Închide meniul

Javier Aguirre a devenit selecţionerul Mexicului, una din gazdele Campionatului Mondial din 2026. Antena transmite competiţia

Publicat: 23 iulie 2024, 13:19

Reclamă
Javier Aguirre a devenit selecţionerul Mexicului, una din gazdele Campionatului Mondial din 2026. Antena transmite competiţia

Javier Aguirre a devenit selecţionerul Mexicului, una din gazdele Campionatului Mondial din 2026. Antena transmite competiţia

Profimedia

Javier Aguirre a devenit selecţionerul Mexicului, una dintre gazdele Campionatului Mondial din 2026. Competiţia ce va fi transmisă exclusiv de Antena va mai fi găzduită, pe lângă Mexic, de Canada şi SUA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tehnicianul Javier Aguirre a fost numit în funcţia de selecţioner al Mexicului, care speră să-şi revină la Cupa Mondială din 2026, pe care o va găzdui, după o ultimă Copa America complet nereuşită, a anunţat luni federaţia.

Javier Aguirre a devenit selecţionerul Mexicului, una din gazdele Campionatului Mondial din 2026

Suntem încântaţi să anunţăm sosirea lui Javier ‘Le Basque’ Aguirre ca director tehnic al echipei naţionale”, a declarat Duilio Davino, şeful Federaţiei mexicane de fotbal (FMF), într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare, scrie news.ro.

Noul selecţioner va fi asistat de legenda mexicană Rafael Marquez, jucător emblematic pentru Barcelona în anii 2000 şi căpitan al „Tri” la cinci Cupe Mondiale (2002, 2006, 2010, 2014, 2018). Javier Aguirre, în vârstă de 65 de ani, a antrenat deja Mexicul, în special la Cupa Mondială din 2002 şi 2010, ducând echipa până în optimi de finală. El a mai antrenat echipele Egiptului şi Japoniei, precum şi pe Atlético Madrid. Aguirre îl înlocuieşte pe Jaime Lozano, care a refuzat o prelungire a contractului.

Denis Drăguş visează la Campionatul Mondial, după parcursul de vis al României de la EURO

Denis Drăguş visează să se califice la Campionatul Mondial alături de Românie, după parcursul remarcabil de la EURO 2024. Atacantul a transmis că principalul obiectiv al „tricolorilor” este calificarea la Cupa Mondială din 2026.

Denis Drăguş a fost titular în toate cele patru meciuri ale naţionalei, de la EURO 2024. Acesta a reuşit să marcheze şi un gol, în duelul cu Ucraina, din prima etapă a grupelor.

Reclamă
Reclamă 4

Denis Drăguş a transmis că „tricolorii” nu au regrete, după ce şi-au încheiat parcursul la EURO 2024. Acesta a subliniat că jucătorii au dat totul pentru România, însă puteau să fie mai inspiraţi în anumite momente.

De asemenea, întrebat despre următorul obiectiv, Drăguş a răspuns imediat. Acesta a transmis ferm faptul că România se poate califica la Campionatul Mondial din 2026. Ar fi pentru prima dată, după 1998, când „tricolorii” ar participa din nou la un turneu final mondial.

Drăguş a transmis că este fanul Olandei la EURO 2024, după înfrângerea suferită de România. Acesta a rămas impresionat de calităţile defensive ale lui Virgil van Dijk.

Reclamă

„Cum am spus, cum am vorbit şi noi în vestiare, nu avem regrete. Aveam regrete dacă nu dădeam tot. Am dat tot, poate doar puteam să fim inspiraţi în anumite momente ale jocului. Nu eram obişnuiţi să jucăm în perioada aceasta a anului, să jucăm la acest nivel, la cea mai înaltă intensitate.

Şi Olanda, şi Belgia, au o altă experienţă. Chiar şi Ucraina, ele jucau mereu astfel de meciuri. Am fost storşi. Am dat totul, am făcut risipă de energie în fiecare meci. Se putea mai bine în unele momente, să luăm alte decizii, dar luăm lucrurile bune, avem pe ce construi.

(N.r. Fundaşul care l-a impresionat) Clar Van Dijk! Un jucător de talie mondială, o forţă a naturii. Prin calităţile mele, nu am fost niciodată un vârf autentic, să deviez mingile, dar pot să îndeplinesc acest rol foarte bine, mai sunt lucruri la care pot să mă îmbunătăţesc. Şumi m-a ajutat enorm prin sfaturile pe care mi le-a dat, m-am simţit foarte bine. În bandă stânga am jucat acolo de mic, nu sunt probleme.

(N.r. Pe cine susţii la EURO 2024) Pe Olanda. Am făcut schimb cu Van Dijk de tricouri. Cu asta am plecat de acolo, pe drum ne tot gândeam că trebuie cu orice preţ să trăim momentele acestea, cel mai apropiat turneu final este Mondialul. Trebuie să fim acolo, avem încredere că putem să ne batem cu oricine, e principalul nostru obicetiv, Campionatul Mondial”, a declarat Denis Drăguş, conform digisport.ro.

Cine crezi că va deveni selecţionerul României după plecarea lui Edi Iordănescu?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:36

Un caz de Covid-19 depistat la Jocurile Olimpice de la Paris

15:10

Dennis McCann – Ionut Băluţă, reeditarea „războiului” din 2023, e live în AntenaPLAY, pe 27 iulie

14:31

Gigi Becali a anunţat cum poate da o lovitură de proporţii, cu FCSB

14:07

Meciul decisiv Maccabi Tel Aviv – FCSB se vede în direct la Antena 1 şi în AntenaPLAY, miercuri, 31 iulie, de la 21.00

14:05

FCSB – Maccabi Tel Aviv LIVE TEXT, ora 20:30. Campioana României îşi continuă drumul spre grupa principală a Ligii Campionilor

13:38

„Am fost împins la autodistrugere, am fost trădat și rănit!” Săpunaru, mesaj cu subînţeles după ce a ajuns rezervă la Rapid

1 FotoFotografie de colecţie cu Gică şi Ianis Hagi, pe ringul de dans! Elena Hagi a postat totul: „Ne-am distrat!” 2 FotoScoţienii anunţă că Ianis Hagi s-a înţeles că noua echipă: „Este clar!” Salariul uriaş pe care îl va avea 3 Oţelul – Farul 0-0! Gică Hagi rămâne fără victorie în noul sezon! Gol anulat pentru constănţeni 4 Ce şanse îi dau americanii lui David Popovici să doboare recordul mondial? Verdictul experţilor înaintea Jocurilor Olimpice 5 Tragerea la sorţi a turului 3 preliminar Europa League. FCSB şi Corvinul Hunedoara şi-au aflat posibilele adversare 6 Lando Norris a dezvăluit la ce s-a gândit când a primit ordinele de echipă în Ungaria: „Uneori trebuie să fii egoist”
Citește și