Închide meniul

Toni Kroos şi-a luat „adio” de la fotbal, după Spania – Germania 2-1! Momente emoţionante, la ultimul meci din carieră

Viviana Moraru Publicat: 5 iulie 2024, 21:47

Reclamă
Toni Kroos şi-a luat „adio de la fotbal, după Spania – Germania 2-1! Momente emoţionante, la ultimul meci din carieră

Toni Kroos şi-a luat "adio" de la fotbal, după Spania - Germania 2-1

Toni Kroos, în timpul partidei dintre Germania şi Spania/ Profimedia

Toni Kroos şi-a luat „adio” de la fotbal, după ce Germania a fost eliminată de la EURO 2024, de către Spania. Ţara gazdă a fost învinsă de iberici, scor 1-2, în sferturile turneului final european.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Toni Kroos a bifat astfel ultimul său meci din carieră. Acesta a anunţat deja că se va retrage în această vară, EURO 2024 fiind ultima competiţie la care a participat.

Toni Kroos şi-a luat „adio” de la fotbal, după Spania – Germania 2-1

Toni Kroos a fost integralist în toate meciurile Germaniei, de la EURO 2024. În duelul cu Spania, mijlocaşul german a avut o evoluţie modestă, fiind în centrul atenţiei în primele minute ale partidei.

Concret, în minutul cinci, Kroos l-a faultat extrem de dur pe Pedri. Germanul nu a văzut nici măcar cartonaşul galben, deşi mijlocaşul spaniol s-a accidentat şi fost înlocuit de Dani Olmo.

Schimbarea s-a dovedit a fi una inspirată, Dani Olmo reuşind să deschidă scorul. Acesta a marcat în minutul 51. Florian Wirtz a restabilit egalitatea în minutul 89, iar Mikel Merino a marcat golul victoriei Spaniei în minutul 119.

Reclamă
Reclamă 4

Toni Kroos şi-a încheiat astfel o carieră impresionantă. Mijlocaşul german a fost surprins extrem de emoţionat la finalul meciului cu Spania, prăbuşindu-se pe teren, imediat după fluierul final. Foştii săi coechipieri de la Real Madrid, Nacho, Joselu şi Dani Carvajal l-au îmbrăţişat după meci.

Kroos a luat decizia de a se retrage la doar 34 de ani. În sezonul trecut, acesta a reuşit să câştige titlul şi Liga Campionilor.

Toni Kroos a adunat 112 de meciuri la echipa națională a Germaniei, în care a reușit să marcheze 17 goluri. A atins cea mai mare cotă de piață în anul 2018, atunci când valora suma de 80 de milioane de euro.

Reclamă

De-a lungul carierei, Toni Kroos a cucerit nu mai puţin 28 de trofee, printre care o Cupă Mondială şi şase trofee Champions League.

Toni Kroos a dezvăluit motivul din spatele retragerii din fotbal la 34 de ani

Ajuns la 34 de ani, Toni Kroos a luat decizia de a se retrage, chiar dacă foarte mulţi oameni sunt de părere că ar fi putut să mai joace câţiva ani la cel mai înalt nivel.

Mijlocaşul german este de acord cu acest lucru, dar nu şi-a dorit să ajungă în postura în care să joace prea mult şi lumea să se întrebe de ce mai continuă, fiind de părere că acesta este cel mai bun moment:

„Când începi să joci fotbal la 6 ani și o faci până la 34, este o decizie foarte grea. Oamenii au spus că mai pot juca fără probleme câțiva ani și poate așa e.

Dar nu vreau să ajung în situația în care oamenii să spună ‘Pfff, de ce mai joacă?’. Așa că am ales cel mai bun moment, iar acela este acum”, a declarat Toni Kroos, potrivit givemesport.com.

Cine crezi că va câştiga EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:45

Didier Deschamps a „luat foc” înainte de Spania – Franța! Mesaj dur pentru contestatari: „Uitați-vă la altceva!”

20:32

Emilia Stroe, dezvăluiri tulburătoare despre fiul ei, Denis Alibec: „A avut semipareză, iar Gigi Becali zicea că se alintă”

20:19

Elina Svitolina a plâns după ce s-a calificat în sferturi la Wimbledon: „O zi foarte grea”

20:04

„Afirmații mincinoase!” Mama lui Denis Alibec l-a făcut praf pe Giovanni Becali! Declația de la care a pornit „războiul”

19:39

Rapid a făcut anunțul despre Rareș Pop, înainte ca jucătorul de 19 ani să debuteze la echipa lui Dan Șucu

19:33

Valentin Mihăilă, inclus în Top 5 cei mai rapizi jucători de la EURO 2024! Pe ce poziţie se află internaţionalul român

1 VIDEOArvin Lindblad a câștigat și cursa principală din Formula 3 de la Silverstone, după succesul din sprint, live în AntenaPLAY 2 VIDEOHadjar a câștigat cursa principală din Formula 2 de la Silverstone, live în AntenaPLAY! Kimi Antonelli a triumfat în sprint 3 FotoIubitele lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă au întors toate privirile pe „Insula Milionarilor”. Apariţii de senzaţie 4 VIDEOLewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Marii Britanii, LIVE în AntenaPLAY! Victorie uriaşă pentru septuplul campion mondial 5 Rolul uriaş avut de Gică Hagi la EURO 2024. Dezvăluirea din interiorul vestiarului naţionalei României 6 FotoMihai Stoica a dezvăluit salariul uriaş pe care îl va avea Florinel Coman la Al-Gharafa: „Nu avea voie să spună pas”
Citește și