Închide meniul

Ianis Hagi, interviu în Marca! Ce a spus despre Gică Hagi, Edi Iordănescu şi Steven Gerrard: „Mă împinge la limită”

Bogdan Stănescu Publicat: 21 martie 2024, 19:14

Reclamă
Ianis Hagi, interviu în Marca! Ce a spus despre Gică Hagi, Edi Iordănescu şi Steven Gerrard: „Mă împinge la limită

Ianis Hagi, interviu în Marca! Ce a spus despre Gică Hagi, Edi Iordănescu şi Steven Gerrard

Ianis Hagi / Hepta

Ianis Hagi a dat un interviu în Marca. Fiul lui Gică Hagi a vorbit, printre altele, despre tatăl lui, despre Edi Iordănescu şi despre Steven Gerrard.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ianis Hagi a mărturisit că numele Hagi îl împinge la limită în fiecare zi. El i-a lăudat pe Edi Iordănescu şi pe Steven Gerrard, fostul lui antrenor de la Rangers.

Ianis Hagi, interviu în Marca! Ce a spus despre Gică Hagi, Edi Iordănescu şi Steven Gerrard: „Mă împinge la limită”

(n.r. Și ce ne poţi spune despre Edward Iordănescu, selecționerul naționalei tale? Care este relația ta cu el?) A știut să înțeleagă cum să treacă de la generația anterioară la cea nouă și a știut foarte bine să o gestioneze. Ne-a făcut să jucăm foarte bine și să câștigăm încredere. A fost o mare provocare pentru el, pentru că eram tineri, dar am confirmat performanțele bune pe care le-am făcut cu echipa sub 21 de ani și am avut încredere să urcăm la echipa de seniori și să evoluăm destul de bine.

(n.r.: Acum ai multă experiență, dar cum te descurci cu numele de familie Hagi, lucru pe care a trebuit să-l gestionezi de când erai foarte mic?) Pentru mine, este o motivație în viața mea de zi cu zi. Este ambiția mea să mă descopăr ca fotbalist și este ceea ce mă împinge la limită.

„Numele Hagi mă împinge să fiu mai bun”

Mă trezesc în fiecare dimineață știind că așteptările sunt mari. Ori încerci să te obişnuieşti şi să profiţi de acest lucru, ori altfel… va cântări foarte mult pe umerii tăi, aşa că am învăţat de la o vârstă foarte fragedă să folosesc asta în avantajul meu. Este ceva care mă împinge să fiu mai bun în viaţa de zi cu zi, ca fotbalist și ca persoană.

Reclamă

(n.r.: Ce s-a schimbat în fotbalul românesc? Epoca lui Popescu, Hagi… a avut condiții și mai proaste decât acum pe plan social?) Evident, condițiile sunt diferite în această nouă eră, dar cred că cel mai bun răspuns este tatăl meu. A creat o academie în urmă cu 15 ani și a construit o idee asemănătoare cu ceea ce era fotbalul în anii ’80, ’70 în România și cred că, făcând asta, i-a încurajat pe alții să dezvolte academii și să investească bani în academii și, încetul cu încetul, suntem în plină dezvoltare a unei generații bune.

„Rezultatele vin pentru că munca s-a făcut acum 10-15 ani”

50% dintre jucătorii din actuala națională provin din academia tatălui meu și din restul academiilor țării, așa că eu cred că progresăm încetul cu încetul și de aceea vin rezultatele acum, pentru că munca s-a făcut acum 10-15 ani.

(n.r.: De ce s-a potrivit Steven Gerrard atât de bine cu tine?) Cred că este pur și simplu sentimentul dintre un fost fotbalist și un fotbalist. Acel sentiment de a înțelege ‘cine am fost ca jucător’ și ‘cine sunt eu ca jucător’. Nu a vorbit mult, dar când vorbește cu tine știe să-ți activeze punctele, ce să-ți spună, la ce să te aștepţi. Mesajele lui au fost foarte clare. Și, până la urmă, m-a pus într-o poziție în care el putea cere de la mine și eu îi puteam da.

Reclamă 4 / 0/3

„Steven Gerrard e în fruntea listei mele de antrenori pe care i-am avut”

Când am această încredere din partea unui antrenor, sunt un jucător diferit, pot fi un jucător care schimbă jocul și putem avea mult mai mult succes împreună. Individual ne-am dorit trofee, și colectiv, așa că voi fi pentru totdeauna recunoscător pentru anii în care am fost antrenat de el și, evident, este în fruntea listei mele de antrenori pe care i-am avut de-a lungul carierei mele”, a declarat Ianis Hagi în interviul din Marca.

Ianis Hagi a anunţat unde vrea să joace în sezonul următor: „Voi arăta tuturor cine sunt”!

Ianis Hagi a anunţat unde vrea să joace în sezonul următor! Împrumutul lui la Deportivo Alaves expiră în vară, iar Ianis ar trebui să se întoarcă la Glasgow Rangers.

Fiul lui Gică Hagi a transmis că doreşte să rămână în LaLiga. Prima ligă din Spania este campionatul în care a evoluat şi tatăl lui, Gică Hagi. Gică Hagi a jucat la Real Madrid şi, ulterior, la FC Barcelona.

”Iubesc nivelul din La Liga, iubesc totul în Spania: echipele, competiția dintre jucători și echipe, presiunea care există aici.

Simt că este campionatul în care pot avea cel mai mare succes și în care îmi pot arăta toate calitățile. Este liga pe care am urmărit-o de când eram copil și a fost mereu visul meu să fiu aici. Sunt aici acum și vreau să fiu aici mult timp!

(n.r. Te vezi aici în viitor, peste un an?) Da, sunt acolo unde vreau să fiu. Este fotbalul în care vreau să cresc, este fotbalul care cred că poate debloca versiunea mea cea mai bună. Sunt aici de doar 6-7 luni și deja simt că sunt un jucător mai bun, cresc în fiecare zi, la antrenamente și la jocuri. Simt că progresez în fiecare zi și cred că în viitorul apropiat voi arăta tuturor cine sunt”, a declarat Ianis Hagi pentru sursa citată.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:10 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe de start 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:32 FotoAverea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români! 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! 19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid Vezi toate știrile
Citește și