Închide meniul

Gianluigi Buffon, aproape să se retragă din fotbal la 45 de ani! Anunţul presei din Italia

Viviana Moraru Publicat: 1 august 2023, 20:39

Reclamă
Gianluigi Buffon, aproape să se retragă din fotbal la 45 de ani! Anunţul presei din Italia

Gianluigi Buffon, aproape să se retragă din fotbal la 45 de ani

Gianluigi Buffon, în timpul unui meci la Parma/ Profimedia

Gianluigi Buffon este aproape să se retragă din fotbal la 45 de ani. Presa din Italia a făcut anunţul şi a dezvăluit faptul că legendarul portar italian urmează să îşi comunice public decizia luată în această vară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gianluigi Buffon este coleg la Parma cu românii Dennis Man şi Valentin Mihăilă. Cei doi vor putea fi urmăriţi în noul sezon de Serie B, care va începe pe 19 august, exclusiv în AntenaPLAY.

Gianluigi Buffon, aproape să se retragă din fotbal la 45 de ani

Jurnalistul italian Gianluca Di Marzio anunţă că Gianluigi Buffon îşi va încheia contractul cu Parma, în această vară. Portarul ajuns la 45 de ani a ajuns la un acord cu oficialii „cruciaţilor” pentru a-şi rezilia înţelegerea, care urma să expire în vara lui 2024.

Decizia de a se retrage vine după ce în această vară, Gianluigi Buffon a refuzat o ofertă de milioane de euro din Arabia Saudită. După retragere, portarul italian ar urma să dea curs unei propuneri venite din partea Federaţiei Italiei, de a fi oficial al fotbalului din Peninsulă.

„Decizia a fost luată: Gianluigi Buffon se va retrage din fotbal la vârsta de 45 de ani. Fostul portar al celor de la Juventus a decis să-şi pună mănuşile în cui. Îşi va încheia contractul cu Parma şi după îşi va anunţa decizia.

Reclamă

Agentul lui Gianluigi Buffon se va întâlni cu oficialii de la Parma în urmîătoarele zile pentru a încheia contractul care expiră pe 30 iunie 2024. După, va avea loc anunţul oficial despre despărţirea oficială de fotbal. În viitor, acesta ar putea primi un rol în Federaţia Italiană de Fotbal, ca directorul delegaţiilor”, se arată în anunuţul postat de jurnalistul Gianluca Di Marzio.

De-a lungul carierei, Gianluigi Buffon a evoluat pentru Parma, Juventus şi PSG. Cel mai important trofeu din palmaresul portarul este Cupa Mondială, câştigată cu naţionala Italiei în 2006. De asemenea, acesta a câştigat şi 10 titluri în Serie A, cât şi şapte Cupe ale Italiei, printre altele.

S-a stabilit programul primei etape din Serie B. Competiția e exclusiv în AntenaPLAY

S-a stabilit programul primei etape din Serie B. Românii din a doua ligă italiană atacă promovarea în Serie A, unul dintre cele mai tari campionate ale lumii.

Reclamă 4 / 0/3

Serie B începe pe data de 19 august, iar în primele etape se anunță deja dueluri tari. Competiția poate fi urmărită exclusiv în AntenaPLAY.

În cadrul primei etape din Serie B, românii de la Parma, Dennis Man și Valentin Mihăilă au o misiune ușoară, cel puțin pe hârtie. Echipa lor va întâlni, pe teren propriu, nou promovata Feralpisalo, echipă cu lotul cotat la 5,85 milioane de euro, potrivit Transfermarkt. Ca și o comparație, Parma are lotul cotat la 57,78 milioane de euro, iar cotele adunate ale celor doi români valorează mai mult decât lotul formației nou promovate, adică 5,9 milioane de euro.

Interesant este că în lotul celor de la Feralpisalo se află și un fotbalist român, născut în Italia. Este vorba despre Denis Hergheligiu, care a fost crescut în academia celor de la Atalanta. Acesta se află din 2019 în lotul echipei nou promovate și a contribuit la succesul echipei din sezonul trecut, din Serie C.

Pisa, cealaltă echipă cu doi români legitimați în lot, va juca în prima etapă împotriva celor de la Lecce, o altă echipă nou promovată. Și formația la care joacă Marius Marin și Adrian Rus este favorită în această confruntare.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și