Închide meniul

EURO 2020 | Italia – Anglia 1-1 (3-2. d.l.d). INCREDIBIL! Squadra Azzurra este noua regină a Europei! Donnarumma a fost uriaş pe Wembley la loviturile de departajare!

Alexandru Ivan Publicat: 11 iulie 2021, 21:45 / Actualizat: 12 iulie 2021, 13:38

EURO 2020 | Italia – Anglia 1-1 (3-2. d.l.d). INCREDIBIL! Squadra Azzurra este noua regină a Europei! Donnarumma a fost uriaş pe Wembley la loviturile de departajare!

Gianluigi Donnarumma a fost magistral pe Wembley

Profimediaimages

  • Italia – Anglia, marea finală Euro 2020
  • Un meci pentru istorie pe Wembley

Luke Shaw a deschis scorul în minutul 2, cu cel mai rapid gol din istoria Campionatului European. Bucuria englezilor a fost întreruptă de Leonardo Bonucci. Fundaşul Squadrei Azzurra a marcat şi a redus la tăcere stadionul Wembley. S-a intrat în prelungiri, dar nimeni nu a mai marcat şi totul s-a decis la lovituri de departajare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 22 de ani, Gianluigi Donnarumma a fost magistral. Portarul lui Roberto Mancini a avut noroc la şutul lui Rashford şi a scos execuţiile lui Jadon Sancho şi Saka. Italia a devenit astfel noua regină a Europei!

Italia – Anglia 1-1

UPDATE: Lovituri de departajare. Italia – Anglia 3-2. Saka ratează! A apărat Donnarumma. Incredibil!

Reclamă

UPDATE: Lovituri de departajare. Italia – Anglia 3-2. Jorginho nu a putut să marcheze penalty-ul care o făcea pe Italia campioană. Pickford, intervenţie fabuloasă!

UPDATE: Lovituri de departajare. Italia – Anglia 3-2. Jadon Sancho a ratat! Donnarumma a intervenit fabulos şi a scos execuţia tânărului jucător.

Reclamă

UPDATE: Lovituri de departajare. Italia – Anglia 3-2. Bernardeschi a şutat pe centrul porţii şi a marcat!

UPDATE: Lovituri de departajare. Italia – Anglia 2-2. Rashford a trimis în bară!

UPDATE: Lovituri de departajare. Italia – Anglia 2-2. Leonardo Bonucci a înscris. Pickford a fost la un pas să scoată execuţia fundaşului Squadrei Azzurra.

Reclamă 4 / 0/3

UPDATE: Lovituri de departajare. Italia – Anglia 1-2. Maguire, execuţie în vinclu! Englezii sunt în avantaj.

UPDATE: Lovituri de departajare. Italia – Anglia 1-1. Belotti a ratat! Pickford a scos execuţia atacantului Italiei.

UPDATE: Lovituri de departajare. Italia – Anglia 1-1. Harry Kane a restabilit egalitatea. A trimis în plasa laterală!

UPDATE: Lovituri de departajare. Italia – Anglia 1-0. Domenico Berardi a înscris fără emoţii. Nu i-a dat nicio şansă portarului advers.

Min. 120: Fluier final! Campioana Europei va fi decisă la lovituri de departajare!

Min. 117: Bernardeschi a cerut o lovitură de la 11 metri pentru un presupus henţ al lui Stones. Arbitrul a lăsat jocul să continue!

Reclamă

Min. 113: Meciul este întrerupt după o intervenţie dură a lui Jorginho la Grealish. Arbitrul arată cartonaş galben, dar fanii Italiei au „tremurat” că favoriţii lor vor rămâne în inferioritate numerică.

Min. 108: Intervenţie ratată şi a portarului Italiei. Donnarumma nu a putut să respingă mingea, de lângă Stones. A fost salvat de Emerson.

Min. 107: Bernardeschi a executat o lovitură liberă de la peste 20 de metri. Pickford a respins în faţă, dar a reuşit să prindă în cele din urmă mingea.

Min. 106: A început a doua repriză de prelungiri.

