Închide meniul

EURO 2020 | UEFA a luat atitudine după ce ultraşii maghiari l-au jignit pe Cristiano Ronaldo şi au imitat sunete de maimuţă

Reclamă

Antena Sport Publicat: 21 iunie 2021, 11:35 / Actualizat: 9 octombrie 2023, 19:42

EURO 2020 | UEFA a luat atitudine după ce ultraşii maghiari l-au jignit pe Cristiano Ronaldo şi au imitat sunete de maimuţă

Profimadiaimages

Acuzaţii de rasism după Ungaria - Franţa! Ce au putut face ultraşii maghiari

EURO 2020 | UEFA a luat atitudine după ce ultraşii maghiari l-au jignit pe Cristiano Ronaldo și a deschis o anchetă pentru rasism şi homofobie. UEFA a deschis o investigaţie disciplinară cu privire la un banner homofob desfăşurat, marţi, la Budapesta, în timpul partidei Ungaria-Portugalia (0-3) şi la strigătele de maimuţă auzite, sâmbătă, în tribuna ultrasilor maghiari, la meciul Ungaria-Franţa (1-1), informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Forul european a desemnat „un inspector de etică şi disciplină” pentru a investiga „potenţiale incidente discriminatorii pe Puskas Arena din Budapesta” în timpul acestor două întâlniri din Grupa F a Euro-2020, se arată într-un comunicat.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al UEFA a confirmat că investigaţiile referitoare la Ungaria-Portugalia sunt legate de un banner homofob denunţat de reţeaua antidiscriminare FARE şi prezentat, miercuri, de site-ul The Athletic.

EURO 2020 | UEFA a luat atitudine după ce ultraşii maghiari l-au jignit pe Cristiano Ronaldo și a deschis o anchetă pentru rasism şi homofobie

În ceea ce priveşte meciul Ungaria-Franţa, de sâmbătă, mai multe persoane au auzit strigăte de maimuţă în sectorul ocupat de ultrasii maghiari. Totuşi, zgomotul celor 56.000 de spectatori de pe Puskas Arena a făcut ca aceste scandări rasiste să nu fie predominante.

Incidentele vin într-un moment în care UEFA intenţionează să mute la Budapesta semifinalele şi finala programate la Londra, în cazul în care guvernul britanic nu va acorda scutiri de carantină pentru suporteri şi pentru invitaţii forului european care vor asista la fazele finale.

Reclamă

Ungaria a adoptat, marţi, un text care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, cauzând îngrijorarea apărătorilor drepturilor LGBT, în timp ce guvernul lui Viktor Orban creşte restricţiile cu privire la aceste comunităţi.

Oraşul Munchen şi-a anunţat, duminică, intenţia de a cere UEFA permisiunea de a ilumina stadionul în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LGBT, pentru a protesta împotriva acestei legi, la meciul Germania-Ungaria, care va avea loc miercuri.

Reclamă 4 / 0/3

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și