Închide meniul

Pe cine au dat vina americanii, după ce Jordan Chiles a rămas fără medalie de bronz: „Ignoranța ei a costat-o!”

Viviana Moraru Publicat: 11 august 2024, 8:22

Reclamă
Pe cine au dat vina americanii, după ce Jordan Chiles a rămas fără medalie de bronz: „Ignoranța ei a costat-o!

Pe cine au dat vina americanii, după ce Jordan Chiles a rămas fără medalie de bronz

Jordan Chiles şi Simone Biles/ Profimedia

S-a aflat pe cine au dat vina americanii, după ce Jordan Chiles a rămas fără medalie de bronz. Aceştia au transmis un mesaj ferm şi au tras-o la răspundere pe antrenoarea gimnastei, anume Cecile Landi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

TAS i-a acordat medalia de bronz Anei Maria Bărbosu, după ce iniţial aceasta a fost cucerită de Jordan Chiles. Contestaţia depusă de americancă a fost respinsă, iar românca a prins podiumul la Jocurile Olimpice, la sol.

Pe cine au dat vina americanii, după ce Jordan Chiles a rămas fără medalie de bronz

Jordan Chiles a depus contestaţia în finala de la sol, iar pe moment, arbitrii i-au acordat o notă mai mare decât cea primită de Ana Maria Bărbosu. Ulterior, după apelul făcut la TAS, judecătorii de la Lausanne au anulat rezultatul contestaţiei americanei, pe motiv că aceasta a fost depusă cu patru secunde mai târziu, decât prevede timpul regulamentar, de un minut.

Astfel, americanii au dat imediat vina pe antrenoarea lui Chiles, Cecile Landi, pentru faptul că a întârziat să depună constestaţia.

„Ignoranța lui Cecile Landi a costat-o pe Jordan Chiles bronzul olimpic în controversa aprinsă din gimnastică.

Reclamă
Reclamă 4

Cecile Landi a făcut o greșeală care a costat-o o medalie olimpică pe Team SUA. Landi, care este antrenoarea principală a gimnastelor este privită drept una dintre cele mai bune antrenoare din toate timpurile. Totuși, când s-a adâncit controversa în privința lui Jordan Chiles, s-a descoperit că Landi a comis o greșeală. Potrivit regulamentului IOC, o gimnastă are la dispoziție 3-4 minute să depună o contestație.

Totuși, regulamentul se schimbă în privința ultimei gimnaste care participă. Acestea au la dispoziție doar un minut pentru a contesta scorul juriului. Aici a greșit Cecile Landi.

Potrivit comunicatului TAS, s-a descoperit faptul că Chiles a întârziat cu patru secunde la depunerea contestației. Pentru cei neinițiați, o contestație poate fi depusă doar de antrenorul acreditat, care, în acest caz, a fost Cecile Landi. Se pare că a calculat greșit și a întârziat patru secunde”, au notat americanii de la essentiallysports.com.

Reclamă

Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat că Ana Bărbosu va primi medalia de bronz

OFICIAL! Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat că Ana Bărbosu va primi medalia de bronz. România ajunge la 9 medalii câştigate la jocurile Olimpice.

Ana Bărbosu a câştigat medalia de bronz, după decizia luată de TAS. Federaţia Internaţională de gimnastică a confirmat noul clasament.

„Ca urmare a publicării deciziei TAS OG 24/15 de către Divizia Ad Hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), FIG confirmă că rezultatele finalei feminine de gimnastică artistică la sol de luni, 5 august 2024, sunt modificate în conformitate cu această decizie după cum urmează:

Scorul iniţial de 13,666 acordat lui Jordan Chiles (SUA) este restabilit.
Clasamentul finalei feminine de gimnastică artistică la sol a fost modificat în consecinţă, Ana Bărbosu (ROU) clasându-se pe locul al treilea, cu un punctaj de 13,700„, a anunţat Federaţia Internaţională de Gimnastică.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
11:15

Cum vrea să o convingă Nadia Comăneci pe Sabrina Voinea să continue în gimnastică! Anunţ despre medalia pe care i-o va oferi

11:02

George Pușcaș pleacă de la Genoa! Clubul italian a acceptat oferta pentru atacantul român

10:52

„E nebunie!” Reacţie dură după ce Ianis Hagi a fost trimis la echipa a doua a lui Rangers: „E prea târziu pentru asta!”

10:20

Când revine Octavian Popescu pe teren la FCSB! Anunţul făcut înaintea returului cu Sparta Praga: „Nu sunt probleme!”

10:08

Ana Bărbosu, mesaj superb pentru Sabrina Voinea și Jordan Chiles, după decizia TAS: „Acesta este visul meu”

9:56

„Nu i-a oprit nimeni să joace în cupele europene!” Mihai Stoica, replică dură pentru Dorinel Munteanu

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și