Min. 105: S-a încheiat prima repriză de prelungiri. Scorul înregistrat după primele 90 de minute rămâne neschimbat.

Min. 104: Italienii au fost la un pas să treacă în avantaj. Kyle Walker a gafat, iar mingea a ajuns la Emerson. Centrarea acestuia pentru Bernardeschi a fost respinsă in extremis de Pickford!

Min. 97: Phillips, aproape să o ducă în avantaj pe reprezentativa Angliei. A şutut la colţul lung, dar execuţia lui nu a fost cadrată.

Min. 96: Ocazie importantă pentru Anglia. Henderson l-a servit perfect pe Sterling, acesta a încercat să îi centreze lui Kane, dar un fundaş al Italiei a intervenit la timp şi a respins în corner.

UPDATE: A început prima repriză de prelungiri. Mancini l-a trimis pe teren pe Belotti în locul lui Insigne.

Min. 90+6: Finala EURO 2020 a intrat în prelungiri. A fost nevoie de prelungiri, pe Wembley, şi în ambele semifinale. S-a înregistrat atunci chiar şi acelaşi scor, 1-1!

Min. 90: Vor fi şase minute de prelungiri pe Wembley!

Min. 85: Federico Chiesa s-a accidentat şi a fost schimbat cu Federico Bernardeschi.

Min. 74: O nouă şansă de gol pentru jucătorii lui Mancini. Nou-intratul Berardi a ajuns cu o secundă mai tâziu la balon şi nu a putut să îl trimită în poartă.

UPDATE: Bonucci, felicitat de clubul său după reuşita din finala EURO 2020!

Min. 67: GOOOLLL Italia! Leonardo Bonucci a restabilit egalitatea! A înscris din doi metri, după ce Pickford reuşise să respingă în bară mingea trimisă de Verratti. Fundaşul lui Juventus a înscris al 8-lea gol la echipa naţională.

Min. 64: Ocazie importantă şi pentru englezi. După un corner, Stones a trimis o lovitură de cap puternică, dar Donnarumma a scos mingea de sub transversală.

Min. 62: Şansă uriaşă pentru Italia. Chiesa a şutat în forţă, dar portarul Angliei a avut un reflex uluitor. A respins, de lângă bară, în corner!

Min. 57: Ocazie Italia. Lorenzo Insigne putea profita de o gafă în apărarea Angliei. A şutat din unghi, la colţul scurt, dar Pickford a reuşit să respingă. A fost cea mai importantă şansă de gol a Squadrei Azzurra.

Min. 56: Cartonaş galben pentru Leonardo Bonucci după un fault asupra lui Sterling.

Min. 55: Roberto Mancini a făcut două schimbări. Ciro Immobile şi Nicolo Barella, înlocuiţi cu Domenico Berardi, respectiv Brzan Cristante.

Min. 51: Insigne a executat slab lovitura liberă. Nu a reuşit să prindă spaţiul porţii apărate de Pickford.

Min. 50: Ocazie Italia. Insigne a scos o lovitură liberă în marginea careului advers. A fost faultat de decarul Angliei, Sterling!

Min. 48: Raheem Sterling a cerut penalty după ce a fost blocat în careu. Nu a reuşit să îl convingă pe Bjorn Kuipers, iar jocul continuă pe Wembley. Harry Kane a protestat vehement!

Min. 46: A început repriza secundă a finalei EURO 2020.

UPDATE: Pauză pe Wembley. Anglia este în avantaj după primele 45 de minute.

Min 45+2: Verratti a avut o şansă de gol, dar Pickford a respins. Italienii suferă în ofensivă!

Min 35: Ocazie importantă a Italiei. Chiesa a luat o acţiune pe cont propriu, a şutat din afara careului, dar mingea a trecut la o palmă de bară.

UPDATE: Imagini fabuloase de după golul marcat de Luke Shaw. Fanii Angliei au făcut „baie” cu bere după reuşita din minutul 2!

Min. 28: Insigne şi-a încercat norocul cu un şut de la mare distanţă, dar execuţia lui a fost ratată.

Min. 25: Mijlocaşul care a câştigat Champions League cu Chelsea, Jorginho, a revenit pe teren. Strânge din dinţi pentru a putea continua în finala EURO 2020.

