Închide meniul
Foto

Cea mai tânără campioană olimpică de la Paris! La numai 14 ani a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice 2024

Bogdan Stănescu Publicat: 6 august 2024, 22:25

Reclamă
Cea mai tânără campioană olimpică de la Paris! La numai 14 ani a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice 2024

Cea mai tânără campioană olimpică de la Paris!

Arisa Trew, după ce a devenit campioană olimpică / Profimedia Images

Cea mai tânără campioană olimpică de la Paris este australianca Arisa Trew, în vârstă de 14 ani. Ea a cucerit marţi medalia de aur în proba de skateboarding-park de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Arisa Trew a devansat alte două adolescente, pe japoneza Cocona Hiraki (15 ani) şi pe britanica Sky Brown (16 ani).

Cea mai tânără campioană olimpică de la Paris! La numai 14 ani a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice 2024

Australianca a obţinut 93,18 puncte şi a terminat în faţa lui Hiraki (92,63), deja vicecampioană olimpică la Tokyo 2020, şi a lui Brown (92,31). Cele trei tinere au fost singurele dintre cele opt finaliste care au depăşit bariera de 90 de puncte.

La Jocurile Olimpice de la Paris am avut parte de mai multe momente deosebite. Scrimera egipteană Nada Hafez a concurat în proba de sabie deşi este însărcinată în luna a şaptea. Ea a câştigat primul meci, dar a părăsit competiţia în optimile de finală. A plâns după ce a fost eliminată de la Jocurile Olimpice.

OLIMPICĂ ÎN 7 LUNI!

Reclamă
Reclamă 4

Ceea ce vi se par a fi doi competitori pe planşă, de fapt erau trei! Eram eu, concurenta mea și cel care nu a venit încă în lumea noastră, bebeluşul meu!

Eu și bebelușul meu am avut parte de provocări atât fizice, cât și emoționale. Roller-coaster-ul sarcinii este greu de la sine, dar să lupt şi pentru a menține echilibrul dintre viață și sport nu putea fi mai obositor. În orice caz, a meritat.

Scriu această postare pentru a spune că mândria îmi umple ființa pentru că mi-am asigurat locul în optimi!

Reclamă

Sunt norocoasă că am împărtășit încrederea soțului meu și a familiei mele pentru a putea ajunge până aici.

Această Olimpiadă a fost diferită; De trei ori olimpică, dar de data aceasta purtând în pântec un mic olimpic!”, transmitea Nada Hafez pe contul de Instagram.

Sportiva care a debutat la 58 de ani la Jocurile Olimpice 2024! A fost aplaudată la scenă deschisă la Paris

Sportiva care a debutat la 58 de ani la Jocurile Olimpice 2024 este Zeng Zhiying, care a concurat la tenis de masă la Paris. Născută în China, ea a concurat pentru Chile în turneul feminin.

Zeng Zhiying a pierdut în runda preliminară cu libaneza Mariana Sahakian. Zhiying a câştigat primul set clar, cu 11-4, dar a trebuit să se recunoască învinsă după următoarele 4 seturi. Mariana Sahakian a învins-o cu 4-1, după ce a câştigat cu 14-12, 11-5, 11-3 şi 11-8 ultimele 4 seturi ale meciului.

Zeng Zhiying a fost aplaudată la scenă deschisă de către cei aproximativ 7.000 de spectatori care au fost la meci.

Jucătoarea de 58 de ani care s-a născut în China are o poveste de viaţă fabuloasă. La 18 ani, ea se aştepta să participe pentru China la Jocurile Olimpice, dar regulile tenisului de masă s-au schimbat, iar jocul ei nu a mai fost cel cu care uimise China până atunci.

Zeng Zhiying s-a retras la 20 de ani din acest sport, după ce nu a mai apucat să ajungă la Jocurile Olimpice. În anii 2000 s-a angajat şi a lăsat deoparte tenisul de masă până la începutul pandemiei de COVID 19. Atunci şi-a cumpărat o masă pe care să joace şi a decis să îşi urmeze visul, acela de a ajunge, în cele din urmă, la Jocurile Olimpice. L-a îndeplinit chiar la Jocurile Olimpice de la Paris, la 58 de ani!

Care va fi numărul total de medalii câştigate de Team Romania la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:17

Gigi Becali, reacţie surprinzătoare după Sparta Praga – FCSB 1-1: „Suntem cu un picior în grupele Ligii Campionilor”

22:58

Sparta Praga – FCSB 1-1. Final dramatic de meci! Cehii au avut gol anulat de VAR în minutul 90+5

22:49

Ştefan Târnovanu, gafă uluitoare în Sparta Praga – FCSB! Portarul a contribuit serios la golul egalizator al cehilor!

22:26

Remiză în Malmo – PAOK, dubla care decide posibila adversară a FCSB-ului! Echipa lui Răzvan Lucescu a fost condusă de două ori

22:10

Steaua a remizat cu FC Argeş, scor 0-0, în prima etapă din Liga a 2-a. FCU Craiova, învinsă cu 2-0 de Reşiţa

21:46

Bianca Ghelber, locul 9 în finala probei de aruncarea ciocanului de la Jocurile Olimpice de la Paris!

1 FotoIubita lui Max Verstappen, răvăşitoare la nunta surorii sale. Kelly Piquet a atras toate privirile 2 FotoNadia Comăneci le-a cerut explicaţii arbitrelor după ce România a ratat dramatic bronzul la sol: „Am fost la arbitra şefă” 3 FotoArmand Duplantis şi-a doborât recordul mondial în proba de săritură cu prăjina! Este al nouălea record mondial pentru suedez! 4 FotoIubita fiului Nadiei Comăneci a atras toate privirile la Jocurile Olimpice. Imagini de senzaţie la Paris 5 FotoJordan Chiles s-a aşezat în genunchi la festivitatea de premiere, după ce i-a „suflat” bronzul româncei Ana Maria Bărbosu 6 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 10 | România, eliminată în optimi la tenis de masă! Emoţii în finalele pe aparate
Citește și