Închide meniul

Dezvăluire incredibilă înainte de Cupa Asiei 2023! A dat mită o avere ca să devină selecţioner şi să-i ia locul lui Marcelo Lippi

Valentin Pîrcălabu Publicat: 10 ianuarie 2024, 12:59 / Actualizat: 10 ianuarie 2024, 14:07

Reclamă
Dezvăluire incredibilă înainte de Cupa Asiei 2023! A dat mită o avere ca să devină selecţioner şi să-i ia locul lui Marcelo Lippi

Dezvăluire incredibilă înainte de Cupa Asiei 2023! A dat mită o avere ca să devină selecţioner şi să-i ia locul lui Marcelo Lippi

Profimedia

Dezvăluire incredibilă înainte de Cupa Asiei 2023! A dat mită o avere ca să devină selecţioner şi să-i ia locul lui Marcelo Lippi. Fostul selecţioner al naţionalei Chinei, Tie Li, aflat în detenţie provizorie pentru corupţie, a declarat că a plătit aproape 400.000 de euro pentru a obţine nominalizarea sa în funcţie în ianuarie 2020. Asian Cup Qatar 2023 e live în AntenaPLAY, în perioada 12 ianuarie – 10 februarie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În aceste mărturii, difuzate marţi, într-un documentar al televiziunii publice CCTV, tehnicianul de 46 de ani a afirmat că a contribuit la trucarea unor meciuri pe când era antrenor la o echipă de club.

Dezvăluire incredibilă înainte de Cupa Asiei 2023

Regret enorm. Ar fi trebui să rămân cu picioarele pe pământ şi să urmez calea corectă. Sunt unele lucruri, care, la vremea aceea, erau practici obişnuite în fotbal”, a mărturisit Li, cu un aer vinovat.

În ianuarie 2020, când i-a succedat italianului Marcello Lippi în funcţia de selecţioner, fostul jucător al echipei Everton declarase că a realizat ”unul dintre cele mai mari visuri” ale vieţii sale.

Pentru a-şi realiza acest vis, Li a explicat în documentar că a cerut clubului la care era antrenor, Wuhan Zall, să intervină în favoarea sa la Federaţia Chineză de Fotbal (CFA).

Reclamă

Conform celor declarate, clubul, căruia Tie Li îi promisese că va returna favoarea, a vărsat două milioane de yuani (255.000 de euro) mită lui Xuyuan Chen, preşedintele CFA în acel moment.

Li a mai spus că a dat şi din buzunarul său un milion de yuani (128.000 de euro) secretarului general al CFA.

Tie Li nu a reuşit să califice China la Cupa Mondială din 2022, fiind demis din funcţie în decembrie 2021, scrie agerpres.ro. El a declarat că a contribuit la cumpărarea mai multor meciuri care au permise echipelor de ligă secundă pe care le pregătea să promoveze în eşalonul de elită.

Reclamă 4 / 0/3

Agenţia naţională anticorupţie a lansat la finalul anului 2022 o anchetă care îl viza pe Li, în urma căreia au fost demişi mai mulţi conducători ai CFA. Printre ei a fost şi fostul preşedinte Xuyuan Chen. Acesta a fost inculpat în septembrie 2023 pentru corupţie. El a recunoscut în documentarul difuzat marţi că a primit sume importante de bani de la actori din fotbal doritori să-i atragă atenţia.

”Vreau să prezint cele mai profunde scuze tuturor iubitorilor fotbalului din China’‘, a spus Chen.

Aceste demersuri în justiţie se înscriu în cadrul unei mari campanii anticorupţie iniţiate de preşedintele Chinei, Jinping Xi. În ciuda ambiţiilor Chinei, echipa naţionala se află pe locul 79 în clasamentul FIFA, la acelaşi nivel ca în urmă cu zece ani.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16
mai
0:29
Florin Maxim a comparat-o pe Corvinul cu Real Madrid, după succesul istoric din Cupa României: „Aşa se câştigă!”
16
mai
0:13
Dorinel Munteanu, la pământ după ce Oţelul a pierdut finala Cupei României: „Stau cam prost cu emoţiile!”
23:56 Ce a făcut Dorinel Munteanu, în timpul loviturilor de departajare din finala Cupei României! Gestul a fost surprins imediat 23:45 Corvinul merge în Europa League din Liga a 2-a! Oţelul va avea nevoie de două victorii pentru a juca în Europa! 23:32 Câţi bani a încasat Corvinul, după ce a câştigat Cupa României! Succes istoric pentru echipa din Liga a 2-a 23:10 Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României! Victorie istorică pentru echipa lui Florin Maxim, după lovituri de la 11 metri! 22:52 „Trebuie s-o spun!” Fatih Terim, mesaj categoric după ce a fost umilit de PAOK-ul lui Răzvan Lucescu 22:51 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige 22:45 Accidentare cumplită pentru fiul lui Narcis Răducan! Cât va lipsi de pe teren Iustin! Verdictul medicilor este devastator! 22:30 Răzvan Lucescu, prima reacţie după victoria uriaşă din derby-ul cu Panathinaikos! PAOK, la un pas de titlu în Grecia Vezi toate știrile
Citește și