Site-urile de sport din România, inclusiv as.ro, au publicat informaţia conform căreia Emeric Ienei ar fi murit. Din fericire pentru marele nostru antrenor şi din nefericire pentru publicaţiile care au răspândit această ştire, vorbim de o ştire falsă.
Vestea ar fi pornit de la un vecin de-ai lui Emeric Ienei şi site-urile au preluat-o, rând pe rând, până când ştirea s-a dovedit a fi una falsă.
„Emeric Ienei a murit”, FAKE NEWS
De asemenea, oamenii de fotbal din România care au fost contactaţi pentru a vorbi despre marea „pierdere”, au susţinut că aflaseră de decesul lui Emeric Ienei, inducând astfel în eroare.
Prin intermediul acestui articol, ne cerem scuze familiei lui Emeric Ienei şi cititorilor.
Sandu Boc a fost primul care a ieşit public pentru a dezminţi fake news-ul: „Acum am închis telefonul cu doamna care are grijă de el, este în viață, nu știu cum a apărut această informație, pe care am primit-o inclusiv eu”, a spus Boc, citat de gsp.ro.
Mai multe pagini de Social Media ale echipelor de fotbal din Liga 1 au postat mesaje de condoleanţe pentru Emeric Ienei, unul dintre cei mai mari oameni din fotbalul românesc.
Emeric Ienei a scris istorie în fotbalul românesc
Emeric Ienei s-a născut la 22 martie 1937, la Agrişu Mic, în judeţul Arad. Deşi şi-a dorit să devină avocat, el a ajuns fotbalist şi ca jucător a activat la echipele UTA Arad, Steaua Bucureşti şi Kayserispor. A câştigat de trei ori titlul de şi de patru ori Cupa României, toate cu Steaua Bucureşti.
Ca antrenor, Ienei a activat la Steaua Bucureşti, Crişul Oradea, Chindia Târgovişte, Videoton, Panionios şi Universitatea Craiova şi a fost selecţioner al echipelor naţionale ale României şi Ungariei.