Închide meniul

România – Bosnia 4-1. „Tricolorii” au retrogradat în Liga C, după cel mai bun meci din mandatul lui Edi Iordănescu! George Puşcaş, „dublă” de senzaţie

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 26 septembrie 2022, 23:35

România – Bosnia 4-1. „Tricolorii au retrogradat în Liga C, după cel mai bun meci din mandatul lui Edi Iordănescu! George Puşcaş, „dublă de senzaţie

România a avut un parcurs dezastruos în Nations League

Nicolae Stanciu şi Nicuşor Bancu, în timpul meciului cu Bosnia şi Herţegovina / FRF.ro

România – Bosnia, ultima partidă din această ediţie de Liga Naţiunilor, s-a încheiat cu victoria clară a „tricolorilor”, scor 4-1. George Puşcaş, cu o „dublă”, Dennis Man şi Andrei Raţiu au marcat pentru naţionala lui Edi Iordănescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Confruntarea din Giuleşti a început cu incidente în tribune. Meciul a fost oprit preţ de câteva secunde, după ce suporterii s-au luat la bătaie cu jandarmii.

România şi-a creat mai multe ocazii şi a dechis scorul în minutul 38, prin Dennis Man. Fotbalistul lui Parma a înscris cu un șut cu stângul din interiorul careului, din pasa lui Bancu. Iniţial, reuşita a fost anulată, dar golul s-a validat după intervenţia VAR.

„Tricolorii” au continuat să atace, iar al doilea gol a venit în minutul 73, prin George Puşcaş. Tot Bancu a pasat decisiv.

Edin Dzeko a redus din diferenţă după doar 4 minute, dar naţionala lui Edi Iordănescu a punctat pentru a treia oară în Giuleşti. Andrei Raţiu, din pasa aceluiaşi Bancu, şi-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Reclamă

George Puşcaş a închis tabela, în minutul 86, după ce a reuşit o „dublă” de senzaţie.

Chiar dacă România a câştigat clar, echipa naţională a încheiat pe ultimul loc grupa din Nations League şi a retrogradat în Liga C. Două victorii, o remiză şi trei înfrângeri au înregistrat „tricolorii” în 6 meciuri.

România – Bosnia 4-1

Min. 90+2: Fluier final! România – Bosnia s-a încheiat 4-1. 

Reclamă 4 / 0/3

Min. 86: GOOOL România! George Puşcaş a reuşita „dubla”.

Min. 80: GOOOOL România! Andrei Raţiu a marcat din pasa lui Nicuşor Bancu, Căpitanul Universităţii Craiova a oferit a treia pasă decisivă.

Min. 77: Gol Bosnia! Edin Dzeko a redus din diferenţă.

Min. 73: GOOOL România! George Puşcaş a dus scorul la 2-0 şi a ajuns la cota 9 pentru echipa naţională.

Min. 59: Ocazie Bosnia! Sinacanin a trimis cu capul pe lângă poartă.

Update 23.00: Muntenegru – Finlanda 0-2. Nordicii au marcat două goluri în 6 minute, iar, la acest scor, „tricolorii” sunt retrogradaţi în Liga C din Liga Naţiunilor.

Min. 46: A început repriza secundă!

Reclamă

Min. 45: Pauză în Giuleşti! 

Min. 41: Ocazie uriaşă Denis Alibec! Atacantul a rămas singur cu portarul, însă nu a reuşit să majoreze avantajul „tricolorilor”.

Min. 39: GOOOL Denis Man! Reuşita fotbalistului de la Parma a fost validată după verificarea VAR.

Min. 38: Dennis Man a marcat, însă reuşita a fost anulată.

Min. 20: Ocazie România! Şutul lui Nicolae Stanciu a fost blocat!

Min. 17: Ocazie Bosnia! Kovacevic a trimis periculos cu capul peste poarta lui Radu.

Min. 10: Alibec a preluat un balon în careul advers, însă a fost doborât pe gazon.

Min. 1: Meciul s-a oprit încă din primul minut din cauza unor incidente în tribună. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor într-un sector al peluzei. Suporterii protestează împotriva Federaţiei Române de Fotbal!

Update 21.45: A început meciul!

Update 20.23: Avem echipele de start pentru România – Bosnia!

