Închide meniul

Nadia Comăneci, „cucerită” de gimnastele României care au terminat pe locul 7 finala pe echipe de la JO 2024: „Mă bucur enorm!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 iulie 2024, 22:08

Reclamă
Nadia Comăneci, „cucerită de gimnastele României care au terminat pe locul 7 finala pe echipe de la JO 2024: „Mă bucur enorm!

Nadia Comăneci, "cucerită" de gimnastele României care au terminat pe locul 7 finala pe echipe de la Jocurile Olimpice

Nadia Comăneci și Serena Williams / AS.ro

Nadia Comăneci s-a declarat „cucerită” de gimnastele României care au terminat pe locul 7 finala pe echipe de la Jocurile Olimpice 2024. „Zeița de la Montreal” le-a felicitat pe Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă şi Andreea Preda.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Nadia a urmărit din tribună finala și a avut un mesaj pentru toți românii. Le-a cerut să aplaude performanța obținută de această generație, care a reușit să revină în finală după o pauză de 12 ani.

Nadia Comăneci, „cucerită” de gimnastele României de la Jocurile Olimpice 2024

Nadia Comăneci le-a și închis gura criticilor, care sperau la o medalie.

Așa de sigure și creative, chiar cu încredere. Mă bucur enorm, pentru că este un lucru foarte pozitiv pentru gimnastică, pentru generația de astăzi, pentru cele care urmează. În sfârșit, acum cred că nimeni nu mai are nimic de spus… și chiar dacă mai au ceva de spus, nu contează! (n.r. a început să zâmbească)

Reclamă
Reclamă 4

Intri în finală pe echipe, după 12 ani… și acum spunem locul 7?! Adică, ce facem, sărim de la 8 ani de neparticipare direct pe 2? Deci trebuie să ne bucurăm că fetele au concurat, s-au văzut, au avut dificultate, frumusețe, execuție. Au avut o dificultate mare la bârnă!„, a declarat Nadia Comăneci.

Fosta gimnastă de 10 a stat alături de Serena Williams, cea care a sărbătorit aurul olimpic câștigat de reprezentantele SUA.

Da, da, am stat lângă Serena. Îi explicam, e prima dată când vine la un concurs de gimnastică și îi explicam cum 3 concurează. (Reporter: Ați fost profesoara ei?) Da, da. Da, i-a plăcut enorm și ei, și fetiței. Cred că fetița face gimnastică„, a mai spus Nadia.

Reclamă

JO, gimnastică: SUA, aur, România, locul 7 în finala pe echipe

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat, marţi, pe locul 7 în finala de la Jocurile Olimpice, la 12 ani de la ultima prezenţă în această fază, când câştiga medalia de bronz. Aurul olimpic la Paris a revenit SUA, condusă de Simone Biles. Îmbrăcată cu un trening al echipei României, Nadia Comăneci a urmărit finala împreună cu Serena Williams.

România a adunat un punctaj total de 159.497, cu care s-a clasat pe locul 7. În calificări, echipa tricoloră a încheiat pe locul 8, cu exact acelaşi punctaj.

Notele obţinute de gimnastele tricolore, cu o ratare la paralele şi două la bârnă, sunt:

Sol – ⁠Amalia Ghigoarţă 13.133, ⁠Ana Maria Bărbosu 13.566, ⁠Sabrina Maneca Voinea 13.900;

Sărituri – ⁠Lilia Cosman 13.433, ⁠Ana Maria Bărbosu 13,933, ⁠Sabrina Maneca Voinea 13.633;

Paralele – ⁠Lilia Cosman 13.133, ⁠Amalia Ghigoarţă 13.333, ⁠Ana Maria Bărbosu 12.433;

Bârnă – ⁠Amalia Ghigoarţă 12.500, ⁠Ana Maria Bărbosu 12.700, ⁠Sabrina Maneca Voinea 13.800.

Podiumul a fost ocupat, în ordine, de SUA (171.296 puncte), Italia (165.494) şi Brazilia (164.497), anunță news.ro. Este a 20-a medalie olimpică la echipe şi a patra de aur pentru SUA, după cele de la ediţiile din 1996, 2012 şi 2016. Lider incontestabil al echipei, Simone Biles s-a aflat în lot şi la aurul din 2016.

România a participat ultima dată în finala pe echipe la ediţia JO din 2012, când a încheiat cu medalia de bronz. Palmaresul gimnasticii feminine româneşti în finalele pe echipe de la Jocurile Olimpice este de 3 medalii de aur, 4 de argint şi 5 de bronz.

În competiţia feminină de la Paris urmează finala la individual-compus (1 august), cu Ana Maria Bărbosu şi Amalia Ghigoarţă printre cele 24 de competitoare, precum şi finalele pe aparate, la care vor lua startul şi Sabrina Voinea (bârnă, sol), respectiv Ana Maria Bărbosu (sol), în 5 august.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:50

Alexander Zverev a fost eliminat de la Jocurile Olimpice! Surpriză de proprții în sferturi! Campionul en-titre, învins de Musetti

18:26

Carlos Alcaraz l-a învins pe Tommy Paul şi este în semifinale la turneul de simplu de la Jocurile Olimpice!

18:25

David Popovici, reacţie categorică după ce Pan Zhanle a fost acuzat de dopaj! Discurs de mare campion al românului

18:23

Arnold Garita semnează! Jucătorul care l-a impresionat pe Gigi Becali a făcut anunțul: „Este timpul să joc”

18:06

Marian Enache şi Andrei Cornea, după ce au cucerit aurul olimpic: „Am plâns / Nu mai există durere, medalia înseamnă enorm”

18:04

O vedetă de la Sparta Praga a dat verdictul despre FCSB! Cum a numit-o pe campioană, înainte de dubla din turul 3 preliminar

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 5 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și