Închide meniul
EXCLUSIV

Ce schimbări pregăteşte Edi Iordănescu, în primul 11, pentru România – Belgia. Două dileme înaintea confruntării de la EURO 2024

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 iunie 2024, 0:16

Reclamă
Ce schimbări pregăteşte Edi Iordănescu, în primul 11, pentru România – Belgia. Două dileme înaintea confruntării de la EURO 2024

Ce schimbări pregăteşte Edi Iordănescu, în echipa de start, pentru România - Belgia de la EURO 2024

Edi Iordănescu, în timpul meciului cu Ucraina / Profimediaimages

Iată ce schimbări pregăteşte Edi Iordănescu, în primul 11, pentru meciul România – Belgia, din grupa E de la EURO 2024. Selecţionerul tricolorilor are două dileme în echipa de start, după victoria de senzaţie cu Ucraina, scor 3-0.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naţionala României a obţinut a doua victorie din istorie la o ediţie de Campionat European. Dacă răpune şi „Dracii Roşii” este sigură de calificarea în optimile de finală, performanţă care a mai fost obţinută numai în anul 2000.

Ce schimbări pregăteşte Edi Iordănescu, în primul 11, pentru România – Belgia

Jucătorii României au depus un efort uriaş pe Allianz Arena. Sâmbătă, de la ora 22:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro, vor disputa un nou duel „de foc”. De această dată tricolorii îi vor avea în faţă pe Kevin De Bruyne şi Romelu Lukaku, cei care sunt obligaţi să nu piardă pentru a mai spera la „optimi”.

Din informaţiile AS.ro, Edi Iordănescu şi-a făcut planul şi a decis să nu facă mai mult de două schimbări în formula de start. Deşi Nicolae Stanciu şi Răzvan Marin au resimţit oboseala, nu pot fi odihniţi împotriva Belgiei. Căpitanul României a şi făcut spectacol cu Ucraina şi a înscris unul dintre cele mai frumoase goluri ale turneului final.

În atac sunt singurele semne de întrebare ale lui Iordănescu Jr. Marcatorul golului de 3-0, Denis Drăguş, ar putea fi lăsat pe bancă. În locul lui, selecţionerul are de ales între George Puşcaş şi Denis Alibec.

Reclamă
Reclamă 4

O altă decizie importantă, pe care urmează să o ia Edi Iordănescu, o reprezintă titularul de pe postul de extremă stânga. Florinel Coman a jucat din primul minut în meciul de debut al României de la EURO 2024. Acum, în locul lui şi-ar putea face apariţia Valentin Mihăilă. În rest, este de aşteptat să nu apară nicio altă modificare în primul 11. Echipa de start a României, împotriva Belgiei, ar putea fi următoarea:

Anghel Iordănescu, dat pe spate de tactica fiului său din România – Ucraina 3-0

Anghel Iordănescu a fost dat pe spate de tactica fiului său din România – Ucraina 3-0. Tatăl lui Edi Iordănescu a vorbit la superlativ despre victoria istorică obținută de jucătorii echipei naționale.

Fostul selecționer al echipei naționale este de părere că prestația României, de la meciul cu Ucraina, a fost o adevărată „lecție de fotbal”. De asemenea, Anghel Iordănescu a spus că tactica folosită de Edi Iordănescu ar trebui predată la Școala de Antrenori.

Reclamă

Voi țineți minte vreun joc mai bun?! A fost o lecție de fotbal, una pe care Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, și Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenori, ar trebui să o predea, ca pe o lecție de fotbal pentru cursanții de la Școala de Antrenori!

Eu vorbesc acum ca fost antrenor al echipei naționale: luni seară am asistat la o lecție tactică, așa am ajuns la un asemenea rezultat. Chiar dacă adversarii au construit în unele momente, echipa noastră a dominat la toate capitolele: tactică, abordare, condiție fizică.

Jocul naționalei a fost solid din toate punctele de vedere. Poate că altădată ne-am apărat foarte bine. De data asta jucătorii au respectat planul tactic și nu a fost vorba numai despre o apărare bună, am avut contraatacuri cu ieșiri în bloc, am ajuns la finalizare în multe rânduri. A fost un tablou complet”, a spus Anghel Iordănescu, la fanatik.ro.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
16:41

Rafael van der Vaart, verdict sincer despre Olanda, înaintea duelului cu România: „Joc slab! Suntem norocoși”

15:54

Adrian Porumboiu nu are niciun dubiu, după penalty-ul primit de România în meciul cu Slovacia! Verdictul oferit

15:51

Reacția lui Marius Șumudică, când a aflat că Florin Niță negociază cu Dan Șucu: „Are ofertă de 700.000 de euro pe an!”

15:16

„Ne vor trata de sus şi o să-i bubuim” Ionel Ganea, reacţie savuroasă înaintea meciului României cu Olanda, din optimile EURO 202

15:10

„Îi arunc mănușa lui Edi!” Gigi Becali, provocare incredibilă pentru Edi Iordănescu: „Să vedem dacă ești mai tare antrenor!”

14:27

„Mie nunțile nu îmi plac. Care victorie?” Ladislau Boloni nu este impresionat de calificarea României în optimi la EURO 2024

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Foto„De Bruyne, Lukaku, pregătiţi-vă!” Sora lui Radu Drăguşin face senzaţie pe TikTok. Imagini virale cu Meira Drăguşin
Citește și