ROMÂNIA: 1. Radu – 2. Rațiu, 17. Rus, 15. Burcă, 11. Bancu – 10. Stanciu-cpt., 18. Marin, 22. Olaru – 20. Man, 7. Alibec, 13. Sorescu. Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 3. Camora, 4. Manea, 5. Nedelcearu, 6. Băluță, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 14. Boloca, 19. Tănase, 21. Coman, 23. Cordea

BOSNIA ȘI HERȚEGOVINA: 1. Vasilj – 3. Šerbečić, 18. Kovačević, 16. Miličević, 2. Ćivić – 19. Šarić, 13. Cimirot, 10. Gojak – 21. Dedić, 9. Prevljak-cpt., 23. Demirović. Selecționer: Ivaylo Petev
Rezerve: 12. Šehić, 22. Pirić – 4. Sušić, 5. Kolašinac, 6. Saničanin, 7. Bešić, 8. Danilović, 11. Džeko, 14. Prcić, 15. Duljević, 17. Kodro-Maksumić, 20. Hotić

Update 15:26: Edi Iordănescu a ales lotul de 23 de jucători pentru România – Bosnia. Detalii AICI

Update 14:49: Tricolorii vor juca în echipament galben. Detalii AICI

Update 13:46: De ce îl susţine necondiţionat FRF pe Edi Iordănescu. Detalii AICI

Update 12:29: Gigi Becali i-a făcut echipa lui Edi Iordănescu. Detalii AICI

Update 12:05: Dumitru Dragomir, atac la „tricolori”. Detalii AICI

Update 11:01: Ciprian Marica exclude varianta demiterii lui Edi Iordănescu. Detalii AICI

Update 10:11: Dorinel Munteanu a găsit soluţia pentru echipa naţională. Detalii AICI

Update 8:40: Ionuţ Lupescu a anuţat care e marea problemă a României lui Edi Iordănescu. Detalii AICI

Update 8:27: Marius Croitoru îi ia apărarea lui Edi Iordănesci. Detalii AICI

România vine după o remiză cu Finlanda, în deplasare. „Tricolorii” s-au văzut conduşi pe terenul nordicilor încă din minutul 12, însă au reuşit să egaleze prin Florin Tănase, în minutul 52.

De cealaltă parte, Bosnia este liderul grupei, având 11 după cinci partide. În ultima partidă, selecţionata lui Ivailov Petev a învins Muntenegru cu 1-0.

În partida tur, desfăşurată la Zenica, „tricolorii” au pierdut la limită, scor 0-1, după golul marcat de Smail Prevljak.

Selecţionata lui Edi Iordănescu poate evita clasarea pe ultimul loc, şi implicit retrogradarea, dacă va reuşi să se impună cu Bosnia, iar Muntenegru o încurcă pe Finlanda în ultima partidă.

Echipele probabile:

România: I. Radu – Raţiu, Ad. Rus, Burcă, Bancu – R. Marin, Olaru, Stanciu – Man, Alibec, Sorescu

Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu, Manea, Camora, T. Băluță, Boloca, Tănase, Cicâldău, Cordea, Fl. Coman, G. Pușcaș

Absent: M. Marin (suspendat)

Selecționer: Edi Iordănescu

Bosnia: Sehic – Susic, Hadzikadunic, Sanicanin, Kolasinac – Cimirot, Bseic – Stevanovic, Hadziahmetovic, Demirovic – Dzeko

Rezerve: Piric, Vasilj, Dedic, Milicevic, Serbecic, Gojak, Duljevic, Danilovic, Hotic, Prevljak, K. Kodro Absent: Pjanic

Selecționer: Ivailov Petev

Sold – out la România – Bosnia! Fanii iau cu asalt arena din Giuleşti

Este sold-out la România – Bosnia, ultima partidă a „tricolorilor” din actuala ediţie de Liga Naţiunilor. Fanii au epuizat toate biletele puse la vânzare, anunţă frf.ro. Meciul de pe arena din Giuleşti va fi luni, de la 21.45, în format live text, pe AS.ro.

În ciuda rezultatelor dezamăgitoare din această ediţie de Liga Naţiunilor, naţionala României continuă să atragă oameni pe stadion. Arena din Giuleşti va fi plină la meciul cu Bosnia, ce se va desfăşura luni seara, de la 21:45.

Stadionul de casă al Rapidului are o capacitate de 14.000 de locuri, iar aproximativ 12.000 de bilete au fost vândute, cu mai bine de 24 de ore până la startul meciului.

Preţul biletelor a fost unul accesibil, la ultimul meci din această ediţie de Liga Naţiunilor al „tricolorilor”. Cel mai ieftin a costat 25 de lei, la peluză, iar pentru un loc în tribune, fanii au plătit 60 de lei.

„Tricolorii” lui Edi Iordănescu se vor bucura de condiţii excelente, după ce gazonul de pe arena din Giuleşti a fost înlocuit. Mare parte a terenului a fost afectată de o ciupercă, iar imediat după ultimul meci al Rapidului, cu Mioveni, s-au început reparaţiile.

Echipa naţională revine pe arena unde Edi Iordănescu a obţinut prima victorie în calitate de selecţioner. Primul şi singurul succes a fost în partida cu Finlanda, din tur, scor 1-0. Golul victoriei a fost marcat de jucătorul Universităţii Craiova, Nicuşor Bancu.

Recomandări
  • România – Bosnia 4-1
  • Victorie amară pentru naţionala lui Edi Iordănescu

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” Vezi toate știrile
Citește și