Închide meniul

„Chiar şi arbitrii sunt surprinşi” Yusuf Dikec, turcul care a făcut senzaţie la JO 2024: „Succesul nu vine cu mâinile în buzunar”

Alex Masgras Publicat: 2 august 2024, 15:39

Reclamă
„Chiar şi arbitrii sunt surprinşi Yusuf Dikec, turcul care a făcut senzaţie la JO 2024: „Succesul nu vine cu mâinile în buzunar

Yusuf Dikec, turcul care a făcut senzaţie la JO 2024: "Succesul nu vine cu mâinile în buzunar"

Ilayda Tarhan şi Yusuf Dikec, la Jocurile Olimpice 2024 / Profimedia

Yusuf Dikec este turcul care a făcut senzaţie la JO 2024. În vârstă de 51 de ani, el a câştigat alături de Ilayda Tarhan proba mixtă de tragere cu pistolul cu aer comprimat, de la 10 metri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Turcul s-a remarcat şi a devenit viral pentru că nu a purtat căşti de protecţie pentru urechi şi nici ochelari care să îi acopere vederea pentru un singur ochi. În plus, el a fost extrem de relaxat şi a concurat cu o mână în buzunar.

„Chiar şi arbitrii sunt surprinşi” Yusuf Dikec, turcul care a făcut senzaţie la JO 2024: „Succesul nu vine cu mâinile în buzunar”

Acest lucru l-a transformat într-o adevărată senzaţie, iar internauţii au făcut multe glume despre modul neobişnuit în care a concurat turcul.

Cu toate acestea, au apărut mai multe informaţii greşite despre turc, cum că ar fi un mecanic care s-a apucat de acest sport după divorţ. Aceste zvonuri au venit şi după declaraţia sa neobişnuită după cucerirea medaliei de argint, atunci când i-a transmis un mesaj fostei soţii: „Dacă te uiţi la asta, îmi vreau câinele înapoi”.

Reclamă
Reclamă 4

Yusuf Dikec a făcut însă şcoala militară şi este sergent în rezervă al Jandarmeriei din Turcia. El a participat şi la Jocurile Militare din 2007, atunci când a câştigat argintul, potrivit indiatimes.com.

Senzaţia de la Jocurile Olimpice de la Paris a vorbit şi despre tehnica sa neobişnuită într-un interviu acordat după cucerirea medaliei de aur:

„Tehnica mea de tragere este una dintre cele mai rare tehnici din lume. Eu trag cu ambii ochi deschişi. Chiar şi arbitrii sunt surprinşi”, a spus Dikec, potrivit sursei menţionate mai sus.

Reclamă

Yusuf Dikec se aştepta să cucerească o medalie la Paris, ţinând cont de pregătirea intensă pentru această competiţie: „Anul acesta ne-am pregătit mult şi am muncit mult. Acest succes aparţine Turciei. Succesul nu vine cu mâinile în buzunar”, a mai spus turcul.

România a depăşit performanţele de la Rio 2016 şi Tokyo 2020! Delegaţia tricoloră mai poate cuceri medalii la Paris

În 2016, la Rio, România a cucerit patru medalii. Echipa de spadă feminină a adus singura medalie de aur din Brzilia, în timp ce Florin Mergea şi Horia Tecău au obţinut argintul în proba de dublu masculin, la tenis. România a obţinut şi două medalii de bronz în urmă cu opt ani, la lupte, prin Albert Saritov, şi la canotaj, prin echipajul de 8+1.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au avut loc în vara anului 2021, din cauza pandemiei, România a obţinut tot patru medalii. Singura medalie de aur a fost cucerită de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la dublu vâsle feminin.

Ana Maria Popescu la spadă feminin, echipajul de patru rame masculin şi cel de dublu rame masculin au obţinut trei medalii de argint în Japonia.

La ediţia de la Paris, România a ajuns deja la şase medalii. David Popovici a obţinut aurul şi bronzul la 200 de metri liber, respectiv 100 de metri liber.

Joi, Andrei Cornea şi Marian Enache au cucerit medalia de aur la dublu vâsle masculin, în timp Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au obţinut medalia de argint la dublu vâsle feminin.

Ziua de vineri a venit cu alte două medalii de argint pentru canotajul românesc. Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit argintul în proba de dublu rame feminin, în timp ce Gianina Van Groningen şi Ionela Cozmiuc au cucerit argintul la dublu vâsle feminin, categoria uşoară.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:14

„Nu am acceptat nimic!” Mircea Lucescu a spus totul despre negocierile cu FRF, pentru preluarea echipei naționale!

18:07

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 august

17:58

Dinamo – Gloria Buzău LIVE TEXT (22:00). „Câinii” lui Zeljko Kopic, duel cu nou promovata lui Andrei Prepeliță

17:57

Sun Yingsha – Chen Meng, marea finală la simplu de la Jocurile Olimpice 2024. Reeditarea finalei de la Tokyo

17:43

Un bazin olimpic din România va purta numele lui David Popovici! Cadou superb pentru campionul care a cucerit 2 medalii la Paris

17:29

FotoDavid Popovici, aşteptat cu flori pe aeroport la revenirea în România: „E nevoie de bani investiţi în sport”

1 FotoAnunţul fiului lui Ion Ţiriac după ce David Popovici a cerut noi bazine de înot şi investiţii mult mai mari în sportul românesc! 2 AUR pentru România la Jocurile Olimpice! Performanţă uriaşă pentru Andrei Cornea şi Marian Enache! 3 UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 6 | Două medalii la canotaj! Bărbosu şi Ghigoarţă s-au clasat pe locurile 17 şi 22 4 FotoCâţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice 5 Ion Ţiriac l-a caracterizat cu un singur cuvânt pe David Popovici, după ce a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber 6 Rijeka – Corvinul Hunedoara 1-0. Hunedorenii au fost eliminaţi dramatic din Europa League. Sergiu Buş a ratat un penalty!
Citește și