Închide meniul

Italia este prima finalistă de la EURO 2020! Meci colosal în semifinale cu Spania! Donnarumma, eroul „Squadrei Azzurra”. Cifre uluitoare ale italienilor cu Mancini selecţioner: „Nimic nu e gata”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 7 iulie 2021, 0:47 / Actualizat: 7 iulie 2021, 2:32

Italia este prima finalistă de la EURO 2020! Meci colosal în semifinale cu Spania! Donnarumma, eroul „Squadrei Azzurra. Cifre uluitoare ale italienilor cu Mancini selecţioner: „Nimic nu e gata

Italia este prima finalistă de la EURO 2020

Profimedia

Italia este prima finalistă de la EURO 2020, după 4-2 după executarea loviturilor de pedeapsă. La finalul celor 90 de minute, dar și după cele două reprize de prelungiri, scorul a fost 1-1. Alvaro Morata şi-a îngropat echipa la penalty-uri, după ce tot el egalase în timpul regulamentar. Autorul unui gol fabulos, Federico Chiesa, a fost desemnat omul meciului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este a 10-a finală în care joacă Italia la un turneu final de Campionat European sau Mondial. Doar Germania a jucat mai multe finale.

Penalty-urile sunt dure. Spania a jucat foarte bine. Noi nu am jucat ca de obicei, dar am luptat din greu. Ne-au creat multe probleme prin introducerea lui Alvaro Morata, dar ne-am repliat şi nu am riscat foarte mult.

Am ştiut că Spania are o posesie foarte bună şi asta ne-a cauzat probleme. Am muncit din greu şi am câştigat. Meritele sunt ale jucătorilor că au crezut în toţi cei 3 ani. Nimic nu este gata încă. Trebuie să ne recuperăm şi să ne pregătim pentru finală„, a spus Roberto Mancini.

Reclamă

Italia este prima finalistă de la EURO 2020

La loviturile de departajare, pentru Italia au transformat Belotti, Bonucci, Bernardeschi şi Jorginho şi a ratat Locatelli. Pentru Spania au transformat Moreno şi Alcantara şi au ratat Olmo şi Morata.

Naţionala Italiei a câştigat o singură dată trofeul, în 1968. „Squadra Azzurra” a mai ajuns de două ori în finală, la ediţiile din 2000 şi 2012. A fost eliminată de Franţa (1-2), respectiv Spania (0-4).

Reuşita spectaculoasă a lui Federico Chiesa, din minutul 60, a fost a 12-a pentru Italia la această ediţie. Niciodată nu a marcat mai multe goluri la o singură ediţie de Campionat European sau Campionat Mondial. Până în semifinale, reprezentativa lui Roberto Mancini câştigase cu Turcia (3-0), Elveţia (3-0), Ţara Galilor (1-0), Austria (2-1) şi Belgia (2-1).

Reclamă 4 / 0/3

Pentru Italia a fost pentru a 20-a oară când ajunge la prelungiri.

De cealaltă parte, Spania a ratat calificarea a pierdut într-o semifinală de turneu final pentru prima dată în istorie. Spaniolii câştigaseră toate cele 5 semifinale în care au mai jucat.

Italia, cifre uluitoare cu Mancini selecţioner

Reprezentativa Italiei a ajuns la 33 de meciuri la rând fără înfrângere. Nu a mai pierdut din toamna lui 2018, dintr-un meci din Nations League: 0-1, în Portugalia, contra echipei lui Cristiano Ronaldo, care tocmai câştigase titlul mondial.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și