Închide meniul

EURO 2020 | Italia – Anglia, marea finală! „Leii” au spart gheaţa după 55 de ani şi vor juca pe Wembley cu trofeul pe masă. „Va fi un meci epic!” Fanii, în delir: „It’s coming home!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 8 iulie 2021, 1:30 / Actualizat: 8 iulie 2021, 2:47

EURO 2020 | Italia – Anglia, marea finală! „Leii au spart gheaţa după 55 de ani şi vor juca pe Wembley cu trofeul pe masă. „Va fi un meci epic! Fanii, în delir: „Its coming home!

Anglia bucurie gol

Profimedia

Italia – Anglia, marea finală de la Euro 2020, va fi un meci epic. Asta promite Gareth Southgate, care nu se teme de cei aproape trei ani fără eșec ai „Squadrei Azzurra”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italia – Anglia, marea finală de la Campionatul European

„Italia, o echipă mare! Va fi un meci epic. Sunt mândru de baieții mei, acum vrem să scriem istorie. Nu m-am îndoit nicio clipă de jucătorii mei, știam că vom reuși să ne calificăm”, a spus selecționerul Angliei, citat de Gazzetta dello Sport.

Și Raheem Sterling a vorbit după victoria Angliei în semifinalele Euro 2020. El a spus că a existat un contact la faza penalty-ului din prelungiri și a lăudat forța echipei sale.

„Am intrat în careu, iar el și-a întins piciorul drept și mi-a atins piciorul, penalty clar (…) A fost o prestaţie de top. A fost prima dată când am primit gol, dar am răspuns bine şi am arătat o stare bună de spirit. Ştiam că va fi dificil. Am rămas calmi şi am ştiut că va fi totul ok, cu puterea fizică şi cu agresivitatea pe care le avem în echipă.

E încă un pas în direcţia bună. Acum trebuie să ne concentrăm pe meciul din duminică. Pas cu pas. Ştim ce înseamnă fotbalul pentru această ţară. O să sărbătorim puţin, apoi o să ne concentrăm pe meciul cu Italia”, a spus Raheem Sterling pentru ITV, citat de uefa.com.

Reclamă

Anglia, calificare după un penalty acordat în prelungiri

În minutul 102, Sterling a obţinut uşor un penalty, după ce a „plonjat” acuzând o intervenţie asupra sa a lui Maehle. Faultul a fost confirmat de VAR. Kane a executat lovitura de la 11 metri, Schmeichel a respins în faţă şi tot atacantul de la Tottenham a trimis balonul în poartă.

Din minutul 106, Danemarca a jucat în zece jucători. Mijlocaşul Mathias Jensen s-a accidentat şi a părăsit terenul, după ce selecţionerul Kasper Hjulmand epuizase toate schimbările.

Harry Kane a fost eroul Angliei în minutele de prelungiri. Doar doi jucători din istoria Angliei au marcat în semifinalele EURO: Alan Shearer în 1996 şi Kane în 2021!

Reclamă 4 / 0/3

Imediat după fluierul final, fanii au declanşat fiesta, atât în tribunele de pe Wembley, dar şi pe străzile din Anglia. În centrul Londrei, forțele de ordine au intervenit pentru a pune capăt sărbătorii.

Anglia - Danemarca, în semifinalele Euro 2020 / Foto: Profimedia
Anglia – Danemarca, în semifinalele Euro 2020 / Foto: Profimedia

„It’s coming home!” a răsunat în rândul fanilor britanici, care au aşteptat 55 de ani pentru prima calificare în finala EURO 2020 din istoria naţionalei lor.

Anglia s-a calificat în prima finală EURO după ce a disputat 37 de meciuri în istoria Campionatelor Europene.

Reclamă

Italia – Anglia, marea finală de la EURO 2020 se va juca duminică, pe Wembley, de la ora 22:00.

Italia lui Roberto Mancini e „invincibilă”

Italia s-a calificat în ultimul act după ce a trecut de Spania. Este a 10-a finală în care joacă Italia la un turneu final de Campionat European sau Mondial. Doar Germania a jucat mai multe finale.

Naţionala Italiei a câştigat o singură dată trofeul, în 1968. „Squadra Azzurra” a mai ajuns de două ori în finală, la ediţiile din 2000 şi 2012. A fost eliminată de Franţa (1-2), respectiv Spania (0-4).

Reprezentativa Italiei a ajuns la 33 de meciuri la rând fără înfrângere. Nu a mai pierdut din toamna lui 2018, dintr-un meci din Nations League: 0-1, în Portugalia, contra echipei lui Cristiano Ronaldo, care tocmai câştigase titlul mondial.

Recomandări
  • Italia – Anglia, marea finală de la EURO 2020
  • Ce au declarat Southgate și Sterling

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” Vezi toate știrile
Citește și