Închide meniul

Cum a fost descris Ianis Hagi de francezi, înainte de România – Olanda: „Continuă tradiţia familiei!”

Viviana Moraru Publicat: 2 iulie 2024, 12:07

Reclamă
Cum a fost descris Ianis Hagi de francezi, înainte de România – Olanda: „Continuă tradiţia familiei!

Ianis Hagi, analizat de francezi înainte de România - Olanda

Ianis Hagi, la finalul unui meci al naţionalei/ Profimedia

Ianis Hagi a fost analizat de francezi, înainte de România – Olanda. Fiul lui Gică Hagi, fost căpitan cu 125 de selecţii pentru România, este hotărât să meargă pe urmele legendei tatălui său, scriu jurnaliştii de la Le Figaro, înainte de meciul tricolorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România se va duela cu Olanda, astăzi, de la ora 19:00, la Munchen. Partida va fi în format live text, pe AS.ro.

Ianis Hagi, analizat de francezi înainte de România – Olanda

Sunt mulţi fii la acest Euro 2024. Marcus Thuram, copilul lui Lilian, în echipa Franţei. Daley Blind, fiul lui Danny, joacă pentru Ţările de Jos. Iar Ianis Hagi are toate intenţiile să calce pe urmele tatălui. „Sunt fericit şi mândru”, explică fiul lui Gheorghe, fost mijlocaş la Real Madrid şi Barcelona şi o adevărată legendă în ţara sa natală, „dar mai presus de toate simt o responsabilitate în plus”.

În vârstă de 25 de ani, jucătorul care poartă tricoul cu numărul 10, ca un omagiu adus tatălui său, ştie cum să joace sub presiune. În urmă cu cinci ani el spunea: „În fiecare zi, încerc să muncesc şi mai mult pentru a-i face fericiţi pe fani. Eu şi colegii mei avem datoria să îi facem fericiţi pe români!”, notează news.ro.

În faţa Olandei lui Memplhis Depay, Ianis Hagi este pregătit să onoreze a 38-a sa selecţie. El rămâne un membru important al echipei tricolore în ciuda timpului limitat de joc – o titularizare şi două apariţii din postura ca rezervă în faza grupelor – şi este deja o figură cheie în echipa la care evoluează de la o vârstă foarte fragedă.

Reclamă
Reclamă 4

Considerat un cracker, jucătorul format la Academia… Hagi s-a remarcat la un CE de tineret în 2019. După ce a remizat cu echipa Franţei lui Sylvain Ripoll (0-0), România a părăsit competiţia în semifinale, eliminată de Germania (2-4). În acea vară, numele său a fost vehiculat de Manchester City, Ajax Amsterdam şi Sevilla FC. Ulterior, a fost legat de Olympique Lyonnais, dar RC Genk a fost cea care a cheltuit aproape zece milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile micului român la câteva zile după competiţie.

Mircea Lucescu, verdict despre comparaţiile dintre Gică şi Ianis Hagi

Mircea Lucescu a oferit un verdict, despre comparaţiile dintre Gică şi Ianis Hagi. Întrebat dacă internaţionalul român îl depăşeşte pe „Rege”, la vârsta actuală, „Il Luce” a transmis un mesaj tranşant şi a declarat că Gică Hagi era decisiv, indiferent de vârstă.

Mircea Lucescu a oferit un interviu în presa din Italia, iar italienii i-au amintit de declaraţiile lui Gică Hagi. „Regele” a afirmat că fiul său este mai bun decât era el la vârsta sa. „Il Luce” este de părere că nu se pune problema de acest fapt, deoarece „Regele” era decisiv, în timp ce Ianis încă nu are capacitatea fizică a tatălui lui.

Reclamă

Să nu exagerăm. Ianis joacă foarte bine, e un jucător de ultima pasă, coechipierii lui ştiu asta şi-l eliberează pentru a avea un impact mare, cu ambele picioare, ceea ce este o mare calitate. Gică avea doar piciorul stâng, dar era decisiv în toate meciurile. Ianis încă nu are această calitate şi nu are capacitatea fizică a tatălui său, care ataca spaţiile, se avânta în lupte.

Ianis are nevoie de o secundă în plus, trebuie să se relaxeze înainte să paseze. Gică se baza pe instinct. Ianis e bine acum, în Italia, la Fiorentina, era greu să-l vezi pentru că a suferit mult din cauza accidentărilor”, a declarat Mircea Lucescu, pentru tuttosport.com.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
14:25

Rapid, victorie la scor în ultimul amical al verii! Echipa giuleşteană a spulberat vicecampioana Sloveniei!

14:06

Kylian Mbappe, prezentare grandioasă la Real Madrid: „Cea mai spectaculoasă din istorie”! Florentino Perez, rol special

14:04

Lando versus Max. O comparație făcută de Adrian Georgescu

13:40

Gigi Becali a dat un răspuns vehement la întrebarea dacă ar trebui să plece Edi Iordănescu de la echipa naţională!

13:24

Ollie Bearman, confirmat de Haas, pentru sezonul 2025

12:57

Soţii Ionela şi Marius Cozmiuc, campioni la canotaj, vor purta drapelul României la Jocurile Olimpice 2024

1 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoPovestea emoţionantă de viaţă a lui Andrei Raţiu: „A fost cumplit, dar toate sacrificiile se întorc!” Dezvăluirile lui „Sonic” 4 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 5 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 6 FotoEa e românca ce este căsătorită cu un star din naţionala Olandei. Doina este de o frumuseţe uimitoare
Citește și