Închide meniul
EXCLUSIV

„Fază de campionatele sătești!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu arbitrul din Anglia – Danemarca 2-1. „Nu știu ce o fi consumat!” + „Mă îngrozesc de VAR în Liga 1”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 8 iulie 2021, 17:09

„Fază de campionatele sătești! Adrian Porumboiu a dat de pământ cu arbitrul din Anglia – Danemarca 2-1. „Nu știu ce o fi consumat! + „Mă îngrozesc de VAR în Liga 1

Adrian Porumboiu, după Anglia - Danemarca

Profimediaimages

Adrian Porumboiu consideră că arbitrul Danny Makkelie a judecat faza greșit încă dinainte de căderea lui Sterling. Pe reluarile TV s-a văzut că, în momentul în care englezul a intrat în careu, pe teren erau două mingi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adrian Porumboiu, reacție furibundă după Anglia – Danemarca 2-1

„Cred că este o fază care poate să fie comparată, fără niciun fel de exagerare, cu campionatele sătești. N-am întâlnit până acum o fază premergătoare unui atac periculos care să continue cu un corp străin în teren.

La un moment dat erau 2 mingi, cealaltă fiind la un metru sau un metru și jumătate de fotbalistul englez, Raheem Sterling. Regulamentul e foarte clar. Oprești jocul, înlături corpul străin, și abia apoi continui, cu minge de arbitru”, a declarat Adrian Porumboiu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Danezii au protestat vehement, dar nu l-au convins pe „centralul” partidei să îşi întoarcă decizia. Arbitrul olandez a primit confirmări şi din cabina VAR că Sterling ar fi fost faultat şi se impune lovitură de la 11 metri. Makkelie nu s-a mai dus, la marginea terenului, să revadă faza.

„Mergând mai departe cu faza de 11 metri, după opinia mea, nu a fost nici vorbă de penalty. Se observă foarte clar cum apărătorul danez nu-l lovește. Pune doar piciorul și îl retrage, este precaut, să nu comită vreo imprudență. Și în curtea școlii dacă dai așa 11 metri, iese scandal între copii.

Reclamă

Rămân surprins după faze ca astea, mai ales după atâtea pregătiri cu VAR. Decizia corectă era să lase jocul să continue. Nu poți să ai comentarii că ar fi fost măcar o sămânță de penalty. Și dacă era un OZN pe teren, arbitrul ar fi continuat faza”, a mai spus Adrian Porumboiu.

Porumboiu: „Hațegan nu are nicio vină”

Ovidiu Hațegan a fost arbitru de rezervă pe Wembley, dar Porumboiu consideră că românul nu este vinovat pentru decizia pe care a luat-o „centralul” Danny Makkelie. Fostul conducător de la Vaslui l-a desființat pe arbitrul olandez.

„Hațegan era pe partea opusă, nu a avut el treabă cu faza. Era asistentul la 10-15 metri de a doua minge. Dar, în primul rănd, arbitrul e cel care ar fi trebuit să vadă. Avea fum pe ochi. Nu știu ce a consumat arbitrul acesta. Până în semifinale nu au fost probleme deosebite. Arbitrii au fost de acord cu respectarea ultimilor precizări și recomandări la nivel de FIFA și UEFA. El dacă revedea faza de 2-3 ori pe ecran, lua decizia corectă, dar nu s-a dus să vadă”, a mai spus Adrian Porumboiu.

Reclamă 4 / 0/3

Ovidiu Hațegan a condus la Euro 2020 meciurile Polonia – Slovacia 1-2 și Italia – Țara Galilor 1-0. Românul nu a acordat niciun penalty, dar a dictat două eliminări.

De cealaltă parte, olandezul Danny Makkelie a arbitrat 4 meciuri: Turcia – Italia 0-3, Finlanda – Rusia 0-1, Anglia – Germania 2-0 și Anglia – Danemarca 2-1. De-a lungul acestor partide, a acordat 14 cartonașe galbene.

 Porumboiu: „Mă îngrozesc de ce o să fie la noi!”

Adrian Porumboiu a vorbit și despre perspectiva întroducerii sistemului VAR în Liga 1. Acesta e de părere că arbitrii noștri sunt slab pregătiți și că o astfel de schimbare ar aduce și mai multe controverse.

„Dacă o să avem tot tăntălăi din ăștia la VAR, vă dați seama ce o să fie. Și instrumentele, oricât de perfecționate sunt, dacă apeși strâmb pe ele intri în gard. Eu o să mă îngrozesc cine o să fie la VAR la noi”, a mai spus fostul conducător de la FC Vaslui.

CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova au fost printre echipele care s-au plâns cel mai mult de arbitrajele din Liga 1, în stagiunea precedente. Probleme au fost și la nivelul play-out-ului, unde și echipe precum Dinamo sau Chindia au „țipat” că au fost nedreptățite.

Recomandări
  • Adrian Porumboiu, după Anglia – Danemarca 2-1
  • Cum vede introducerea VAR în Liga 1

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! Vezi toate știrile
Citește și