Închide meniul

Câştigătorul Turului Franţei nu va participa la Jocurile Olimpice 2024! Decizie surpriză luată de Tadej Pogacar

Viviana Moraru Publicat: 22 iulie 2024, 22:34

Reclamă
Câştigătorul Turului Franţei nu va participa la Jocurile Olimpice 2024! Decizie surpriză luată de Tadej Pogacar

Câştigătorul Turului Franţei nu va participa la Jocurile Olimpice 2024

Tadej Pogacar/ Profimedia

Câştigătorul Turului Franţei nu va participa la Jocurile Olimpice 2024. Ciclistul sloven a anunţat că se retrage, invocând „oboseala”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Din păcate, Tadej Pogacar şi-a anulat participarea din cauza oboselii extreme”, a declarat antrenorul echipei olimpice, Uros Murn, într-un comunicat.

Câştigătorul Turului Franţei nu va participa la Jocurile Olimpice 2024

Ciclistul în vârstă de 25 de ani a fost, de asemenea, supărat când logodnica sa Urska Zigart nu a fost selectată de federaţia slovenă. El s-a declarat ”furios” şi ”fără cuvinte” într-un mesaj postat pe reţelele de socializare, notează news.ro.

Întrebat duminică despre Jocurile Olimpice, el a rămas evaziv, preferând să menţioneze ”visul” său de a deveni într-o zi campion mondial.

În septembrie, la Zurich, pe un traseu montan care îi este deosebit de favorabil, el vizează o triplă coroană Giro-Tour-Campionat mondial deţinută doar de doi sportivi, Stephen Roche şi Eddy Merckx.

Reclamă
Reclamă 4

Tadej Pogacar a câştigat duminică, la Nisa, Turul Franţei pentru a treia oară. El a câştigat şase etape, inclusiv contratimpul final dintre Monaco şi Nisa, pentru a realiza o dublă Giro-Tour de France care nu s-a mai văzut de la Marco Pantani în 1998.

Tadej Pogacar a câştigat pentru a treia oară Turul Franţei

Ciclistul sloven Tadej Pogacar s-a impus în etapa a 21-a, ultima, din Turul Franţei şi a reuşit să câştige pentru a treia oară Marea Buclă.

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) s-a impus în ultima etapă din Turul Franţei 2024. El a rămas pe primul loc în clasamentul general al competiţiei. Pogacar s-a impus în contratimpul final, între Monaco – Nisa, pe distanţa de 33,7 km.

Reclamă

A fost a şasea victorie de etapă obţinută de sloven în ediţia de anul acesta a Marii Bucle, potrivit news.ro. Pe locul secund al etapei a 21-a a venit danezul Jonas Vingegaard (Visma), clasat pe locul doi şi la general. Podiumul etapei a fost ocupat de belgianul Remco Evenepoel (Soudal), care a terminat în ierarhia generală pe poziţia a treia.

A fost ultimul Tur al Franţei pentru britanicul Mark Cavendish (39 de ani).

Tadej Pogacar, care a mai fost învingător în Turul Franţei în 2020 şi 2021, şi-a luat revanşa asupra rivalului său danez Jonas Vingegaard (Team Visma – Lease a Bike). Acesta a fost victorios în ultimele două ediţii, relatează agerpres.ro.

Câte medalii va cuceri David Popovici la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:25

„Nu suntem la nivelul celor din San Marino” Jucătorul lui Maccabi Tel Aviv, „săgeţi” către FCSB înaintea confruntării din Ghencea

23:23

„Respect doar din partea fanilor” Fostul jucător al lui Dinamo, „săgeţi” către Kopic şi conducere după despărţirea de „câini”!

22:53

Anunţul lui Gică Hagi despre Dragoş Nedelcu, după ce „Regele” transmitea că Farul se desparte de fostul jucător al FCSB-ului!

22:15

„Nu au auzit de Andone sau Mateuţ!” Dănuţ Lupu i-a făcut praf pe jucătorii lui Dinamo! Verdict după victoria cu Petrolul

22:08

Anunţul lui Gigi Becali despre Louis Munteanu! Patronul FCSB-ului a luat o decizie radicală privind transferurile

21:55

FotoTeam Romania, primele antrenamente la Paris, înainte de startul Jocurilor Olimpice!

1 FotoFotografie de colecţie cu Gică şi Ianis Hagi, pe ringul de dans! Elena Hagi a postat totul: „Ne-am distrat!” 2 VIDEOKimi Antonelli a câştigat cursa de Formula 2 din Marele Premiu al Ungariei, LIVE în AntenaPLAY! Cursă nebună la Hungaroring 3 VIDEONikola Tsolov a câştigat cursa de Formula 3 din Marele Premiu al Ungariei! Final de cursă sub Safety Car la Hungaroring 4 FotoSoţia lui Gicu Grozav, în tribune la meciul Dinamo – Petrolul! Cum a fost surprinsă Sorina Grozav 5 VIDEOOscar Piastri a câştigat Marele Premiu al Ungariei! „Dublă” pentru McLaren! Spectacol la Hungaroring 6 Rapid – CFR Cluj 2-2. Hasani, eroul giuleştenilor! Echipa lui Neil Lennon a obţinut un egal la ultima fază
Citește și