Închide meniul

Victor Pițurcă a analizat grupa României de la EURO 2024. Verdictul fostului selecționer: „Putem să facem o surpriză”

Alex Ioniță Publicat: 26 decembrie 2023, 12:30

Reclamă
Victor Pițurcă a analizat grupa României de la EURO 2024. Verdictul fostului selecționer: Putem să facem o surpriză”

Victor Piţurcă, dărâmat de moartea lui Emeric Ienei

Victor Piţurcă, în cadrul unui interviu pentru Antena Sport / Captură AS.ro

Victor Pițurcă a analizat grupa României de la EURO 2024. Fostul selecționer a vorbit despre șansele „tricolorilor” pregătiți de Edi Iordănescu, la turneul final care va avea loc în Germania, în vara anului viitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Piți” a participat cu România la Campionatul European din 2008, atunci când România a făcut parte din „grupa morții”, alături de Olanda, Italia și Franța. La acel turneu final, „tricolorii” au obținut 2 puncte, după 0-0 cu Franța, 1-1 cu Italia și 0-2 cu Olanda.

Victor Pițurcă a analizat grupa României de la EURO 2024: „Nu există grupe ușoare”

Victor Pițurcă este de părere că la un turneu final nu există grupe ușoare, dar crede că elevii lui Edi Iordănescu se pot califica în fazele eliminatorii. De asemenea, acesta este de părere că Ucraina se va califica în această grupă, de pe ruta play-off-ului B, acolo unde se mai duelează Israel, Bosnia și Islanda.

„La un turneu final nu există grupe ușoare. Pot exista grupe foarte grele, cum am avut eu șansa (n.r – în 2008, cu Olanda, Italia și Franța). Poate a fost bună și acea grupă pentru că n-aveai emoțiile pe care le ai când ai putea să învingi. Grupa mi se pare accesibilă. Băieții noștri au crescut în timp și putem să oferim românilor o surpriză.

Sunt convins că belgienii s-au bucurat că au picat cu România, însă nu trebuie să se bucure înainte de a vedea echipa României. Nu știu dacă selecționerul lor a avut timp să vadă echipa României. Dacă va vedea ultimele jocuri, sper că nu va mai fi atât de bucuros și atât de convins că va învinge România.

Reclamă
Reclamă

Calificarea la EURO a fost un moment extrem de important pentru fotbalul românesc, pentru chipa națională și un rezultat excelent. Să termini neînvins, pe primul loc, e o mare performanță. Aș vrea să felicit pe această cale Federația, cluburile care au dat jucători și staff-ul tehnic. Am spus tot timpul că avem jucători care pot face performanță. N-am fost credibil. 90% din cei care dădeau interviuri spuneau că n-avem echipă, n-avem jucători. Eu am spus lucrul acesta și iată că am dreptate.

Din ce am văzut eu, Ucraina va fi a treia adversară. Ei ar fi trebuit să fie calificați, au avut penalty clar cu Italia. Ei au prima șansă, dar nu se știe sigur. Sunt două meciuri de baraj și se poate întâmpla orice, însă ei au echipa cea mai bună.

Eu cred că sunt șanse să ieșim din grupă, însă până la începerea turneului final mai e destul timp. Să lăsăm timpul să treacă, să vedem ce se va întâmpla cu jucătorii noștri până atunci, să avem parte de jucătorii cei mai valoroși, ei să mai crească și atunci vom vedea ce va fi”, a spus Victor Pițurcă, potrivit sport.ro.

Reclamă

Denis Drăguș, mesaj direct pentru adversarii de la EURO 2024

Denis Drăguș a transmis un mesaj direct pentru adversarii de la EURO 2024. Atacantul celor de la Gaziantep, care a contribuit la calificarea echipei naționale la turneul final din Germania, a vorbit despre grupa „tricolorilor”.

La întoarcerea în țară, Denis Drăguș a dezvăluit faptul că principalul obiectiv al „tricolorilor” este să iasă din grupe. De asemenea, atacantul de la echipa lui Marius Șumudică a analizat și echipa națională din Belgia, având în vedere faptul că aparține de clubul Standard Liege (n.r. din Belgia), fiind doar împrumutat la formația turcă Gaziantep.

”Suntem calificați la European, de abia așteptăm vara, meciurile și să ne bucurăm. Îmi doream să joc cu Belgia din prima urnă. E o echipă pe care o cunosc, mulți dintre jucători au jucat în campionatul intern (n.r. cel al Belgiei). Vine o generație nouă a Belgiei. Mă simt bine și nu cred că se așteaptă la ceea ce le vom oferi noi în meciul direct.

E clar că vrem să ieșim din grupă, după care fiecare meci e o finală. Ne dorim să facem meciuri perfect și să putem să ajungem cât mai departe, dar clar primul obiectiv este să ieșim din grupă”, a spus Denis Drăguș, la întoarcerea în țară.

Reclamă
Recomandări

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:34

Cum a fost surprins Dan Şucu, după ce Rapid a rămas fără victorie în Giuleşti! Reacţia nervoasă a lui Victor Angelescu

0:21

„Facem prea multe greşeli!” Marius Şumudică şi-a taxat jucătorii, după Rapid – Oţelul 0-0! Ce a spus despre N’Jie şi Boupendza

0:01

„Am pierdut două puncte!” Dorinel Munteanu, discurs ferm după Rapid – Oţelul 0-0! Mesaj dur pentru contestatari

23:25 28 sept.

Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1

23:18 28 sept.

Accidentare teribilă în Rapid – Oţelul! Jucătorul a început să plângă pe teren şi a fost scos pe targă

22:59 28 sept.

Dan Petrescu, mesaj direct despre FCSB după CFR Cluj – UTA 1-3! Ce a spus despre marea rivală

1 VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY 2 VIDEOBenfica a dat recital cu Gil Vicente, live în AntenaPLAY. Spectacol total pe Da Luz 3 CFR Cluj – UTA 1-3! Fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu! Omondi, Costache şi Kadiri i-au adus punctele lui Rednic 4 Prima izbucnire nervoasă a lui Zeljko Kopic în România: „De ce mă tot întrebați?”. Antrenorul lui Dinamo a cedat 5 Mesaj superb primit de Răzvan Lucescu de la patronul Ivan Savvidis, înainte de PAOK – Aris (duminică, 20:30, AntenaPLAY) 6 „Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League
Citește și