Închide meniul

EURO 2020 | Andriy Shevcenko, mutare de geniu în Suedia – Ucraina! Artem Dovbyk a intrat în prelungiri şi a dat golul victoriei în minutul 120+1. „Mi-a spus să fac asta!”

Reclamă

Mihai Ispas Publicat: 30 iunie 2021, 8:32

EURO 2020 | Andriy Shevcenko, mutare de geniu în Suedia – Ucraina! Artem Dovbyk a intrat în prelungiri şi a dat golul victoriei în minutul 120+1. „Mi-a spus să fac asta!

Profimedia

Andriy Shevcenko, mutare de geniu în Suedia - Ucraina 1-2

Ucraina a avut cel mai slab clasament în grupe dintre echipele calificate în optimi. Jucătorii lui Shevcenko erau cu bagajele făcute, dar acum îşi văd visul cu ochii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andriy Shevcenko, mutare de geniu în Suedia – Ucraina! Artem Dovbyk: „Mi-a spus să fac asta!”

Ucraina a învins-o pe Suedia cu 2-1, după prelungiri, şi s-a calficat în sferturi. Golul decisiv a venit când toată lumea se pregătea de lovituri de departajare. Introdus în prelungiri, „anonimul” Artem Dovbyk a devenit vedetă cu golul din minutul 120+1.

„Cred că este destinul. Nu am cuvinte să descriu. Am intrat în teren doar datorită circumstanţelor. Antrenorul a spus că trebuie să ajut echipa şi să îmi aştept şansa. Mi-a transmis să stau în careul lor tot timpul şi să aştept momentul potrivit. Nu mă consider un erou, chiar dacă toată lumea îmi spune asta. Abia încep să realizez ce se întâmplă. Nu cred că o să dorm în noaptea asta. Va fi o noapte lungă”, a spus Artem Dovbyk, citat de uefa.com, la finalul meciului dintre Suedia şi Ucraina, de la Glasgow.

Andriy Shevcenko a lăudat eroismul jucătorilor săi şi a dezvăluit că a vrut să fie victorios sub privirile copiilor săi.

„Le sunt recunoscător tuturor celor care au venit aici să ne susţină. Familia mea, copiii mei au fost aici. Am vrut atât de mult să realizez asta! Mulţumesc echipei mele pentru toate eforturile pe care le-a depus, pentru eroismul de care a dat dovadă”, a spus fostul mare atacant, citat de aceeaşi sursă.

Reclamă

Cine e Artem Dovbyk

Artem Dovbyk a jucat primele sale minute la un turneu final. În vârstă de 24 de ani, el este atacantul lui SC Dnipro-1, o echipă nou promovată în prima ligă a Ucrainei.

El se află la primul gol în tricoul echipei naţionale, pentru care a evoluat până acum în doar trei meciuri.

În finalul duelului cu Suedia, Artem Dovbyk i-a luat locul vedetei Andriy Yarmolenko, în minutul 105.

Reclamă 4 / 0/3

Ucraina – Anglia în sferturile Euro 2020

Suedia – Ucraina, ultima optime de finală de la EURO 2020 s-a terminat 1-2. Cele două echipe au fost la egalitate după 90 de minute, dar Artem Dovbyk a marcat golul decisiv în minutul 120+1.

Nordicii au terminat meciul în inferioritate numerică. Danielson a fost eliminat în minutul 99, pentru un fault dur asupra lui Besedin. Iniţial, suedezul a primit cartonaşul galben, dar după ce a revăzut faza arbitrul Daniele Orsato i l-a arătat pe cel roşu. Besedin nu a mai putut continua jocul, fiind înlocuit.

Ucraina va juca în premieră în sferturile de finală la Euro. Jucătorii lui Shevcebnko vor lupta contra Angliei, la Roma, sâmbătă, pe 3 iulie.

Programul sferturilor de finală de la EURO 2020

Vineri, 2 iulie

Elveţia – Spania, ora 19:00, Sankt Petersburg
Belgia – Italia, ora 22:00, Munchen

Sâmbătă, 3 iulie

Cehia – Danemarca, ora 19:00, Baku
Ucraina – Anglia, ora 21:00, Roma

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia Vezi toate știrile
Citește și