Închide meniul

România – Ucraina, meciul de debut al naţionalei de la EURO 2024! Când se va disputa partida

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 26 martie 2024, 23:38

România – Ucraina, meciul de debut al naţionalei de la EURO 2024! Când se va disputa partida

România şi-a aflat prima adversară de la EURO 2024

Jucătorii României, în timpul unui meci/ Profimedia

România – Ucraina va fi meciul de debut al naţionalei de la EURO 2024. „Tricolorii” vor debuta la turneul final din Germania contra ucrainenilor, după ce aceştia au eliminat-o pe Islanda, la baraj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a fost repartizată în Grupa E de la Campionatul European. „Tricolorii” se vor mai duela cu Belgia şi Slovacia, pe lângă Ucraina.

România – Ucraina, meciul de debut al naţionalei de la EURO 2024

România se va duela cu Ucraina pe 17 iunie, în a treia zi a Campionatului European din Germania. Partida se va disputa pe Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen.

Ulterior, la cinci zile distanţă, pe 22 iunie, România se va duela cu echipa favorită din grupă, Belgia. Meciul „de foc” se va desfăşura la Koln, pe arena Rhein Energie, de la ora 22:00.

În ultimul meci al grupei, România se va duela cu Slovacia. Această confruntare se va desfăşura pe 26 iunie, de la ora 19:00, pe arena Waldstadion, din Frankfurt.

Reclamă

În cazul în care România va câştiga grupa de la EURO 2024, se va duela în optimi cu locul trei al unei dintre grupele A, B, C sau D. Dacă „tricolorii” vor încheia grupa pe locul secund, atunci vor da piept cu ocupanta locului secund din Grupa D, grupă formată din Olanda, Austria, Franţa şi Polonia-Ţara Galilor.

În cazul în care România se va califica în optimi, de pe locul trei din grupă, atunci ar putea da piept cu câştigătoarea Grupei B sau C.

România s-a calificat la EURO 2024, după ce a câştigat grupa preliminară. „Tricolorii” au încheiat neînvinşi, în ultimul meci reuşind să învingă Elveţia cu 1-0, pe Arena Naţională.

Reclamă 4 / 0/3

România, primul duel cu Ucraina la un turneu final

România se va afla pentru prima dată faţă-n faţă cu Ucraina, la un turneu final. Ucrainenii şi-au asigurat prezenţa la Campionatul European din Germania, după ce au eliminat Islanda, la baraj, câştigând partida cu 2-1.

România şi Ucraina s-au duelat ultima dată în 2016, într-un meci amical. La momentul respectiv, ucrainenii s-au impus cu 4-3, într-un meci care s-a disputat la Torino. Torje, Alibec şi Stanciu punctau pentru „tricolori”, iar Zozulya, Zinchenko, Konoplyanka şi Yarmolenko punctau pentru adversari.

România a câştigat primele două dueluri amicale cu Ucraina. În 2002, „tricolorii” se impunea cu 4-1, iar în 2003 se impuneau cu 2-0.

Cele două echipei s-au mai întâlnit şi în 2010, tot într-un meci amical, câştigat de Ucraina cu 3-2. Un an mai târziu, „tricolorii” erau învinşi la penalty-uri de ucraineni, la un turneu internaţional disputat în Cipru.

La ultimul Campionat European, cel din 2020, Ucraina a avut un parcurs remarcabil. Ucrainenii au ajuns până în sferturile turneului final, unde au fost eliminaţi de Anglia. Englezii s-au impus categoric, scor 4-0.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și