Închide meniul

Mircea Lucescu ştie ce trebuie să se întâmple după eliminarea României de la EURO 2024: „Jucătorii noştri trebuie să înţeleagă”

Alex Masgras Publicat: 3 iulie 2024, 16:19

Reclamă
Mircea Lucescu ştie ce trebuie să se întâmple după eliminarea României de la EURO 2024: „Jucătorii noştri trebuie să înţeleagă

Mircea Lucescu ştie ce trebuie să se întâmple după eliminarea României de la EURO 2024: "Jucătorii noştri trebuie să înţeleagă"

Mircea Lucescu, la revenirea în ţară, după România - Olanda / Antena Sport

Mircea Lucescu ştie ce trebuie să se întâmple după eliminarea României de la EURO 2024. Tricolorii s-au oprit în optimile de finală de la Campionatul European din Germania, după victoria Olandei cu 3-0.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu a fost prezent la duelul care a avut loc pe stadionul lui Bayern Munchen şi a tras concluziile după acest turneu final.

Mircea Lucescu ştie ce trebuie să se întâmple după eliminarea României de la EURO 2024: „Jucătorii noştri trebuie să înţeleagă”

Antrenorul de 78 de ani este de părere că diferenţa de experienţă şi-a spus cuvântul în meciul cu Olanda. Cu toate acestea, Lucescu i-a felicitat pe tricolori pentru parcursul la turneul final şi speră că acesta este doar începutul pentru naţionala României şi pentru fotbalul românesc. De asemenea, el le-a transmis jucătorilor români că trebuie să înţeleagă că pot fi competitivi la cel mai înalt nivel:

„A fost o aventură care a luat sfârșit. Ar trebui să eliminăm acest meci din analiza noastră, pentru că trebuie să știm de unde am plecat și unde am ajuns. Am plecat dintr-un moment foarte delicat al fotbalului nostru, unde nu mai obțineam rezultate. Publicul a fost extraordinar și merită toate aprecierile noastre și băieții ar trebui să le mulțumească cum am văzut că au și făcut-o.

Este imposibil să treci peste niște momente. În viață nu poți să treci oricum, trebuie să câștigi permanent experiență. Ca stare generală, acesta campionat este un câștig. Fotbalul a scos România în Europa și a dat o altă imagine, total diferită de ce încercau unii să arate. E un lucru important.

Reclamă
Reclamă 4

Ceea ce au făcut ei până acum a fost important. De acum trebuie să luăm acest turneu ca o bază, toată lumea să considere că acesta a fost un exemplu. Jucătorii noștri trebuie să înțeleagă că pot fi competitivi la cel mai înalt nivel.

Băieții noștri au făcut un salt înainte, acest lucru trebuie să îl menținem. Noi aici am pierdut, la prima nereușită am căzut mental. Asta e lipsă de experiență, dar asta o să vină cu timpul”, a declarat Mircea Lucescu, la revenirea în ţară.

Edi Iordănescu, anunţ despre viitorul său: „Familia mea are nevoie mai mare de mine decât echipa naţională”

Edi Iordănescu a avut o primă reacţie după ce România a fost eliminată de la EURO 2024 şi a făcut un anunţ despre viitorul său. Selecţionerul a spus că România a plecat cu „sufletul frânt” după înfrângerea cu Olanda.

Reclamă

Mai mult, Edi Iordănescu a avut un mesaj de mulţumire pentru jucători şi a vorbit despre parcursul perfect şi din preliminarii. Mai mult, selecţionerul România le-a cerut iertare fanilor despre care a spus că sunt „campionii Europei”. Edi Iordănescu a vorbit despre viitorul său şi a spus că va lua o decizie după o discuţie cu familia.

„Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Mi-am dorit pentru toată emulaţia care s-a creat, ne-am dorit foarte mult. Am dat totul ca să mergem mai departe. Închidem o poveste frumoasă, dar care poate pe viitor să aducă lucruri frumoase. Pentru fotbalul românesc poate fi un nou început. Le mulţumesc băieţilor, au depăşit limite, au depăşit aşteptări. România s-a calificat de pe primul loc, a câştigat grupa. E greu să depăşeşti zeci de ani de decalaje faţă de fotbalul românesc. Le mulţumim fanilor. Suporterii sunt campionii Europei, noi nu suntem… poate pe viitor.

Am vrut să îi surprindem, să pune presiune pe construcţia lor. Am fost intenşi, i-am pus în dificultate. Vedeţi că toate golurile lor sunt acţiuni individuale. Ianis s-a lovit, Vasile a avut comoţie. A trebuit să improvizăm, adversarul ne-a dat gol.

(Rămâneţi sau nu?) Pentru mine lucrurile sunt clare, eu sunt mândru de tot, de munca noastră. Cred că această echipă naţională poate să crească. Eu am nevoie de odihnă, după care cu siguranţă va fi o discuţie cu conducerea FRF, cu familia mea. În momentul ăsta cred că familia mea are nevoie mai mare de mine decât echipa naţională. Au fost multe sacrificii, cu atacuri foarte multe, cu lipsă de încredere. Nu a fost uşor, vom vedea ce vom decide”, a spus Edi Iordănescu la sport.ro după România – Olanda 0-3.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:29 6 iul.

Thomas Muller şi-a anunţat retragerea din naţională, după ce Germania a fost eliminată de la EURO 2024! Mesajul ferm transmis

0:18 6 iul.

Kylian Mbappe a ieşit de pe teren înainte de a se încheia meciul cu Portugalia! Starul francez, înlocuit cu Barcola

23:55

Adrian Mititelu, discurs incendiar de 30 de minute! Îndemn războinic pentru Becali şi Rotaru: „Fraţilor, cereţi ce vreţi!”

23:50

Franţa a învins Portugalia la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele EURO 2024! Ronaldo a părăsit competiţia!

23:43

Jannik Sinner, calificare de senzaţie în optimile de la Wimbledon după o oră şi jumătate de joc! Emma Răducanu e şi ea în optimi

23:41

„Dureros!” Julian Nagelsmann, la pământ după ce Germania a fost eliminată de la EURO 2024! Concluziile după meciul cu Spania

1 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 2 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 3 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 4 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 5 FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024 6 VIDEOGabriel Bortoleto a câştigat cursa de Formula 2 din Austria, LIVE în AntenaPLAY! Victorie uriaşă pentru brazilian
Citește și