Min. 22: Moment dificil pentru italieni. Jorginho s-a accidentat şi are nevoie de îngrijiri medicale. Ar putea fi o pierdere uriaşă pentru Mancini.

UPDATE: Bucurie de nedescris în tribunele stadionului Wembley, după golul marcat de Luke Shaw!

UPDATE: Reuşita lui Luke Shaw a fost cea mai rapidă din istoria finalelor de la Campionatul European!

Min. 2: GOOOL Anglia! Luke Shaw a deschis scorul pe Wembley! Acesta este primul gol pe care fundaşul lui Manchester United îl reuşeşte la echipa naţională.

Min. 1: A început marea finală!

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Immobile, Insigne
Selecționer: Roberto Mancini

Rezerve: Sirigu, Meret, Locatelli, Belotti, Berardi, Pessina, Acerbi, Cristante, Bernardeschi, Bastoni, Florenzi, Toloi

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Phillips, Rice, Shaw – Mount, Kane, Sterling
Selecționer: Gareth Southgate

Rezerve: Ramsdale, Johnstone, Grealish, Henderson, Rashford, Mings, Coady, Sancho, Calvert-Lewin, James, Saka, Bellingham

Update: Cu fix 55 de ani în urmă, Anglia începea campania de cucerire a CM 1966!

Update: Englezii n-au mai avut răbdare! Un suporter înfocat al Angliei şi-a tatuat deja trofeul înaintea marii finale. Detalii, AICI.

Italia – Anglia | Echipele probabile 

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice, Mount – Saka, Kane, Sterling
Selecționer: Gareth Southgate

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson – Verratti, Jorginho, Barella – Chiesa, Immobile, Insigne
Selecționer: Roberto Mancini

Italia – Anglia este meciul așteptat de o planetă întreagă. Am trecut prin multe ca să ajungem să privim acest spectacol fotbalistic, de la amânarea cu un an a competiției, până la drama danezului Christian Eriksen.

EURO 2020 | Italia – Anglia, parcursul de la EURO 2020

Indiferent cine se va încorona pe Wembley, vom avea o câștigătoare care a așteptat multă vreme trofeul. Anglia n-a mai jucat finala unui turneu major din 1966, în timp ce Italia nu a mai cucerit Euro din 1968. Cea care a jucat mai spectaculos de-a lungul EURO 2020 a fost Italia, dar să nu uităm că Anglia a încasat un singur gol, având un joc colectiv excelent.

În grupe, naționala lui Mancini a adunat maximum de puncte. A urmat un meci greu în optimi împotriva Austriei, dar spiritul de luptă al italienilor le-a dat putere în prelungiri. Italia a depășit ulterior două favorite la trofeu, pe Belgia și Spania, culegând laude din toate părțile.

De cealaltă parte, Anglia a fost mai degrabă dezamăgitoare în faza grupelor. Cu toate că au terminat pe primul loc, englezii au înscris doar două goluri în trei meciuri, având un joc neconvingător.

Naționala lui Southgate s-a trezit însă când era mai mare nevoie. În optimi a trecut cu 2-0 de Germania, a umilit Ucraina în sferturi, scor 4-0, și a învins revelația Danemarca în semifinale, scor 2-1, e adevărat, cu un penalty controversat.

EURO 2020 | Meciurile directe între italieni și englezi

Ultima confruntare dintre italieni și englezi a fost în 2018 și s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, într-un meci amical. La precedentul meci oficial, la Mondialul brazilian din 2014, Squadra Azzurra a învins cu 2-1 naționala Albionului.

De altfel, Anglia nu a învins niciodată Italia la turneele finale. În patru meciuri directe, Squadra Azzurra a înregistrat patru victorii. A fost 1-0 în grupe la Euro 1980, 2-1 în finala mică de la Mondialul din 1990, victorie la penalty-uri în sferturi la Euro 2012 și 2-1 în grupe pe Mondialul din 2014.

