Închide meniul

Euro 2020 | Jose Mourinho a dat pe pământ cu englezii după umilința de pe Wembley: „Unde era Shaw? Unde era Sterling?” Atac dur și al lui Roy Keane

Alexandru Ivan Publicat: 12 iulie 2021, 16:29 / Actualizat: 12 iulie 2021, 17:47

Euro 2020 | Jose Mourinho a dat pe pământ cu englezii după umilința de pe Wembley: „Unde era Shaw? Unde era Sterling? Atac dur și al lui Roy Keane

Jose Mourinho i-a taxat pe englezi

Profimedia

  • Anglia a pierdut finala Euro 2020 la penalty-uri
  • Jose Mourinho și Roy Keane au dat de pământ cu englezii

Anglia a început bine penalty-urile și a condus cu 2-1 după două serii de executări. A urmat apoi dezastrul pentru echipa lui Gareth Southgate, cu trei ratări consecutive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Responsabilitatea de a executa penalty-ul care să țină Anglia a în joc a căzut pe umerii lui Bukayo Saka, un puști de numai 19 ani. Sub presiune, acesta a ratat, iar trofeul a mers la Roma. 

Jose Mourinho a dat de pământ cu jucătorii Angliei

Mourinho nu l-a criticat pe Bukayo Saka, ci pe fotbaliștii experimentați ai Angliei, care nu și-au asumat responsabilitatea atunci când era mai mare nevoie.

Reclamă

„Cred că ceva ce nu pot să înțeleg e cum îl pui pe Saka să bată ultimul. E prea mult pentru un puști să aibă totul pe umerii săi într-un asemenea moment. Dar, nu știu, trebuie să-l întrebați pe Gareth Southgate, pentru că din experiența mea, știu că uneori sunt fotbaliști care trebuie să-și asume responsabilitatea, dar nu o fac.

Nu cred ca ar spune el ca X, Y, Z, nu au vrut să bată, chiar daca e un băiat foarte onest și corect. În această situație, unde era Stones? Unde era Sterling? Unde era Luke Shaw? Și de ce, fotbaliști cu experiență precum Henderson și Walker nu au rămas pe teren să execute?”, a spus Mourinho, conform Talksport, citat de Dailystar.

Reclamă

Victoria Italiei pe Wembley a fost a cincea consecutivă pentru Squadra Azzurra împotriva Angliei la turneele finale, în tot atâtea confruntări.

Englezii rămân cu numai trei victorii în 10 meciuri decise la loviturile de departajare.

Roy Keane: „N-ai voie să stai acolo și să te uiți cum un copil execută înaintea ta!”

Și Roy Keane a găsit aceeași vinovați precum Mourinho pentru eșecul Angliei. Vedetele lui Southgate au fost luate în colimator.

Reclamă 4 / 0/3

„Dacă ești Raheem Sterling sau Jack Grealish, n-ai voie să stai acolo și să te uiți cum un copil, Saka, merge și execută lovitură de departajare înaintea ta, n-ai cum!

Nu poți lăsa un copil emotiv de 19 ani să meargă înaintea ta. Ei au mai multă experiență, Sterling a câștigat trofee, ar fi trebuit să iasă în față și să execute înaintea copilului”, a declarat Roy Keane, potrivit Sky Sports.

Pentru Anglia a fost prima dată când a ajuns în finala unui Campionat European. Englezii rămân cu un singur turneu final major câștigat, Mondialul din 1966.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 10:01 Danielle Collins – Elena Rybakina e finala de la Miami 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou
Premier League • 28 mart., 18:50
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul "Crăciun Bun!"
Echipa naţională • 26 mart., 8:04
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”
Jose Mourinho a făcut anunțul care le dă speranțe fanilor lusitani
AntenaPLAY • 25 mart., 11:52
„Te-ai întoarce în Liga Portugal?” Jose Mourinho a făcut anunțul care le dă speranțe fanilor lusitani
Jorge Martin a câştigat Marele Premiu al Portugaliei
Moto • 24 mart., 18:59
Jorge Martin a câştigat Marele Premiu al Portugaliei. S-a bucurat ca Ronaldo. Jose Mourinho a fluturat steagul la finiş
Franţa - Germania 0-2! Nemţii nu au milă de naţionala lui Mbappe. Anglia - Brazilia 0-1. Endrick, eroul sud-americanilor
Fotbal extern • 23 mart., 23:40
Franţa – Germania 0-2! Nemţii nu au avut milă de naţionala lui Mbappe. Anglia – Brazilia 0-1. Endrick, eroul sud-americanilor