Închide meniul

„Micul geniu din România!” Olimpiu Moruţan, aproape de a semna cu noua echipă. Lovitura pregătită pe piaţa transferurilor!

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 august 2024, 20:59

Reclamă
„Micul geniu din România! Olimpiu Moruţan, aproape de a semna cu noua echipă. Lovitura pregătită pe piaţa transferurilor!

Olimpiu Moruţan este aproape de a semna cu noua echipă. Se pregăteşte o revenire de senzaţie a internaţionalului român

Olimpiu Moruţan, în cârje / Captură FRF TV

Olimpiu Moruţan este aproape de a semna cu noua sa echipă. Mijlocaşul în vârstă de 25 de ani este pe punctul de a pleca din Turcia şi a reveni la Pisa. Internaţionalul român a ajuns la un acord cu oficialii grupării din Serie B.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lui Moruţan i s-a propus un contract pe patru sezoane. Totuşi, rămâne de văzut ce se va întâmpla la vizita medicală. Fotbalistul este în recuperare după ce a suferit, în luna aprilie, o ruptură a tendonului lui Ahile.

Olimpiu Moruţan, aproape de a semna cu noua echipă

Italienii anunţă că sunt şanse importante ca Moruţan să devină coechipier cu Marius Maris şi Adrian Rus.

Într-o mișcare-surpriză, conducerea Sporting Club a decis să definească revenirea la umbra Turnului a unuia dintre cei mai puternici jucători din punct de vedere tehnic văzuți în ultimii ani: Olimpiu Moruțan.

Micul geniu român, născut în 1999, este în prezent supus unor examene medicale în Italia înainte de a semna contractul care îl va lega de Pisa pentru următorii patru ani. E o mare revenire: Morutan a îmbrăcat tricoul toscanilor în sezonul 2022-2023, în care – mai ales în prima parte – a întrezărit potențialul unei alte divizii și a unei lovituri de clasă.

Reclamă
Reclamă

După 36 de meciuri, cu șase goluri și opt pase decisive, Olimpiu s-a întors la Galatasaray. Clubul turc încă deținea proprietatea sa, iar odată cu încheierea împrumutului, Giovanni Corrado și managerul de atunci, Stefano Stefanelli, nu au putut finaliza revenirea sa.

Între timp, Olimpiu a fost transferat la Ankarugucu, tot în Turcia: în sezonul 2023-’24, el a strâns 35 de prezențe între campionat și cupa națională, marcând și cinci goluri și patru assisturi. A fost un sezon bun, în ciuda retrogradării, până într-acolo încât o convocare cu echipa națională a României pentru recentul Campionat European era practic în joc”, au scris jurnaliştii agenţiei Pisa Today, citaţi de gsp.ro.

Pisa insistă pentru un împrumut până la finalul sezonului. Dacă Olimpiu Moruţan va confirma, va fi activată o clauză de transfer definitiv de 3 milioane de euro. Atât a plătit Ankaragucu pentru a-l cumpăra de la Galatasaray.

Reclamă

Moruţan a mai îmbrăcat tricoul celor de la Pisa în urmă cu două sezoane. A reuşit atunci să înscrie 6 goluri în 35 de meciuri din campionat.

Ioan Becali, anunţ despre viitorul lui Olimpiu Moruţan

Ioan Becali spune că italienii sunt fanii mijlocaşului român şi că îl doresc definitiv la echipă. În prezent, Olimpiu Moruţan este sub contract cu Galatasaray

Din păcate, Moruțan e accidentat și e slăbiciunea lor (n.r. a celor de la Pisa). Nu știu când își revine, s-ar putea să se ducă la Pisa, dacă ei au intenția să se ducă în Serie A cu un contract pe 4 ani, dar cu opțiunea ca jucătorul să aibă același contract de la Galatasaray. El a pierdut când a mers la Pisa, a lăsat de la el ca să joace.

Să aibă același contract ca la Galatasaray, să nu scadă în primele șase luni ceva pentru că trebuie să își intre în ritm, până devine sănătos. După care, dacă Pisa merge în Serie A, contractul merge pe următorii 4 ani și se mărește an de an, chiar dacă echipa retrogradează. Asta depinde de cum se recuperează el”, a spus Ioan Becali la digisport.ro.

Moruţan a fost în tribune la meciul Universitatea Cluj – Sepsi, scor 3-0, şi a anunţat de cât timp mai are nevoie pentru a reveni pe teren.

Muncesc pentru a fi apt cât de repede posibil, însă mai durează două-trei luni, nu știu exact încă, dar mă simt din ce în ce mai bine. În România clar nu mă întorc în momentul de față. Vreau să-mi continui cariera în străinătate cât mai mult posibil. În fiecare an au fost discuții că o să revin în țară, însă am reușit să-mi mențin parcursul bun în străinătate și îmi doresc să rămân acolo„, a spus Olimpiu Moruțan.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:53

Ianis Hagi a venit cu lămuriri după ce a refuzat-o pe Rapid: „Vreau să fiu clar!”. Mesaj categoric pentru şefii lui Rangers

22:22

Joao Cancelo a fost prezentat de Al Hilal! Salariul fabulos pe care portughezul îl va avea în Arabia Saudită

22:12

EXCLUSIVHelmut Duckadam l-a „citit” pe Gigi Becali şi ştie ce i se pregăteşte lui Vlad Chiricheş la FCSB: „Patronul îl va forţa!”

21:55

O nouă surpriză la US Open 2024! Semifinalistul din 2021 a fost eliminat încă din primul tur de la New York

21:28

Motivul incredibil pentru care meciul Feyenoord – Ajax a fost amânat! Anunţul făcut de primarul din Rotterdam

20:48

Atromitos – PAOK (duminică, 20:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul complet al meciurilor din Superliga Greciei

1 VIDEOBraga – Moreirense 3-1 a fost în AntenaPLAY! Sporting, FC Porto și Benfica, spectacol în etapa a 3-a din Liga Portugal 2 „Îţi dai seama ce hal de fotbalist?!” Gigi Becali a umilit un fotbalist în direct la TV: „Uitaţi-o pe asta, că e de râs!” 3 Gigi Becali, decizie radicală după 0-2 cu Hermannstadt! Patronul nu mai ține cont de nimic: „Mă duc la echipă! Să țip, să urlu” 4 Gigi Becali l-a distrus pe Chiricheş după dezastrul cu Hermannstadt: „Cu el mi-e frică! Te doare capul” 5 Elias Charalambous, după Hermannstadt – FCSB 2-0: „E o greşeală care ne costă! Trebuie să găsim soluţii” 6 EXCLUSIVGigi Becali s-a răzgândit după ce a făcut iureş la TV şi a anunţat o decizie radicală la FCSB!
Citește și