Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Gabi Balint şi momentul transferului la Burgos: „Eram pierduţi în Italia. Le-am lăsat banii alor mei. Am plecat doar cu ghetele”

Dan Roșu Publicat: 22 februarie 2024, 11:07

Reclamă
Gabi Balint şi momentul transferului la Burgos: „Eram pierduţi în Italia. Le-am lăsat banii alor mei. Am plecat doar cu ghetele

Gabi Balint şi momentul transferului la Burgos

Gabi Balint, în timpul unei emisiuni - Antena Sport

Gabi Balint a vorbit din nou despre momentul transferului său de la Steaua, la Burgos, în 1990. Atunci, spaniolii plăteau un milion de dolari pentru internaţionalul român care s-a şi retras apoi la micuţa echipă iberică, în 1993.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Balint a dezvăluit că a avut o ofertă din Bundesliga, pe care a refuzat-o însă. A ajuns la Burgos, club pentru care a marcat 28 de goluri în cele 83 de meciuri adunate.

Gabi Balint şi momentul transferului la Burgos

„Noi, în 90, veneam după comunism. Eram pierduţi acolo în Italia. Când am făcut egal cu Argentina, deja ne simţeam campioni mondiali. Am uitat că mai trebuie să jucăm şi cu Irlanda după aceea. S-a simţit lipsa de profesionalism.

Aşteptam şi eram neliniştit că nu venea nicio ofertă. Am discutat în Italia. Acolo erau pe capul nostru toţi impresarii şi echipele din alte campionate din Vest, care ne doreau, mai ales după egalul cu Argentina. Am avut atunci o discuţie cu o echipă din Germania şi mă bucur că nu ne-am înţeles. Spania mi s-a părut mai aproape de stilul meu.

Am lăsat tot. Aveam nişte bani pe un CEC după ce am vândut ARO din 1986, cel primit după câştigarea Cupei Campionilor. Am lăsat banii la ai mei. Le-am spus să îşi cumpere apartamentul unde stăteau şi să mai aibă acolo. Din păcate, s-au devalorizat.

Reclamă

Am plecat aşa ca şi cum pleci la un drum fără nimic la tine. Doar cu ghetele, am plecat în Spania. Cu un contract care începea atunci. Salariul nu era astronomic, acum se câştigă mai mult în România decât am câştigat eu în Spania. FCSB şi CFR oferă contracte mai mari. Se putea investi atunci. Am trăit frumos”, a spus Balint, la AS.ro LIVE.

Gabi Balint, dezvăluiri de senzație despre filmul dedicat Generației de Aur

Gabi Balint a făcut dezvăluiri de senzație despre filmul dedicat Generației de Aur. Fost internațional român, dar și unul dintre eroii Stelei, de la Sevilla, a vorbit despre povestea echipei naționale, care va fi prezentată, în premieră, pe marile ecrane.

Filmul „Hai, România! – Povestea Generației de Aur” va apărea în cinematografele din țară pe data de 1 martie 2024. Producătorul acestuia este Călin Crețu, care a fost invitatul lui Dan Pavel, alături de Gabi Balint, la AS.ro LIVE.

Reclamă 4 / 0/3

„Aștept filmul cu multă emoție! Știu cum au fost și filmările, ce am povestit acolo, ce am trăit. Sunt sigur că și cei care vor merge la cinematograf vor trăi aceste momente senzaționale, pe care le-am împărțit cu ei.

Întotdeauna a fost o legătură între fotbaliști și suporteri, mai ales în perioada respectivă. Mulți dintre ei au mers la Campionatele Mondiale sau Europene, alții s-au uitat de la televizor.

Sunt sigur că fimul este așteptat cu nerăbdare. Și eu îl aștept cu nerăbdare! Probabil că o să îl văd de mai multe ori (n.r. râde)”, a spus Gabi Balint, la emisiunea AS.ro LIVE.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
4
mai
22:20
Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!”
4
mai
22:02
Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic
4
mai
21:31
NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final
4
mai
21:29
Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri
4
mai
21:00
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY
4
mai
20:42
„S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri
4
mai
20:35
U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda
4
mai
20:29
Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori”
Vezi toate știrile
Citește și