Închide meniul

România, analizată de UEFA înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024: „Vor să repete campania eroică din 2000!”

Viviana Moraru Publicat: 2 decembrie 2023, 16:30

Reclamă
România, analizată de UEFA înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024: „Vor să repete campania eroică din 2000!

România, analizată de UEFA înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024

Jucătorii naţionalei României, în timpul unui meci/ Profimedia

România a fost analizată pe site-ul celor de la UEFA, înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024. Oficialii forului european au amintit de singura calificare a „tricolorilor” în optimile Europeanului, calificare care s-a produs în anul 2000.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România îşi va afla astăzi adversarele de la EURO 2024. Tragerea la sorţi a grupelor va fi de la ora 19:00, în format live text, pe AS.ro.

România, analizată de UEFA înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024

Cei de la UEFA au menţionat că România revine la un Campionat European, după opt ani, după ce a ratat prezenţa la cel din 2016, din Franţa. De data aceasta, „tricolorii” şi-au asigurat biletele la EURO după ce au învins Israel.

De asemenea, oficialii forului european au menţionat de performanţa echipei naţionale de la Europeanul din anul 2000. La momentul respectiv, „tricolorii” au trecut de faza grupelor, reuşind singura victorie din istorie la un turneu final european. Naţionala a învins Anglia cu 3-2, Ionel Ganea reuşind golul victoriei, din penalty, în minutul 89.

România a împărţit grupa de la EURO 2000 cu Anglia, Portugalia şi Germania.

Reclamă

„După ce a ratat calificarea la ultima ediție a Campionatului European, România și-a asigurat calificare la EURO 2024 după o victorie contra Israelului în Ungaria.

România speră că va repeta campania eroică de la EURO 2000, când au ieșit dintr-o grupă din care mai făceau parte Portugalia, Anglia și Germania, iar ulterior au fost eliminați de Italia în sferturi”, au transmis cei de la UEFA.

Spaniolii, cuvinte mari la adresa României înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024

Spaniolii de la AS au folosit cuvinte mari la adresa României înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024, ce va avea loc în această seară, de la ora 19:00, în format LIVE TEXT pe as.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Ibericii l-au lăudat pe Nicolae Stanciu, dar au oferit spaţii largi şi pentru evoluţia echipei lui Edi Iordănescu. Spaniolii vor să se ferească mai ales de Danemarca şi Ungaria.

„Câștigarea unui joc la Euro ar fi un succes pentru România”, scrie As, care notează că tricolorii au arătat totuși impresionant în preliminarii: „Echipa României a reușit un traseu impecabil în grupa de calificare, ieșind neînvinsă dintr-o grupă cu Elveția și Israel.

Absenți de la turneul final din 2020, românii vor ajunge la Euro 2024 cu un entuziasm copleșitor, după ce au reușit să își facă loc până în urna a doua pentru tragerea la sorți. Tricolorii au fost prezenți până acum la cinci Campionate Europene, dar au reușit să câștige un singur meci (în 2000). Există motive să credem că pot fi una dintre surprizele turneului final.

Jucătorul cu cele mai multe selecții dintre fotbaliștii actuali ai României. El joacă la Damac, în Arabia Saudită, dar a fost esențial pentru prima reprezentativă pe durata preliminariilor, fiind cel mai avansat mijlocaș, fie că sistemul a fost 4-3-3 sau 4-2-3-1″, au scris ibericii de la as.com, citaţi de eurosport.ro.

Recomandări
Citește și:

Unde va juca Ianis Hagi sezonul următor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:37 „Palmaresul care contează e la CSA!” Avocatul care a apărat-o pe FCSB în procesul cu Steaua s-a prăbușit emoțional 18:32 FotoVinicius l-a lovit în faţă pe Ianis Hagi! Reacţia imediată a starului brazilian, după incident 18:25 Set dramatic câştigat de Simona Halep, la primul meci pe zgură după doi ani! A revenit superb în duelul cu Kessler 18:25 „Mai talentat, dar mai ghinionist!” Florinel Coman s-a comparat cu Dennis Man și a surprins pe toată lumea! 18:00 LIVE VIDEOLamia – Aris e ACUM în AntenaPLAY. PAOK – Panathinaikos (ora 20:00). Răzvan Lucescu continuă războiul pentru titlul din Grecia 17:56 LIVE VIDEOGermania – Letonia și Cehia – Danemarca se joacă ACUM în AntenaPLAY. Spectacol total la Campionatul Mondial de hochei 17:52 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 15 mai 17:49 Aflată într-o situaţie disperată înaintea barajului cu Csikszereda, Dinamo a făcut apel la Luca Mihai pentru a-i ajuta pe „câini” 17:45 Simona Halep s-a retras în primul tur la Trophee Clarins. Românca a câştigat primul set cu Kessler, dar nu a mai putut continua 17:37 „Te-ai întoarce la Dinamo?” Claudiu Niculescu va pleca de la Șelimbăr și a dat răspunsul pe loc! Anunț pentru fanii „câinilor” Vezi toate știrile
Citește și