Închide meniul

Euro 2020 | Italia – Elveţia 3-0. „Squadra Azzurra”, prima echipă calificată în optimi! Manuel Locatelli a reuşit meciul vieţii. Italia, 10 victorii la rând fără gol primit

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 16 iunie 2021, 23:50

Euro 2020 | Italia – Elveţia 3-0. „Squadra Azzurra, prima echipă calificată în optimi! Manuel Locatelli a reuşit meciul vieţii. Italia, 10 victorii la rând fără gol primit

Presa jubilează după Italia - Spania

Profimedia

Italia a început în forţă turneul final. După 3-0 cu Turcia, în meciul de deschidere, echipa antrenată de Roberto Mancini a câştigat din nou.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Euro 2020 | Italia – Elveţia 3-0. „Squadra Azzurra”, prima echipă calificată în optimi

S-a terminat 3-0, tot pe „Stadio Olimpico” din Roma. Mijlocaşul Manuel Locatelli, în vârstă de 23 de ani, coleg cu Vlad Chiricheş la Sassuolo, a reuşit meciul vieţii. El a punctat în minutele 26 şi 52. Iar Immobile a stabilit scorul final în minutul 89.

Italia are 6 puncte şi este urmată în clasament de Ţara Galilor, cu 4 puncte, Elveţia, cu 1 punct, şi Turcia, cu 0 puncte.

Italia, neînvinsă de 29 de meciuri

Mancini a reuşit o performanţă uluitoare! Italia a ajuns la 10 meciuri câştigate la rând fără să ia gol şi este neînvinsă de 29 de meciuri.

14 octombrie 2020 este data ultimului gol primit şi, totodată, a ultimului meci în care „Squadra Azzurra” nu s-a impus. A fost atunci o remiză, 1-1, cu Olanda, în Nations League.

Reclamă

Italia nu a mai pierdut din toamna lui 2018. S-a întâmplat tot în Nations League: 0-1, în Portugalia, contra echipei lui Ronaldo, care tocmai câştigase titlul mondial.

LIVE SCORE Italia – Elveţia 3-0

Update 23.47: GOOOL Italia! Ciro Immobine a marcat şi el pentru gazdele de la Roma, în minutul 89. Atacantul lui Lazio a înscris şi în meciul cu Turcia.

Update 23.09: GOOOL Italia! Locatelli a făcut dubla! Acum, a şutat cu stângul! Mingea s-a dus imparabil, de la 18 de metri, în colţul din stânga portarului. Două şuturi, două goluri pentru fotbalistul lui Sassuolo în vârstă de 23 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

Update 22.26: Berardi, de la Sassuolo, a centrat excelent în faţa porţii, de unde Locatelli, un alt coleg de-al lui Chiricheş, a trimis în poartă. Italia conduce cu 1-0 din minutul 26.

Update 22.23: Chiellini lovit din nou de ghinion. După golul anulat, s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Acerbi.

Update 22.19: Gol anulat cu VAR pentru Italia! Chiellini a atins mingea cu mâna înainte să o trimită în plasă.

Update 22.00: A început meciul de la Roma.

Reclamă

Update 21.15: Avem echipele de start ale Italiei şi Elveţiei.

Ştirea iniţială

Italia – Elveţia se joacă pe Stadio Olimpico din Roma, stadionul unde „Squadra Azzurra” a debutat la Euro 2020 cu o victorie clară, 3-0 cu Turcia.

Italienii pot obţine calificarea în optimile de finală

Italienii sunt liniştiţi după primul meci din Grupa A. Echipa lui Roberto Mancini a câştigat clar cu Turcia, iar astăzi poate face un pas important spre optimile de finală.

„Am încredere că Italia e una dintre cele mai bune echipe al turneului. Vom avea mai multă grijă și nu vom considera că suntem mai presus de adversari”, a transmis Mancini.

De partea cealaltă, Elveţia a remizat cu Ţara Galilor şi are nevoie de puncte pentru a spera în continuare la calificarea în faza următoare a competiţiei.

„Nu există secrete pentru a bate Italia. Trebuie să fim curajoși și concentrați 90 de minute”, a fost mesajul lui Vladimir Petkovic, selecționerul Elveției.

Patru din cele cinci întâlniri dintre Italia şi Elveţia s-au încheiat la egalitate. Italienii au cucerit trofeul în 1968 și a mai jucat alte două finale, în 2000 și 2012.

Italia – Elveţia, echipe probabile:

Italia: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Immobile, Insigne
Selecționer: Roberto Mancini

Elveția: Sommer; Elvedi, Akanji, Schar; Mbabu, Xhaka, Freuler, Rodriguez; Shaqiri; Embolo, Seferovic
Selecționer: Vladimir Petkovic

Recomandări
  • Italia a învins Turcia şi Elveţia
  • Italia, zece victorii la rând fără gol primit

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și