Închide meniul

Belarus ar putea fi exclusă din preliminariile pentru EURO 2024! UEFA analizează posibilitatea și va lua o decizie în aprilie

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 24 martie 2023, 19:00

Belarus ar putea fi exclusă din preliminariile pentru EURO 2024! UEFA analizează posibilitatea și va lua o decizie în aprilie

Belarus ar putea fi exclusă din preliminariile pentru EURO 2024

Steagul Belarusului / Profimedia

Belarus ar putea fi exclusă din preliminariile pentru EURO 2024! UEFA analizează posibilitatea și va lua o decizie în aprilie în legătura cu adversara României din grupa de calificare la Campionatul European.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anunțul a fost făcut vineri de televiziunea publică germană, ARD. Forul european va dezbate subiectul în cadrul următorului său Comitet Executiv.

Belarus ar putea fi exclusă din preliminariile pentru EURO 2024! UEFA analizează posibilitatea și va lua o decizie în aprilie

Sâmbătă, 25 martie, echipa naţională din Belarus va intra în calificările pentru Euro 2024, jucând împotriva Elveţiei, la Novi Sad, în Serbia.

Însă apariţia sa în competiţie ar putea fi doar trecătoare, deoarece, potrivit postului public german de televiziune ARD, UEFA va analiza o posibilă excludere a echipelor din Belarus în cadrul următorului său Comitet Executiv, care se va ţine în ziua de 4 aprilie, anunță news.ro.

„UEFA are de multă vreme intenţia să discute situaţia din Belarus, iar acest lucru se va întâmpla la următoarea reuniune a comitetului nostru executiv”, a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, într-un mesaj trimis vineri celor 100 de deputaţi ai Parlamentului European.

Reclamă

În luna septembrie a anului 2022, Germania solicitase deja excluderea Belarusului din calificările pentru Euro şi din competiţiile organizate de UEFA.

În preliminariile Euro 2024, Belarus joacă în grupa din care face parte şi România. Cele două echipe se vor întâlni în 28 martie, la Bucureşti, şi vor juca returul în data de 12 octombrie.

Andorra – România LIVE VIDEO | Ciprian Marica i-a dat un sfat lui Edi Iordănescu: „El trebuie să traseze o idee de joc simplă, clară!”

Andorra – România LIVE VIDEO | Ciprian Marica i-a dat un sfat lui Edi Iordănescu. Fostul atacant al naționalei României crede că actualul selecționer trebuie să stabilască o idee clară de joc, astfel încât toți jucătorii României să poate performa la nivelul optim.

Andorra – România este primul meci și va putea fi urmărit în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY, pe 25 martie, de la 21:45. România – Belarus e pe 28 martie, de la ora 21:45.

Reclamă 4 / 0/3

„Vreau să uit ceea ce a fost, mă concentrez pe ceea ce va fi, pe experiența pe care a acumulat-o Edi Iordănescu. Sper că a înțeles situația și că putem forma un nucleu care să se lupte de la egal la egal cu cei de nivelul nostru.

Vreau să cred că Andorra și Belarus ne sunt cel puțin de același nivel, să nu spun că suntem favoriți, că nu ne place acest statut. Hai să o luăm din aproape în aproape, trebuie să câștigăm aceste două jocuri. Vom vorbi și de Israel, Elveția.

Elveția este net superioară, clar. Văd doar rolul antrenorului acolo, tactica. Dacă antrenorul va citi adversarul și va ști să-i contracareze punctele forte și să vină cu un element surpriză, așa avem o șansă. L-am văzut pe Mirel Rădoi euforic, am încercat să mergem peste ei și am luat patru de la Norvegia. L-am văzut pe Cosmin Contra, a încercat un presing avansat, am avut și meciuri bune, dar când am tras linie n-am avut o calificare.

Edi trebuie să reușească să le traseze jucătorilor o idee de joc simplă, clară. Nu trebuie să mai învățăm jucătorii să joace fotbal la echipa națională. Ei vin cu un bagaj de cunoștințe, trebuie să dai doar direcția și să fie cât mai clară această direcție”, a spus Ciprian Marica, potrivit digisport.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:30 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 0-0. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae Vezi toate știrile
Citește și