Închide meniul

Dinamo şi FCSB au fost amendate de FRF! Suma pe care o au de plătit după incidentele de la derby

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 6 decembrie 2023, 15:41

Dinamo şi FCSB au fost amendate de FRF! Suma pe care o au de plătit după incidentele de la derby

Dinamo şi FCSB au fost amendate de FRF

Duel în partida dintre Dinamo și FCSB/ Profimedia Images

Dinamo şi FCSB au fost amendate de FRF! Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis, în şedinţa sa de miercuri, să sancţioneze cluburile Dinamo şi FCSB cu penalităţi sportive de câte 15.000 de dolari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”SC Dinamo 1948 SA vs. FC FCSB – Incidente – În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul SC Dinamo 1948 cu penalitate sportivă de 15.000 lei. În temeiul art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 15.000 lei”, se arată în comunicatul transmis de LPF.

Dinamo şi FCSB au fost amendate de FRF! Suma pe care o au de plătit după incidentele de la derby

Pe 26 noiembrie, în etapa a 16-a a Superligii, FCSB a învins-o pe Dinamo cu 1-0, în deplasare, pe Arena Naţională.

Ivorianul Tiemoko Ismael Diomande (Petrolul Ploieşti) a fost suspendat două meciuri şi amendat cu 3.000 de lei după cartonaşul roşu primit la meciul cu FC Voluntari (0-0), din etapa a 18-a.

Atacantul Florinel Coman, care a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben la meciul pierdut acasă de FCSB cu Oţelul Galaţi (0-2), în etapa a 18-a, a primit un meci de suspendare şi a fost amendat cu 740 de lei.

Reclamă

Coman a forţat primirea celui de-al doilea cartonaş galben, astfel că va ispăşi suspendarea în meciul din Cupa României cu FC U Craiova şi va fi bun de joc la partida cu CFR Cluj, care va avea loc pe 10 decembrie, la Cluj-Napoca, în etapa a 19-a a Superligii, relatează agerpres.ro.

Florinel Coman şi-a aflat pedeapsa după ce a căutat cartonaşul roşu în meciul cu Oţelul. Ce suspendare a putut primi de la LPF

Florinel Coman şi-a aflat pedeapsa după ce a căutat cartonaşul roşu în meciul cu Oţelul, pierdut de FCSB, 0-2. LPF l-a suspendat doar o etapă, aşa că Mbappe va sta în meciul de cupă cu FC U Craiova şi va putea evolua în duelul cu CFR Cluj.

În timpul duelului cu Oţelul Galaţi, Coman a încasat un cartonaş galben şi ar fi fost suspendat pentru meciul cu CFR Cluj, pentru cumul de cartonaşe. Pentru a fi apt cu ardelenii, Florinel a cerut al doilea galben în prelungiri şi l-a şi primit.

Reclamă 4 / 0/3

Şi planul lui Florinel Coman i-a ieşit, astfel că el a fost suspendat o etapă, fiind amendat şi cu 740 de lei.

„Eliminare Coman Florinel Teodor (FC FCSB) – În temeiul art. 63.1.g, raportat la art. 63.2.1. din RD, se sancționează jucătorul cu suspendare pentru un meci și i se aplică o penalitate sportivă de 740 lei”, se arată în comunicatul emis de lpf.ro.

Pedeapsa pe care o cere Adrian Porumboiu pentru Florinel Coman

Fostul arbitru Adrian Porumboiu, care a fost în trecut şi patron la FC Vaslui, a solicitat o sancţiune care ar fi încurcat-o foarte tare pe FCSB. Iată pedeapsa pe care o cerea Adrian Porumboiu pentru Florinel Coman.

”Cazul Florinel e foarte simplu și sunt cât se poate de obiectiv. Florinel e fotbalist foarte bun, cade în astfel de abateri puerile, îi scade din valoare. În primul rând, vinovat e el că a înjurat arbitrul, dar și arbitrul care nu înțeleg de ce nu i-a dat roșu direct. Ce mai așteaptă? Să-i dea și două palme? Practic e un gest total deplasat al lui Coman.

Primul galben cred că a fost pentru proteste, al doilea galben o caricatură care nu are ce căuta în fotbal, dacă vorbim de fairplay. Că te păzește să stai în etapa care nu prea te interesează, de Cupă, și să joci în meciul importat cu CFR. Metoda găsită nu e cea mai ortodoxă. S-au folosit de o chichiță, de o șmecherie, jenant.

Dacă vorbim în momentul în care ne aflăm și ar trebui să ne debarasăm de șmecheriile ăstea, Comisia își va spune cuvântul. Obligatoriu două etape, n-ai cum altfel. Imaginile erau foarte clare, cum înjură arbitrul. Nu înțeleg ce fel de arbitru ești, să te lași înjurat. Eu am dat afară un jucător, pe Radu Niculescu, pentru că după un galben s-a închinat.

I-am dat al doilea galben, roșu. Dacă te respecți. Dacă te înjură în față, se vede pe imagini la televizor. Contează aceste imagini, Comisia poate să ia decizii. Eu vorbesc strict regulamentar, regulamentul are niște noțiuni foarte clare de fairplay.

Reclamă

Bază în regulament e să nu înjuri arbitrul. E o încercare de trișat. Nu se impunea al doilea, de ce să ceri al doilea cartonaș galben, pentru ce. Măcar de o făceau deștept, se agitau toți pe bancă. A fost vizibilă treaba, șmecheria a fost vizibilă”, a declarat Adrian Porumboiu pentru fanatik.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și