Închide meniul

Gianluigi Buffon şi-a anunţat retragerea din fotbal, după o carieră de 28 de ani! Mesajul emoţionant transmis

Viviana Moraru Publicat: 2 august 2023, 17:22

Reclamă
Gianluigi Buffon şi-a anunţat retragerea din fotbal, după o carieră de 28 de ani! Mesajul emoţionant transmis

Gianluigi Buffon şi-a anunţat retragerea din fotbal, după o carieră de 28 de ani

Gianluigi Buffon, în timpul unui meci la Parma/ Profimedia

Gianluigi Buffon şi-a anunţat oficial retragerea din fotbal, după o carieră impresionantă de 28 de ani. Italianul, ajuns la 45 de ani, a postat un mesaj emoţionant pe conturile sale oficiale de socializare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gianluigi Buffon a evoluat în ultimele două sezoane la Parma, unde a fost coleg cu românii Dennis Man şi Valentin Mihăilă. Cei doi vor rămâne şi în sezonul viitor la gruparea de Serie B, campionat care se vede exclusiv în AntenaPLAY.

Gianluigi Buffon şi-a anunţat retragerea din fotbal

Gianluigi Buffon şi-a încheiat contractul cu Parma, în această vară, şi a ales să spună „adio” fotbalului. Campionul mondial din 2006 a transmis un mesaj emoţionant, mesaj care a fost însoţit de un videcolip, în care era surprinse momente din întreaga sa carieră.

Asta e tot, băieți! Se încheie aici. Mi-ați dat tot, v-am dat tot. Am învins împreună”, se arată în mesajul transmis de Gianluigi Buffon, pe contul oficial de Twitter.

Reclamă

Gianluigi Buffon s-a retras din fotbal, după ce în această vară a fost ofertat de către o formaţie din Arabia Saudită. Deşi salariul era unul tentant, italianul a spus „pas” şi a ales să se retragă din fotbal.

După decizia de a se retrage, Gianluigi Buffon nu va rămâne însă fără activitate. Acesta a acceptat propunerea venită din partea Federaţiei Italiei de Fotbal, şi va deveni directorul delegaţiei naţionale, post care a fost ocupat în trecut şi de regretatul Gianluca Vialli.

De-a lungul carierei, Gianluigi Buffon a evoluat pentru Parma, Juventus şi PSG. Cel mai important trofeu din palmaresul portarul este Cupa Mondială, câştigată cu naţionala Italiei în 2006. De asemenea, acesta a câştigat şi 10 titluri în Serie A, cât şi şapte Cupe ale Italiei, printre altele.

Reclamă 4 / 0/3

S-a stabilit programul primei etape din Serie B. Competiția e exclusiv în AntenaPLAY

S-a stabilit programul primei etape din Serie B. Românii din a doua ligă italiană atacă promovarea în Serie A, unul dintre cele mai tari campionate ale lumii.

Serie B începe pe data de 19 august, iar în primele etape se anunță deja dueluri tari. Competiția poate fi urmărită exclusiv în AntenaPLAY.

În cadrul primei etape din Serie B, românii de la Parma, Dennis Man și Valentin Mihăilă au o misiune ușoară, cel puțin pe hârtie. Echipa lor va întâlni, pe teren propriu, nou promovata Feralpisalo, echipă cu lotul cotat la 5,85 milioane de euro, potrivit Transfermarkt. Ca și o comparație, Parma are lotul cotat la 57,78 milioane de euro, iar cotele adunate ale celor doi români valorează mai mult decât lotul formației nou promovate, adică 5,9 milioane de euro.

Interesant este că în lotul celor de la Feralpisalo se află și un fotbalist român, născut în Italia. Este vorba despre Denis Hergheligiu, care a fost crescut în academia celor de la Atalanta. Acesta se află din 2019 în lotul echipei nou promovate și a contribuit la succesul echipei din sezonul trecut, din Serie C.

Pisa, cealaltă echipă cu doi români legitimați în lot, va juca în prima etapă împotriva celor de la Lecce, o altă echipă nou promovată. Și formația la care joacă Marius Marin și Adrian Rus este favorită în această confruntare.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT Vezi toate știrile
Citește și