Statistica este și mai zdrobitoare pentru italieni în ceea ce privește palmaresul. Italia a câștigat un Campionat European (1968) și patru Campionate Mondiale (1934, 1938, 1982 și 2006), pe când Anglia are doar un singur Mondial, în 1966. De altfel, englezii nu au mai jucat nicio finală de la triumful generației lui Bobby Moore și Bobby Charlton.

Cu 10 finale majore, Squadra Azzurra este pentru a patra oară în ultimul act la un Campionat European. Italienii au câștigat chiar la debut, în 1968, dar au pierdut în 2000 și 2012.

Jucătorii așteptați să strălucească pe Wembley

Italia, cu Roberto Mancini pe bancă, traversează una dintre cele mai bune perioade din istorie. Squadra Azzurra a ajuns la 14 victorii consecutive și 33 de partide la rând fără eșec.

Și forma Angliei cu Gareth Southgate este de invidiat. Englezii au adunat 11 victorii în ultimele 12 meciuri oficiale. Mai mult, naționala Albionului a câștigat 15 din ultimele 17 dueluri disputate pe Wembley.

Harry Kane, care a început turneul modest, poate deveni golgheterul EURO dacă înscrie de două ori în poarta lui Donnarumma. Raheem Sterling, cu trei goluri și un assist, este cealaltă armă din ofensiva lui Southgate.

Italienii mizează pe inspirația lui Insigne, creativitatea lui Jorginho, magia lui Chiesa și spiritul de luptă al „gemenilor” Bonucci și Chiellini. În echipa lui Mancini, forța grupului este cea care contează. Nu mai puțin de cinci jucători ai Italiei au cel puțin două goluri la acest Campionat European.

De notat mai e faptul că cinci jucători au șansa să facă dubla Champions League-EURO în această vară. Mason Mount, Reece James, Ben Chilwell, Jorginho și Emerson sunt fotbaliștii care vor disputa mâine finala pe Wembley și care au cucerit și Liga Campionilor, cu Chelsea, în sezonul precedent.

EURO 2020 |  Mesaj special al Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj special pentru naționala Angliei cu o zi înainte de finala EURO 2020. Majestatea Sa aminteşte de trofeul mondial câştigat de englezi în urmă cu 55 de ani şi le urează succes jucătorilor pregătiţi de Gareth Southgate.

“Domnului Gareth Southgate, OBE (Antrenor) 

Vreau să vă transmit vouă, tuturor, felicitările mele şi ale familiei mele pentru că sunteţi în finala Campionatului European şi să transmit urări de bine pentru mâine, cu speranţa că istoria va înregistra nu numai succesul vostru, ci şi spiritul, dăruirea şi mândria pe care le-aţi arătat.

Elizabeth R.”, este mesajul reginei, postat pe conturile de social media ale familiei regale britanice.

Regina Elisabeta a II-a a fost cea care deschis ceremonia finalei din 1966. Atunci, Majestatea Sa și-a încoronat compatrioții campioni. Potrivit presei engleze, nu se știe dacă aceasta va fi pe Wembley și la finala de duminică.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul "Crăciun Bun!"
Echipa naţională • 26 mart., 8:04
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”
Franţa - Germania 0-2! Nemţii nu au milă de naţionala lui Mbappe. Anglia - Brazilia 0-1. Endrick, eroul sud-americanilor
Fotbal extern • 23 mart., 23:40
Franţa – Germania 0-2! Nemţii nu au avut milă de naţionala lui Mbappe. Anglia – Brazilia 0-1. Endrick, eroul sud-americanilor
Endrick, viitorul atacant de la Real Madrid, a marcat pe Wembley primul gol pentru naţionala Braziliei, la doar a treia selecţie
Fotbal extern • 23 mart., 22:59
Endrick, viitorul atacant de la Real Madrid, a marcat pe Wembley primul gol pentru naţionala Braziliei, la doar 17 ani
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m
Alte sporturi • 24 feb., 16:01
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m, la World Athletics Indoor Tour Madrid 2024
România - Anglia 3-0
AntenaPLAY • 21 feb., 13:20
România – China 0-3. „Tricolorii” au luptat admirabil cu super-echipa Chinei, în optimile de finală de la Campionatele Mondiale