Închide meniul

Pan Zhanle, marele rival al lui David Popovici, a răbufnit după Jocurile Olimpice: „A arătat că este încă limitat”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 12 august 2024, 20:43

Reclamă
Pan Zhanle, marele rival al lui David Popovici, a răbufnit după Jocurile Olimpice: „A arătat că este încă limitat

Pan Zhanle, marele rival al lui David Popovici, a răbufnit după Jocurile Olimpice

Profimedia

Pan Zhanle, marele rival al lui David Popovici de la 100 de metri liber, a răbufnit după Jocurile Olimpice. Campionul olimpic şi recordman-ul mondial la 100 de metri i-a răspuns dur lui Brett Hawke, un fost înotător din Australia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai exact, Brett Hawke a pus sub semnul întrebării performanţele înotătorilor chinezi la Jocurile Olimpice, având în vedere scandalul de dopaj din jurul lor. Zhanle a spulberat recordul mondial în finala de la 100 de metri liber: de la 46:80 la 46:40.

Pan Zhanle, marele rival al lui David Popovici, a răbufnit după Jocurile Olimpice

„Mă bucur că a spus asta. Ar trebui să o spună mai des. Poate așa o să îi păcălească pe vestici, iar noi ne putem continua progresul. Dacă a spus că e imposibil pentru un om, atunci a arătat că încă este limitat. Nu poate gândi în afara cutiei. Oamenii își setează involuntar niște limite. Trebuie să le ignor! Astfel de comentarii chiar mă ajută, mă motivează. Nu mă deranjează deloc”, a spus Pan Zhanle în presa din China, conform gsp.ro.

Fostul înotător Brett Hawke, acum antrenor în Statele Unite, a pus la îndoială integritatea performanţei reuşite de înotătorul chinez Pan Zhanle miercuri seară în La Défense Arena, când şi-a doborât recordul mondial la 100 m liber şi a fost încoronat campion olimpic, devansându-i pe australianul Kyle Chalmers şi pe David Popovici în lupta pentru primul loc. Hawke a afirmat că acest lucru „nu este omeneşte posibil”.

Comentariile lui Hawke au fost distribuite masiv pe platforma Weibo din China, un utilizator comentând: „Este atât de cool să-i vezi incompetenţi, furioşi şi rupându-şi apărarea”„El ne laudă, spunând că poziţia este imposibilă, dar îmi pare rău, am făcut-o”, a precizat altul.

Reclamă
Reclamă 4

Echipa chineză de înot, supusă unui control intesn anti-doping

Echipa chineză de înot a fost supusă unui control intens de la dezvăluirile din aprilie că 23 dintre înotătorii ţării au fost testaţi pozitiv pentru un medicament interzis pentru inimă în 2021, dar li s-a permis să concureze la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) a acceptat concluziile unei investigaţii chineze, conform căreia rezultatele au fost cauzate de contaminarea din bucătăria unui hotel, iar o revizuire independentă a susţinut gestionarea cazului de către WADA.

Un audit al World Aquatics a concluzionat că nu a existat nicio eroare de gestionare sau muşamalizare din partea organismului de conducere. Numele lui Pan nu s-a numărat printre înotătorii chinezi menţionaţi în relatările New York Times şi ale radiodifuzorului german ARD.

Reclamă

Echipa chineză de înot a fost supusă mai multor teste în două săptămâni decât sportivii străini într-un an întreg”, a scris ziarul chinez Global Times.

Înotătoarea chineză Zhang Yufei, care a câştigat medalia de bronz în finala feminină la 200 de metri fluture, a răspuns joi, în timpul unei conferinţe de presă, întrebărilor despre Pan.

De ce sunt chestionaţi sportivii chinezi când înoată atât de repede? De ce nu a îndrăznit nimeni să îl pună la îndoială pe Phelps când a câştigat?„, a spus ea.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:33 13 aug.

Zeljko Kopic, încântat după Poli Iaşi – Dinamo: „Sunt foarte mulţumit”. Ce a spus despre cei doi accidentaţi

0:20 13 aug.

„Cu Rapid este un meci ca oricare altul!” Cătălin Cîrjan, dezlănţuit înaintea derby-ului din Giuleşti: „Mergem să câştigăm!”

23:57

Concluzia lui Cătălin Chirilă, după experienţa de la Jocurile Olimpice de la Paris: „Sper să reuşesc să fiu bun şi pe valuri”

23:56

Poli Iaşi – Dinamo 2-2! „Câinii” rămân fără victorie în deplasare, dar sunt pe loc de play-off după cinci etape

23:10

TAS a respins contestaţia americanilor, care au atacat decizia de a-i acorda Anei Bărbosu medalia de bronz

22:42

Coşmar pentru Dinamo şi Zeljko Kopic la Iaşi! Doi titulari s-au accidentat în primele 30 de minute

1 FotoIubita lui Valentin Mihăilă, răvăşitoare pe plaja din Monaco: „Sirenă”. Ami l-a dat peste cap pe atacantul român 2 FotoImagini rare cu părinţii Mihaelei Cambei! Confesiunea emoţionantă a mamei: „Tot timpul îmi venea să plâng!” 3 „Era o nenorocire!” Mihai Stoica a venit cu replica, după ce Louis Munteanu a spus că nu a vrut să se transfere la FCSB 4 Louis Munteanu, discurs incredibil la adresa celor de la FCSB: „Nu mă interesează! Nu am vrut să merg acolo!” 5 Reacţia lui Dan Petrescu, după ce a fost eliminat: „A stat cu ochii numai pe banca noastră!” Ce a spus despre Louis Munteanu 6 Răsturnare de situaţie! Americanii nu renunţă la bronz! Proba video care i-ar putea lua Anei Bărbosu medalia
Citește și