Închide meniul

Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Team România a ajuns la 88 de sportivi

Viviana Moraru Publicat: 24 mai 2024, 10:50

Reclamă
Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Team România a ajuns la 88 de sportivi

Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Colaj cu Loredana Toma și Mihaela Cambei / Profimedia

Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Team România a ajuns la o delegaţie formată din 88 de sportivi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Loredana Toma s-a calificat la JO, după ce s-a clasat pe locul 4 în ierarhia mondială feminină de haltere, în limitele categoriei 71 kg. Ea este halterofila cel mai bine clasată din Europa.

Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Desemnată cea mai bună halterofilă din Europa în 2023, Mihaela Cambei a obţinut calificarea olimpică în limitele categoriei 49 kg. Ea va concura la Paris 2024 graţie locului ocupat în ierarhia mondială. Românca ocupă locul 5 la categoria ei de greutate şi sportiva din Europa cel mai bine clasată.

În vârstă de 28 de ani, Loredana Toma are în palmares la Campionatele Mondiale trei medalii de AUR (la total, smuls, aruncat) la Anaheim (SUA), în 2017, în limitele categoriei 63 kg, două medalii de AUR (la total şi smuls) la Bogota (India), în 2022, la 71 kg. Ea a câştigat o medalie de ARGINT (la smuls) şi un BRONZ (la total), la Ashgabat, în 2018 şi un BRONZ (la total) la Pattaya, în 2019, în limtele categoriei 64 kg. La Campionatele Europene a reuşit de patru ori tripla de AUR (la total, smuls şi aruncat): în 2017 şi 2018 – la 63 kg şi în 2019 şi 2021 – la 64 kg. În limitele categoriei 58 kg, a cucerit două medalii de ARGINT, (la aruncat şi total), un BRONZ, la smuls, în 2013 şi tripla de ARGINT, în 2014. A fost desemnată cea mai bună halterofilă europeană a anului 2021.

Mihaela Cambei este triplă campioană europeană de seniori în 2023 şi 2024 şi medaliată cu argint şi bronz la smuls, la Mondialele din 2022, respectiv 2023. Cambei este legitimată la CSM Oneşti şi va participa la prima ei ediţie de Jocuri Olimpice.

Reclamă
Reclamă 4

Mihai Chiruţă s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Canotorul Mihai Chiruţă s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, marţi, la Regata de Calficare Mondială de la Lucerna, în proba de simplu masculin, anunţă COSR.

Mihai a concurat în finala probei de simplu vâsle şi s-a clasat pe primul loc. El a fost urmat de reprezentantul Statelor Unite . Primii doi sportivi din fiecare finală au câştigat calificarea nominală pentru Paris 2024..

Este a 12-a ambarcaţiune tricoloră pentru canotajul românesc calificată la Jocurile de la Paris, şi al 45-lea canotor care va participa în delegaţia Team Romania la întrecerea olimpică. Pentru Mihai va fi prima participare la Jocuri.

Reclamă

Sportivii români calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris

  • Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);
  • Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);
  • Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);
  • Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);
  • Canotaj (44 locuri cotă): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;
  • Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă – echipa feminină; Andrei Muntean;
  • Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;
  • Lupte (1): Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg); Kriszta Incze și Cătălina Axente;
  • Lupte greco-romane (1): Alin Alexuc (cat. 130 kg);
  • Polo pe apă (13): 13 locuri cotă – echipa masculină;
  • Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);
  • Tenis de masă (4): 3 locuri cotă – echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt);
  • Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6).
  • Haltere: Mihaela Cambei şi Loredana Toma

Ce crezi că se va întâmpla în meciul România - Ucraina, de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:54

Serbia – Anglia 0-1. Bellingham, debut excelent la EURO 2024! Selecționata lui Southgate a început asaltul pentru marele trofeu

23:50

România – Ucraina LIVE TEXT, ora 16:00! Aşteptarea a luat sfârşit. „Tricolorii” debutează la EURO 2024! Echipele probabile

23:37

Programul românilor de luni, de la Campionatele Europene de Nataţie de la Belgrad! Competiţia e live în AntenaPLAY

23:31

Primele imagini din cantonamentul FCSB-ului din Olanda! Marius Ştefănescu şi Daniel Popa, sub comanda lui Elias Charalambous

23:02

„Nici el nu crede!” Răzvan Raț a reacționat, după ce Nicolae Stanciu a spus că România poate învinge orice adversar la EURO 2024

22:54

Jude Bellingham a marcat primul gol al Angliei, de la EURO 2024! Cifre fabuloase ale starului de la Real Madrid

1 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 2 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Singura condiţie pentru ca Simona Halep să revină în top! Verdictul lui Gică Popescu: „Tenisul fără Simona e atât de sărac” 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!”
Citește și