Închide meniul

Mircea Lucescu, şocat de o decizie a UEFA: „Îi permite acestei naţionale să meargă la EURO? Incredibil aşa ceva, neverosimil”

Bogdan Stănescu Publicat: 21 noiembrie 2023, 19:22

Reclamă
Mircea Lucescu, şocat de o decizie a UEFA: „Îi permite acestei naţionale să meargă la EURO? Incredibil aşa ceva, neverosimil

Mircea Lucescu, şocat de o decizie a UEFA

Mircea Lucescu, în timpul unui meci / Profimedia Images

Mircea Lucescu este şocat de o decizie a UEFA. Kazahstan ar putea să se califice la Campionatul European, iar „Il Luce” consideră că acest lucru e anormal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kazahstan a primit în 2000 dreptul de a deveni membră UEFA. În ciuda faptului că ţara se află în Asia Centrală, iar toţi vecinii ei, cu excepţia Rusiei, evoluează în preliminariile zonei Asia, Kazahstan joacă în preliminariile europene.

Mircea Lucescu, şocat de o decizie a UEFA

Vezi atâtea și atâtea echipe calificate acum la un turneu final. Când am fost eu selecționer a fost Euro cu 8 echipe, doar 7 calificându-se din preliminarii. Acum sunt 24, Mondialul are 32, va avea 48. Țări foarte mici pot ajunge, la un moment dat, printr-o conjunctură, să obțină o calificare. Kazahstan la Euro? Asta ar fi ceva cu totul și cu totul anormal. Realmente incredibil că UEFA permite așa ceva, e neverosimil!”, a declarat Mircea Lucescu, citat de gsp.ro.

Kazahstan se învecinează cu China la Sud-Est, cu Kârghistan și Uzbekistan în Sud, cu Turkmenistan în Sud-Vest şi cu Rusia în Nord.

Kazahstan a încheiat pe locul 4 grupa H de calificare la EURO 2024, dar poate ajunge la turneul final din Germania prin intermediul Nations League.

Reclamă

Cum se poate califica naţionala Kazahstanului la EURO 2024

Kazahstan va juca împotriva Greciei în semifinalele barajului pentru EURO 2024 pe ruta Nations League. Meciul va avea loc în Grecia pe 21 martie. Dacă va reuşi să treacă de Grecia, Kazahstan va juca în finala barajului pentru EURO împotriva câştigătoarei duelului Georgia – Luxemburg.

Finala barajului pentru EURO 2024 se va disputa pe 26 martie, locul disputării urmând să fie stabilit prin tragere la sorţi.

Mircea Lucescu l-a lăudat pe Răzvan Burleanu, dar avertizează: „Calificarea te responsabilizează”

Mircea Lucescu l-a lăudat pe Răzvan Burleanu, după ce România a obţinut calificarea la EURO 2024. Fostul selecţioner crede că preşedintele federaţiei a procedat corect în privinţa tinerilor fotbalişti români, în ciuda criticilor primite. Cu toate acestea, Il Luce a lansat un avertisment în ceea ce priveşte viitorul fotbalului românesc.

Reclamă 4 / 0/3

România – Elveţia, meciul care va decide câştigătoarea grupei, se va juca în această seară, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Mircea Lucescu a revenit în ţară, după ce a urmărit meciul dintre Ucraina şi Italia de la Leverkusen. România joacă cu Elveţia, în ultimul meci al preliminariilor EURO 2024. Ambele echipe sunt calificate, dar miza meciului este reprezentată de primul loc din grupă.

„Calificarea responsabilizează foarte tare federaţia”

Lucescu l-a felicitat pe Răzvan Burleanu, preşedintele federaţiei, în mod special pentru modul în care a susţinut promovarea jucătorilor tineri. Il Luce îi avertizează însă pe cei din federaţie şi pe antrenorii echipelor naţionale că un astfel de succes trebuie să fie urmat de mai multe performanţe asemănătoare în viitor, pentru ca această calificare să nu fie considerată o întâmplare:

„A venit o perioadă în care Răzvan Burleanu a fost criticat, dar cred că măsurile pe care le-a luat în ceea ce priveşte promovarea tinerilor jucători şi forţarea lor să joace în campionat a făcut ca echipele de tineret să aibă rezultate bune şi acum să apară şi o performanţă la seniori.

Ea obligă, responsabilizează foarte tare şi federaţia, şi antrenorii echipelor naţionale. Ea trebuie să fie urmată de un alt succes. Dacă nu, se consideră că a fost întâmplător. Întotdeauna, o victorie este importantă dacă aduce altă victorie. Dacă nu, ea este întâmplătoare”, a declarat Mircea Lucescu, la revenirea în ţară.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” 16:44 VIDEOApărare eroică a României în meciul cu Japonia, de la Campionatul Mondial de hochei, Divizia 1, Grupa A 15:55 VIDEOOvidiu Ionescu a debutat cu o victorie pe tabloul principal la Saudi Smash 2024, exclusiv în AntenaPLAY 15:50 UPDATELeeds – Southampton a fost live, în AntenaPLAY. Leeds a ratat promovarea directă în Premier League! Ipswich a promovat! 15:45 VIDEORomânia – Japonia 4-2 a fost în AntenaPLAY! Victoria ISTORICĂ pentru tricolori la Campionatul Mondial de hochei 15:31 Anunț important despre Radu Drăgușin! Ce se întâmplă cu românul, după ce Florin Manea a spus că ar putea pleca de la Tottenham 15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” 15:15 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami! Max Verstappen, în pole position în cursa de sprint Vezi toate știrile
Citește și