Rapid, mesaj încărcat de emoţie după ce Mitică Popescu a murit la 86 de ani: „Drum lin! S-a alăturat Galeriei din Ceruri”
De Iulian Focșăneanu
Publicat: 3.01.2023, 22:35
Rapid a avut un mesaj încărcat de emoţie după ce a primit vestea că Mitică Popescu a murit la 86 de ani. Regretatul actor, care era un mare fan al giuleştenilor, a încetat din viaţă la Spitalului Elias din Capitală după ce s-a confruntat cu ”probleme cardiace, pe fondul multiplelor comorbidităţi”.
Mitică Popescu dezvăluise că e fan al Rapidului încă din şcoala primară. Tatăl său i-a insuflat pasiunea pentru echipa din Giuleşti. Chiar şi în acest sezon al Ligii 1 a fost prezent, în tribune, la mai multe meciuri ale alb-vişiniilor.
Ce a postat Rapid după ce Mitică Popescu a murit la 86 de ani
„Cu mare durere vă anunțăm că Mitică Popescu s-a alăturat Galeriei din Ceruri. Fostul mare actor a fost îndragostit de Rapid, fiind mai mereu prezent în tribunele Giuleștiului.
Condoleanțe familiei și prietenilor! Drum lin!„, a transmis clubul din Grant pe contul de Facebook.
Rapidiştii au revenit apoi cu o altă postare prin care şi-au luat rămas bun de la fostul mare actor.
„Vorbele lui Mitică Popescu vor rămâne scrise cu litere de aur în Cartea Rapidului: ‘Cel mai important e că Rapid există!’. (Ce înseamnă Rapidul?) ‘Iubire adevărată, galerie civilizată!’. (Cum este să iubeşti Rapidul). ‘Frumos, greu, chinuitor… dar frumos‘”, au transmis giuleştenii.
La jumătatea lunii decembrie, Mitică Popescu a fost internat la Spitalul Floreasca, la Secţia Cardiologie, la acel moment, reprezentanţii unităţii sanitare afirmând că este ”stabil, cooperant şi conştient”, ulterior, fiind externat.
El a fost apoi internat la Spitalul Elias, în 27 decembrie, anunţă news.ro. ”A fost internat în Spitalul Elias în data de 27 decembrie, iar situaţia medicală s-a agravat în data de 30 decembrie”, au precizat reprezentanţii spitalului.
Cine a fost Mitică Popescu
Născut în Bucureşti, la 2 decembrie 1936, Mitică Popescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti în anul 1967.
A realizat roluri de excepţie în spectacolele de teatru:”Cititorul de contor” de Paul Everac (1976, regia Paul Everac), ”Să îmbrăcăm pe cei goi” de Pirandello (1978, regia Cătălina Buzoianu), ”Maestrul şi Margareta” de Bulgakov (1980, regia Cătălina Buzoianu), ”Nişte ţărani” de Dinu Săraru (1981, regia Cătălina Buzoianu), ”O femeie drăguţă cu o floare şi ferestre spre nord” de Eduard Radzinski (1986, regia Dragoş Galgoţiu), ”Pescăruşul” de Cehov (1993, regia Cătălina Buzoianu), ”Cum vă place” de William Shakespeare (1996, regia Nona Ciobanu), ”Sonata fantomelor” de August Strindberg (1999, regia Cătălina Buzoianu), ”Şcoala femeilor” de Moliere (1999, regia Alexandru Dabija), ”Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni (1999, regia Mihai Constantin Ranin), ”Viitorul e maculatură” de Vlad Zografi (2000, regia Nona Ciobanu), ”Alex şi Morris” de Michael Elkin (2004, alături de regretatul Ştefan Iordache, regia Gelu Colceag) sau ”Colonia îngerilor” de Ştefan Caraman (2007, regia Nona Ciobanu).
Mitică Popescu a jucat în zeci de filme: ”Stejar, extremă urgenţă” (regia Dinu Cocea, 1973), ”Mere roşii” (regia Alexandru Tatos, 1976), „Vânătoarea de vulpi” (regia Mircea Daneliuc, 1980), ”De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981), ”Înghiţitorul de săbii” (regia Alexa Visarion, 1981), ”Glissando” (regia Mircea Daneliuc, 1985), ”Căsătorie cu repetiţie” (regia Virgil Calotescu, 1985), „Morometii” (regia Stere Gulea, 1987), ”Secretul armei…secrete” (regia Alexandru Tatos, 1988), ”Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu, 1993), ”Dulcea saună a morţii” (regia Andrei Blaier, 2003), ”Păcală se întoarce” (regia Geo Saizescu, 2006), ”Ticăloşii” (regia Şerban Marinescu, 2007) sau ”Umilinţă” (regia Cătălin Apostol, 2011).
A fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, ”pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc”.
Mitică Popescu a fost distins cu premiul UNITER pentru întreaga activitate pe 27 aprilie 2009, la cea de-a 17-a ediţie a galei Premiilor UNITER, iar in data de 14 decembrie 2009 a fost premiat la gala de decernare a premiilor Municipiului Bucureşti pentru artă şi cultură, secţiunea „Artele spectacolului”.
A fost omagiat în cadrul Galei Premiilor Gopo din 25 martie 2013 cu Premiul pentru Întreaga Carieră.
- Mitică Popescu a murit la 86 de ani
- Ce mesaj de condoleanţe a transmis Rapidul
- PAOK - Levadiakos e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt LIVE în AntenaPLAY