chiar în finalul meciului, mai mulți jucători erau în terenul de joc.

În primul rând, pentru ca această situație să fie pedepsită, ea ar trebui să afecteze jocul. Și care a fost impactul băieților care s-au ridicat și au sărit pe teren? Există ziare serioase și ziare care doar caută scandal. Prieteni de-ai mei, mari arbitri ai Franței, mi-au scris. Părerea lor a fost una foarte bună. Mulți fotbaliști ne-au transmis felicitări, inclusiv Kylian Mbappe a spus că suntem arbitri buni”, a spus Szymon Marciniak, conform Footmercato.

Francezii vor ca finala Cupei Mondiale să se rejoace!

Francezii vor ca finala Cupei Mondiale să se rejoace. După ce Argentina a învins Franța în ultimul act al turneului qatarez, foarte mulți iubitori ai fotbalului s-au îndoit de corectitudinea arbitrajului. Suporterii „Les Bleus” merg acum mai departe și solicită rejucarea finalei.

În online-ul din Franța a fost inițiată o petiție adresată celor de la FIFA, în care se cere rejucarea finalei Argentina – Franța, dar cu un arbitraj imparțial de această dată. Propunerea a avut un mare succes în rândul suporterilor francezi. Până acum, petiția a fost semnată de aproape 200.000 de oameni.

„Arbitrajul a fost total incorect. Nu a fost penalty la Di Maria, iar Mbappe a fost faultat la golul 2 al Argentinei! Semnați și redistribuiți în masă, pentru ca meciul să fie rejucat!”, argumentează fanii francezi în petiția online.

Șansele de reușită ale acestei propuneri sunt însă inexistente. Chiar dacă numărul de semnături este unul mare, astfel de inițiative nu au puterea de a influența în niciun fel deznodământul evenimentelor sportive.

Reclamă
Recomandări
  • Szymon Marciniak și-a recunoscut greșeala comisă în finala Campionatului Mondial
  • “M-am temut! E greu într-un meci ca acesta”

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker 8:41 Mircea Rednic aşteaptă oferta lui Dan Şucu pentru a reveni la Rapid: „Un telefon de la domnul Șucu oricând e binevenit” 8:33 VIDEOInter a sărbătorit titlul pe muzică românească! Imagini fabuloase cu hora din vestiar. Piesa care a declanșat nebunia la Milano 8:13 Novak Djokovic, sportivul anului la gala Laureus! Premiu special pentru Jude Bellingham 7:54 FotoAdrian Mititelu Jr, la câteva minute de moarte! Dezvăluiri incredibile după 10 ore de comă. În ce stare se află acum 22
apr.
23:55
VIDEOMiddlesbrough – Leeds 3-4, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri spectaculoase!
22
apr.
23:55
VIDEOFarense – Benfica 1-3, în AntenaPLAY. „Vulturii” continuă să spere la titlul din Liga Portugal
22
apr.
23:54
FotoBucurie nebună după ce Inter a câștigat titlul în Serie A! Nerazzurri au depășit-o pe AC Milan la campionate câștigate
22
apr.
23:41
AC Milan – Inter 1-2! Inter a câștigat titlul în Serie A după ce și-a răpus marea rivală în „Derby della Madonnina”
Vezi toate știrile
Citește și