Închide meniul

Christina Assi şi Dylan Collins, jurnalişti răniţi în Liban, au purtat duminică torţa olimpică

Publicat: 21 iulie 2024, 22:33

Reclamă
Christina Assi şi Dylan Collins, jurnalişti răniţi în Liban, au purtat duminică torţa olimpică

Christina Assi şi Dylan Collins, jurnalişti răniţi în Liban, au purtat duminică torţa olimpică

Christina Assi şi Dylan Collins, purtând torţa olimpică / Profimedia Images

Christina Assi, fotoreporter AFP grav rănită în timp ce realiza un reportaj din Liban în octombrie 2023, a purtat duminică torţa olimpică la Vincennes (Val-de-Marne), însoţită de videojurnalistul Dylan Collins, în semn de omagiu „pentru toţi jurnaliştii, colegii şi prietenii noştri ucişi în acest an”, a explicat ea, potrivit AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Este incredibil şi înduioşător să vezi toţi aceşti oameni aplaudând după ce am supravieţuit unui atac ca jurnalişti”, a declarat tânăra fotoreporter libanez în scaun cu rotile, după ce ea şi colegul ei american Dylan Collins au parcurs cei 200 de metri cu torţa pe străzile din Vincennes.

Christina Assi şi Dylan Collins, jurnalişti răniţi în Liban, au purtat duminică torţa olimpică

„Sper că ceea ce am făcut astăzi aduce un omagiu tuturor jurnaliştilor, colegilor şi prietenilor noştri care au fost ucişi în acest an”, a adăugat ea. „Mi-ar fi plăcut ca Issam (Abdallah, jurnalist Reuters ucis în atac, n.r.) şi toţi colegii pe care i-am pierdut să fi fost astăzi aici pentru a vedea acest lucru. Şi mi-aş fi dorit să nu fie nevoie de un asemenea atac pentru a participa şi a-i reprezenta pe jurnalişti”, a spus ea, cu lacrimi în ochi, relatează news.ro.

Aproximativ cincizeci de jurnalişti AFP au fost prezenţi duminică pentru a-i încuraja, aclamându-i la trecerea lor.

Christina Assi, în vârstă de 29 de ani, a fost lovită de un obuz la 13 octombrie 2023, în timp ce ea şi alţi şase colegi acopereau confruntările transfrontaliere dintre armata israeliană şi grupările armate din sudul Libanului.

Reclamă
Reclamă 4

Obuzul, tras de un tanc israelian, potrivit unei anchete aprofundate a AFP, a ucis jurnalistul Reuters şi i-a rănit pe ceilalţi şase jurnalişti prezenţi, inclusiv pe Christina, căreia i-a fost amputat piciorul drept.

Dylan Collins, în vârstă de 36 de ani, a fost de asemenea rănit în acea zi. El fusese deja rănit anterior în conflictul din Ucraina.

Reclamă

Câte medalii va cuceri David Popovici la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:20 22 iul.

Cătălin Cîrjan, euforic după ce a marcat în Dinamo – Petrolul 4-1: „Ne batem la play-off!” „Săgeţi” către Rapid

23:35

Mesajul galeriei lui Dinamo pentru Florentin Petre! Legenda „câinilor”, la primul meci de acasă ca antrenor secund al lui Dinamo!

23:33

Liviu Ciobotariu, aproape să revină în Liga 1! Echipa care îl doreşte, după două etape din noul sezon

23:00

Cătălin Cîrjan, gol de excepţie în Dinamo – Petrolul, sub privirile lui Neil Lennon! Decarul „câinilor”, de neoprit

22:55

Dinamo – Petrolul 4-1. „Câinii” au făcut spectacol şi au obţinut prima victorie a sezonului!

22:27

Hakim Abdallah a marcat din nou şi e „pe val” la Dinamo! Execuţie de vis în derby-ul cu Petrolul

1 VIDEOKimi Antonelli a câştigat cursa de Formula 2 din Marele Premiu al Ungariei, LIVE în AntenaPLAY! Cursă nebună la Hungaroring 2 VIDEONikola Tsolov a câştigat cursa de Formula 3 din Marele Premiu al Ungariei! Final de cursă sub Safety Car la Hungaroring 3 FotoSoţia lui Gicu Grozav, în tribune la meciul Dinamo – Petrolul! Cum a fost surprinsă Sorina Grozav 4 Rapid – CFR Cluj 2-2. Hasani, eroul giuleştenilor! Echipa lui Neil Lennon a obţinut un egal la ultima fază 5 VIDEOOscar Piastri a câştigat Marele Premiu al Ungariei! „Dublă” pentru McLaren! Spectacol la Hungaroring 6 VIDEOHarry King a câştigat cursa de Porsche Supercup din Ungaria, LIVE în AntenaPLAY
Citește și