Închide meniul

CIO a reacţionat în scandalul pugilistelor acuzate că ar fi bărbaţi: „Testele au fost nelegitime şi lipsite de credibilitate”

Publicat: 4 august 2024, 18:34

Reclamă
CIO a reacţionat în scandalul pugilistelor acuzate că ar fi bărbaţi: „Testele au fost nelegitime şi lipsite de credibilitate

CIO a reacţionat în scandalul pugilistelor acuzate că ar fi bărbaţi

Imane Khelif / Profimedia Images

CIO a reacţionat în scandalul pugilistelor acuzate că ar fi bărbaţi! Testele de gen efectuate de Asociaţia Internaţională de Box (IBA) în cazul a două pugiliste la Campionatele Mondiale de anul trecut, care au dus la descalificarea lor, au fost nelegitime şi lipsite de credibilitate, a precizat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) duminică, potrivit Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pugilista algeriană Imane Khelif şi dubla campioană mondială taiwaneză Lin Yu-ting au fost autorizate să concureze la Jocurile Olimpice de la Paris, deşi au fost descalificate în timpul Campionatelor Mondiale din 2023, după ce IBA a declarat că nu au trecut un test de eligibilitate în funcţie de gen.

CIO a reacţionat în scandalul pugilistelor acuzate că ar fi bărbaţi

CIO a precizat că procesul de testare la acel eveniment, care a avut loc abia spre sfârşitul competiţiei, după ce pugilistele au disputat deja mai multe meciuri, a fost complet arbitrar.

Aceste teste nu sunt teste legitime. Testele în sine, procesul de testare, natura ad hoc a testelor nu sunt legitime„, a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit news.ro. „Testele, metoda de testare, ideea de testare care a apărut cam peste noapte. Nimic din toate acestea nu este legitim şi acest lucru nu merită niciun răspuns„, a spus Adams.

Anul trecut, CIO a deposedat IBA de statutul său de organism de conducere al boxului din cauza unor probleme de guvernanţă şi financiare, preluând conducerea competiţiei de box de la Jocurile de la Paris şi aplicând regulile de eligibilitate de la Jocurile Olimpice din 2016 şi 2021.

Reclamă
Reclamă 4

Dominaţia lui Khelif în meciul de joi din runda a 16-a la categoria welter împotriva Angelei Carini, care s-a retras după 46 de secunde în urma unei avalanşe de lovituri din partea algerienei, a declanşat o furtună care a cuprins reţelele de socializare.

Vineri, IBA a promis să îi plătească italiencei Carini 50 000 de dolari ca premiu, alimentând şi mai mult disputa în curs cu CIO.

Reclamă

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:30

FotoSuma pe care o va primi lunar, pentru tot restul vieţii, Novak Djokovic de la statul sârb, după ce a devenit campion olimpic!

20:22

UPDATEVIDEO | Dennis Man, „dublă” în amicalul Parma – Atalanta! Românul a uimit pe toată lumea cu două reușite de senzație

20:13

LIVE TEXTUniversitatea Craiova – Petrolul 0-0. Oltenii lui Costel Gâlcă pot urca pe primul loc în Liga 1

20:04

FotoGestul jucătorilor Universităţii Craiova pentru Nicuşor Bancu, ce trece prin momente cumplite după ce tatăl lui s-a sinucis!

19:59

Ebru Bolat, pe locul 22 în proba feminină de yachting, clasa dinghy, după 8 curse! Salt important pentru sportivă, la JO

19:55

„Bombă!” Claudiu Keșeru a semnat în străinătate și a acceptat un salariu uimitor. S-a întors în țara în care a scris istorie

1 FotoImagini de senzaţie cu Ianis Hagi şi Elena în luna de miere. Paradisul unde au plecat cei doi: „Ce frumuseţe!” 2 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 8 | O nouă MEDALIE DE AUR la canotaj! Echipajul de 8+1 feminin a făcut spectacol 3 FotoNovak Djokovic a devenit campion olimpic! Sârbul a izbucnit în lacrimi după ce a cucerit singurul trofeu care îi mai lipsea! 4 Foto„Băi, nu vă e ruşine?” Sandu Lungu a răbufnit din cauza scandalului uriaş de la Jocurile Olimpice: „Până unde merge nesimţirea?” 5 Farul Constanța – Poli Iași 2-0. Prima victorie pentru Gică Hagi în noul sezon. Meciul de la Ovidiu, întrerupt de două ori! 6 David Popovici, martorul unui scandal incredibil. Dezvăluirea momentului. „Am vrut să şterg acea umilinţă”
Citește și