Închide meniul

Gerard Pique vrea să revoluționeze penalty-urile după eliminarea Spaniei de la Euro 2020. „Sunt foarte crude! Nu mi se pare deloc corect”. Ce modificare a propus

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 7 iulie 2021, 15:42

Gerard Pique vrea să revoluționeze penalty-urile după eliminarea Spaniei de la Euro 2020. „Sunt foarte crude! Nu mi se pare deloc corect. Ce modificare a propus

Gerard Pique este superstarul Barcelonei

Profimedia

Gerard Pique este atât de supărat după ce favoriții lui au părăsit competiția încât vrea să schimbe regulamentul jocului. Fundașul Barcelonei propune ca ordinea în care sunt executate penalty-urile să fie schimbată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gerard Pique vrea să revoluționeze loviturile de departajare

„Ați făcut un turneu formidabil! E o mândrie să ajungem până în semifinale la Euro 2020. Nu cred că a existat o echipă mai bună în competiție, dar loviturile de departajare sunt uneori foarte crude. Multă încurajare pentru echipă!

Nu este o coincidență faptul că, în toate rundele decise la penalty-uri la Euro, a câștigat echipa care a executat prima. Statisticile spun că primul executant are mai multe șanse și nu mi se pare corect că o remiză ar trebui să te facă să începi cu un dezavantaj.

Cred că cel mai bun format este ABBAABBAAB .. în acest fel echipele, dacă nu dau greș, ci alternează mergând înainte. Din punct de vedere emoțional, a fi condus sau în avantaj are un impact uriaș„, a scris Pique pe Twitter.

Reclamă

Spania a avut o serie neagră de șase penalty-uri consecutive ratate, serie întreruptă de Dani Olmo în meciul din sferturi cu Elveția.

Spania a pierdut într-o semifinală de turneu final pentru prima dată în istorie. Spaniolii câştigaseră toate cele 5 semifinale în care au mai jucat.

Italia este prima finalistă de la EURO 2020

La loviturile de departajare, pentru Italia au transformat Belotti, Bonucci, Bernardeschi şi Jorginho şi a ratat Locatelli. Pentru Spania au transformat Moreno şi Alcantara şi au ratat Olmo şi Morata.

Reclamă 4 / 0/3

Naţionala Italiei a câştigat o singură dată trofeul, în 1968. „Squadra Azzurra” a mai ajuns de două ori în finală, la ediţiile din 2000 şi 2012. A fost eliminată de Franţa (1-2), respectiv Spania (0-4).

Reuşita spectaculoasă a lui Federico Chiesa, din minutul 60, a fost a 12-a pentru Italia la această ediţie. Niciodată nu a marcat mai multe goluri la o singură ediţie de Campionat European sau Campionat Mondial. Până în semifinale, reprezentativa lui Roberto Mancini câştigase cu Turcia (3-0), Elveţia (3-0), Ţara Galilor (1-0), Austria (2-1) şi Belgia (2-1).

 

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și