Închide meniul
UPDATE

Dan Tănase, medicul lotului olimpic de lupte, noi detalii despre Cătălina Axente: „E conştientă! A vorbit cu mama ei din salvare”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 10 august 2024, 18:20

Reclamă
Dan Tănase, medicul lotului olimpic de lupte, noi detalii despre Cătălina Axente: „E conştientă! A vorbit cu mama ei din salvare

Dan Tănase, medicul lotului olimpic de lupte, noi detalii despre Cătălina Axente

Colaj Profimedia - AntenaSport

Dan Tănase, medicul lotului olimpic de lupte, a oferit noi detalii despre Cătălina Axente. Dan Tănase a spus că starea sportivei este una stabilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cătălina Axente a fost scoasă pe targă după un procedeu greu de privit al adversarei. Sportiva din România a fost eliminată în optimile probei de lupte libere și a fost dusă, de urgență, la spital.

Dan Tănase, medicul lotului olimpic de lupte, noi detalii despre Cătălina Axente

Update 18:20: Federaţia Română de Lupte a venit cu un update în legătură cu starea de sănătate a Cătălinei Axinte. Din fericire, românca a trecut cu bine de testele medicale, unde s-a descoperit că nu are fracturi, leziuni sau deficienţe neurologice.

Starea generală este bună. A suferit un traumatism de umăr şi de coloană cervicală în timpul meciului cu sportiva americană. Este echilibrată, conştientă, cooperantă, fără deficit de funcţionare. A făcut un CT şi un RMN de coloană, aşteptam imagistica. Evident că ne-am speriat având în vedere amploarea traumatismului şi, mai ales, dinamica lui. Cu mama a vorbit ea, din maşina, din salvare„, a spus Dan Tănase, medicul lotului olimpic de lupte.

Reclamă
Reclamă 4

Axente s-a duelat cu americanca Alexis Blades în optimile de finală ale categoriei de 76kg feminin. Românca a luptat eroic, însă a fost învinsă de sportiva din SUA.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 11-0, în favoarea lui Blades, în urma unui forfait. Cătălina Axente nu a mai putut continua lupta după ce a fost aruncată pe spate de americancă. Sportiva din România a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-a lovit serios în zona cervicală. După câteva minute, medicii au decis să o scoată din sală pe targă, în aplauzele mulțimii.

Ulterior, Cătălina Axente a fost transportată la un spital din Paris.

Reclamă

„Toate gândurile noastre merg acum către Cătălina AXENTE! Sportiva noastră a părăsit suprafața de luptă de la Paris suferind o accidentare urâtă, în meciul contra sportivei Kennedy Alexis Blades (SUA).
Îi dorim multă sănătate și suntem alături de ea!”, a postat Federația Română de Lupte.

„Team Romania la Jocurile Olimpice Paris 2024

Cătălina Axente, accidentare gravă în finalul luptei cu americanca Kennedy Alexis Blades, la categoria 76 kg
Lupta a început dur, cu 6 puncte reușite de americancă în primul minut. Cătălina a încercat să domolească elanul adversarei dar nu a reușit. Lupta s-a mai domolit până la pauză, Blades a intrat cu avantajul de 6-0 în partea secundă.

Cele două s-au tatonat minute bune, pe final Blades a reușit un tur și Cătălina s-a lovit cu capul de saltea ramânând întinsă. Medicii au urcat de urgență și i-au imobilizat gâtul cu un guler. Sportiva noastră a fost conștientă, dar a părăsit salteaua pe targă.

Baldes s-a calificat în sferturi, după 11-0.
Conform protocolului medical, Axente, suspectă de traumatism cervical, a fost dusă la salvare și transportată la spital.
Suntem alături de Cătălina!”, a reacționat și COSR.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:41

Neil Lennon nu ia în calcul să plece de la Rapid: „Cum să plec după patru etape?! Sunt aici să rămân pe termen lung!”

0:28

Scene şocante la Buzău! Jucătorii Rapidului, înjuraţi şi scuipaţi de propriii fani: „Afară din Giuleşti!”

0:22

VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY

0:09

„E dureros! Nici noi nu înţelegem ce se întâmplă!” Claudiu Petrila, dărâmat după ce Rapid a rămas singura echipă fără victorie

23:55 10 aug.

Constantin Budescu, primul gol a sezonului! Atacantul de 35 de ani a marcat din penalty-ul comis de Borza în Gloria Buzău – Rapid

23:36 10 aug.

Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty

1 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 2 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 3 FotoCătălina Axente, scoasă pe targă după un procedeu greu de privit al adversarei. Imaginile durerii la Jocurile Olimpice 2024! 4 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 5 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu 6 Cele două cuvinte spuse de Imane Khelif, după ce a câștigat aurul olimpic la box feminin! Mesajul sportivei acuzată că e bărbat
Citește și