Închide meniul

Italia – Anglia 1-1 (3-2. d.l.d). Gianluigi Donnarumma, cel mai bun jucător de la EURO 2020. Performanţă de neimaginat reuşită de eroul Italiei! „De la Gigi, la Gigio!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 iulie 2021, 1:36

Italia – Anglia 1-1 (3-2. d.l.d). Gianluigi Donnarumma, cel mai bun jucător de la EURO 2020. Performanţă de neimaginat reuşită de eroul Italiei! „De la Gigi, la Gigio!

Gianluigi Donnarumma, cel mai bun jucător de la EURO 2020

Profimediaimages

  • Italia – Anglia 1-1 (3-2. d.l.d)
  • Gianluigi Donnarumma, cel mai bun jucător al EURO 2020

Goalkeeper-ul Squadrei Azzurra a avut două intervenţii miraculoase la penalty-urile executate de Jadon Sancho şi Bukayo Saka. Şi-a ajutat astfel echipa naţională să câştige trofeul pe care îl aştepta de 53 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gianluigi Donnarumma, cel mai bun jucător de la EURO 2020

Donnarumma a reuşit astfel o performanţă magnifică. A devenit primul portar din istoria Campionatului European care este desemnat cel mai bun jucător al unui turneu final continental.

Chiar dacă am primit gol, am controlat jocul pe toată durata partidei. Apoi a venit rândul lui Gigio să se remarce la loviturile de departajare. Am ajuns de la Gigi (n.r. Buffon), la Gigio, s-a scris istorie! Urmează să sărbătorim, mâine, alături de toţi italienii. Merităm asta„, a declarat Giorgio Chiellini după finala cu Anglia, citat de Gazzetta dello Sport.

Reclamă

Gianluigi Donnaruma a devenit erou naţional. Chiar dacă este foarte tânăr, dă dovadă de o tărie de fier. De cinci ori a ajuns la lovituri de departajare, la echipa de club sau la echipa naţională, şi a câştigat de fiecare dată.

Reclamă

Donnarumma are deja o cotă de piaţă de 60 de milioane de euro. Portarul naţionalei Italiei a plecat în această vară de la AC Milan şi s-a înţeles cu PSG. Urmează să semneze contractul cu granzii Franţei.

Italia a câştigat Euro-2020 după ce a învins Anglia la lovituri de departajare

Reprezentativa Italiei a câştigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare. Pentru Italia este al doilea trofeu continental, după cel obţinut în 1968.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru englezi a deschis scorul Luke Shaw, în minutul 2. Este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală de Euro.

Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67. Bonucci este cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro (34 de ani, 71 de zile). La finalul prelungirilor, s-a trecut la loviturile de departajare, scorul fiind 1-1.

La loviturile de departajare, pentru Italia au marcat Berardi, Bonucci şi Bernardeschi. Au ratat Belotti şi Jorginho. Pentru Anglia au marcat Kane şi Maguire. Au ratat Rashford, Sancho şi Saka.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:01 Gică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai” 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit Vezi toate știrile
Pe același subiect
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul "Crăciun Bun!"
Echipa naţională • 26 mart., 8:04
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m
Alte sporturi • 24 feb., 16:01
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m, la World Athletics Indoor Tour Madrid 2024
Novak Djokovic, la pământ după ce a ratat calificarea în finala Cupei Davis
Tenis • 25 nov., 23:25
Novak Djokovic, la pământ după ce a ratat calificarea în finala Cupei Davis: „O tragedie! Îmi asum responsabilitatea!”
Serbia, învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis
Tenis • 25 nov., 21:57
Serbia, învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis! Novak Djokovic a avut 3 mingi de meci pentru a-şi duce echipa în finală!
Ion Crăciunescu a dat verdictul după Ucraina - Italia 0-0, meciul care a dus "Squadra Azzurra" la EURO
Preliminarii EURO 2024 • 21 nov., 17:25
Ion Crăciunescu a dat verdictul după Ucraina – Italia 0-0, meciul care a dus „Squadra Azzurra” la EURO! Ce a spus despre arbitraj