Închide meniul
VIDEO

La cine a ajuns „mantia lui Lionel Messi”! Ce s-a întâmplat după finala Cupei Asiei, Iordania – Qatar 1-3

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 februarie 2024, 20:30

La cine a ajuns „mantia lui Lionel Messi! Ce s-a întâmplat după finala Cupei Asiei, Iordania – Qatar 1-3

La cine a ajuns "mantia lui Lionel Messi" după finala Cupei Asiei 2023

Hassan Al-Haydos a primit mantia care i-a fost acordată şi lui Lionel Messi / Colaj Profimediaimages

Se ştie la cine a ajuns „mantia lui Lionel Messi”. La doi ani după finala Campionatului Mondial din Qatar, câştigată dramatic de Argentina, Lusail Stadium a fost gazda finalei Cupei Asiei. Chiar naţionala Qatarului a triumfat. A învins Iordania, în direct în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa antrenată de spaniolul Tintin Marquez s-a impus printr-un hat-trick reuşit de Akram Afif, toate golurile fiind marcate din penalty-uri (22, 73, 90+5). Golul Iordaniei, revelaţia competiţiei din Qatar, a fost reuşit de Yazan Al-Naimat (67).

La cine a ajuns „mantia lui Lionel Messi”

A fost spectacol total la festivitatea de premiere. Ca şi după finala Mondialului, căpitanul campioanei a primit o manta pe umeri, înainte de a îi fi înmânat şi trofeul. Hassan Al-Haydos, purtătorul banderolei naţionalei Qatarului, a avut onoarea.

După ce a fost felicitat de preşedintele FIFA, Gianni Infantino, atacantul de 33 de ani al lui Al-Sadd a primit celebra mantie, care se numeşte Bisht şi este purtată numai la ocazii cu adevărat speciale. Al-Haydos a primit imediat şi trofeul Cupei Asiei şi a sărbătorit alături de coechipieri, în uralele zecilor de mii de fani. Imaginile, care au putut fi urmărite LIVE VIDEO în AntenaPLAY, sunt unele impresionante.

Qatarul a câştigat trofeul în faţa a 86.492 de spectatori, în faţa conducătorului statului, şeicul Tamim bin Hamad al-Thani, dar şi a preşedintelui FIFA, Gianni Infantino.

Reclamă

Cupa Asiei trebuia să aibă loc iniţial anul trecut, în China, dar aceasta a renunţat la organizare în 2022 din cauza pandemiei de Covid-19, iar Qatarul a fost nominalizată gazdă.

Mantia purtată de Lionel Messi, la mare căutare: „Îți ofer 1 milion de dolari!”

Mantia purtată de Lionel Messi este la mare căutare. Starul argentinian a ridicat Cupa Mondială deasupra capului în timp ce purta o mantie semi-transparentă, de culoare neagră și cu margini aurii, iar imaginile au intrat în istorie.

La festivitatea de premiere, Messi a primit din partea Emirului din Qatar un bisht, o mantie tradițională din zona arabă, care simbolizează un gest suprem de respect.

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi a acceptat gestul, iar imaginile s-au viralizat în timp record. Decizia căpitanului Argentinei a atras un val uriaș de reacții, unele pozitive, altele negative.

Printre cei care au reacționat se numără și Ahmed Al Barwani, un parlamentar din Oman. Acesta i-a oferit lui Messi 1 milion de dolari în schimbul mantiei purtate la ceremonia de după finala Campionatului Mondial.

Te felicit pentru câștigarea Campionatului Mondial din Qatar. Bisht-ul arab reprezintă un simbol al cavalerismului și al înțelepciunii. Îți ofer un milion de dolari în schimbul acelui bisht”, a spus Ahmed Al Barwani, potrivit thenationalnews.com.

Mantia făcută celebră de Lionel Messi a costat 2.000 de dolari.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” Vezi toate știrile
Citește și