Închide meniul

Moldova a pierdut „meciul secolului” şi a ratat calificarea istorică la EURO 2024. Dezamăgire uriaşă la Chişinău!

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 noiembrie 2023, 23:35

Reclamă
Moldova a pierdut „meciul secolului şi a ratat calificarea istorică la EURO 2024. Dezamăgire uriaşă la Chişinău!

Moldova a ratat calificarea istorică la EURO 2024

Jucătorii Moldovei, în timpul meciului cu Cehia / Profimediaimages

Moldova a ratat calificarea istorică la EURO 2024, după ce a fost învinsă în „meciul secolului” jucat în Cehia. Selecţionata pregătită de Sergiu Cleşcenco avea nevoie de o victorie pentru a fi sigură de clasarea pe locul secund în Grupa E a preliminariilor pentru turneul final de anul viitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Moldovenii au avut o şansă uriaşă de a obţine prima calificare din istorie la o ediţie de Campionat European. Cu un succes, o lăsau acasă pe Cehia, dar şi pe Polonia. Albania era deja sigură de prezenţa la EURO 2024.

Moldova a pierdut „meciul secolului” şi a ratat calificarea istorică la EURO 2024

Obligată să câştige, reprezentativa Moldovei nu a avut startul de meci la care visa. Doudera a deschis scorul încă din minutul 18. Mijlocaşul lui FC Voluntari a avut o şansă uriaşă de a marca, dar Cehia a intrat în avantaj la pauză.

Cleşcenco a făcut două schimbări la revenirea de la cabine. L-a trimis pe teren şi pe atacantul lui Sepsi, Vitalie Damaşcan. Totuşi, şi-a văzut echipa în inferioritate numerică în minutul 55. Baboglo a primit două cartonaşe galbene în decurs de opt minute.

Gazdele au profitat şi au mai marcat o dată. Chory a înscris după un corner şi a declanşat sărbătoarea în tribune. Şi Soucek a înscris în ultimul minut. Moldova a cedat astfel şi a rămas cu 10 puncte şi pe penultimul loc în grupă.

Reclamă

Moldova nu a reuşit să calce pe urmele României. Puteu să se întâlnească în faza grupelor EURO 2024. Dacă tricolorii înving Elveţia (marţi, 21:45, LIVE VIDEO pe Antena 1 şi în AntenaPLAY) vor rămâne în urna a doua la tragerea la sorţi. În cazul în care se califica, Moldova era în urna a 4-a.

Înaintea disputei cu Cehia, în avancronica de pe site-ul Federaţiei, moldovenii precizau că va avea loc meciul secolului pentru ei.

Cehia – Moldova. Meciul secolului! Cel mai important meci din istoria fotbalului moldovenesc, Cehia – Moldova se joacă astăzi, 20 noiembrie, de la ora 21:45. În premieră, Echipa Națională a Moldovei are șanse de calificare la un turneu final al Campionatului European!

Reclamă 4 / 0/3

Pentru a intra în istorie, Echipa Țării trebuie să învingă astăzi în ”finala” preliminariilor pentru EURO 2024 reprezentativa Cehiei la ea acasă.

Astăzi toate inimile moldovenilor bat pentru Echipa Noastră, echipa Națională! Hai, Moldova!!!”, a fost anunţul făcut pe fmf.md.

Câţi bani primeşte România de la UEFA, după ce naţionala s-a calificat la EURO 2024

Naţionala României va juca la Campionatul European din Germania după o campanie de calificare perfectă. România a învins Israel, scor 2-1, şi va fi la EURO 2024. S-a calificat pentru a 6-a oară în istorie la un Campionat European. România a mai participat la turneele finale din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

În conturile FRF va intra o sumă uriaşă din partea UEFA. Peste nouă milioane de euro va primi Federaţia după performanţa de excepţie a tricolorilor lui Edi Iordănescu.

Pentru calificarea la EURO 2020, UEFA a acordat fiecarei naţionale participante suma de 9.250.000 de euro. În urmă cu câteva luni, Andrei Vochin dezvăluia şi cum vor fi premiaţi jucătorii naţionalei României pentru această performanţă fabuloasă.

Jucătorii au luat pentru calificarea la Campionatul European (n.r. EURO 2016) cred că 140.000 sau 160.000 de euro. Pentru toată campania şi asta a fost suma pe care au luat-o cei care au jucat toate minutele. Acum este acelaşi algoritm.

La precedenta calificare, toate cheltuielile, primele jucătorilor, primele antrenorilor şi deplasările, au însumat 5.500.000 de euro, din care jucătorii au luat 3.300.000. Mai mult de jumătate ajung la jucători. Din suma totală, jucătorii iau peste 30%. Probabil acum va fi 3.500.000 de euro, chiar 4.000.000″, spunea Andrei Vochin pentru fanatik.ro.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și