Închide meniul

„Primul medaliat olimpic al României la Paris vine de la DINAMO” David Popovici a adus sărbătoarea la clubul din Ștefan cel Mare

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 iulie 2024, 23:21

Reclamă
„Primul medaliat olimpic al României la Paris vine de la DINAMO David Popovici a adus sărbătoarea la clubul din Ștefan cel Mare

David Popovici a adus sărbătoarea la clubul din Ștefan cel Mare

David Popovici, cu medalia de aur la Paris / Profimediaimages

David Popovici a adus sărbătoarea la clubul din Ștefan cel Mare, după ce a cucerit medalia de aur în cursa de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice 2024. Tânărul de 19 ani, legitimat la CS Dinamo, a reușit o performanță istorică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a câștigat prima medalie olimpică din carieră. A fost a patra medalie de aur și a zecea în total pentru România la înot, în istoria Jocurilor Olimpice. Celelalte trei medalii de aur au fost câştigate de Diana Mocanu (2000) şi Camelia Potec (2006).

David Popovici a adus sărbătoarea la clubul din Ștefan cel Mare

Oficialii de la CS Dinamo au reacționat pe rețelele sociale imediat după ce Popovici a încheiat cursa într-un minut, 44 de secunde şi 72 de sutimi.

FENOMENAL!!!

David Popovici – CAMPION OLIMPIC! David intră în legendă. Primul medaliat olimpic al României la Paris vine de la DINAMO! Şi este AUR! Victorie de senzaţie în finala probei de 200 de metri liber: 1:44,72 cu două sutimi în faţa britanicului Matthew Richards!

Reclamă
Reclamă 4

Am avut emoţii şi probabil şi el a avut emoţii, dar David a tras senzaţional pe ultimii metri!”, menţionează clubul la care este legitimat David Popovici.

Ionel „Johnny” Culina, ofițerul de presă al lui CS Dinamo, a reacționat și el pe contul său de Facebook.

Reclamă

Primul tezaur al României a fost trimis în Rusia și nu s-a mai întors, întreg, în țară.

David Popovici, al doilea tezaur al nostru, a rămas în țară, la Dinamo, pentru România!„, a scris acesta.

David Popovici, discurs uriaş cu medalia olimpică de aur la gât: „A fost ca o luptă de câini”

David Popovici a avut un discurs uriaş cu medalia olimpică de aur la gât. David Popovici a dezvăluit că a eliminat presiunea pentru că nu s-a gândit neapărat să câştige o medalie, ci ca să se dueleze cu cei mai buni din lume.

Nu mi-a păsat de medalie. Aşa am câştigat-o. Nu acesta este obiectivul. obiectivul este să te simţi bine. Vii la Jocurile Olimpice să concurezi cu cei mai buni din lume. E un privilegiu doar să fii aici. Tocmai că nu am luptat pentru medalie, am reuşit să o câştig.

A fost o luptă de câini, fix aşa o descriu. Pe ultimii 50 de metri, îl vedeam pe american că este în faţa mea, ştiam că neamţul e undeva în stânga mea. Văzusem că plecase tare. Chiar dacă nu te uiţi la ei, îi simţi acolo respinrându-ţi în ceafă. Ştiam că sunt acolo şi nu mi-am permis în nicio secundă să o las mare. Am făcut cursa pe care o doream.

Chiar dacă nu acesta era obiectivul, mă bucur pentru medalie. Mi-am dat seama când am atins plăcuţa pentru că au nişte lumini. Dacă atingi primul, vezi doar o lumină. Au fost lacrimi de bucurie în tribune, şi la mine au fost. Nu sunt cel mai deschis om, dar am plâns şi eu când am dat primul interviu. Inclusiv pe podium m-am abţinut. Am visat la acest moment, la 11 ani tortul meu a fost cu Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Eu de la 11 ani ştiam că îmi doresc să ajung la Jocuri. Dacă eu am reuşit, un băiat crescut în Titan – Pantelimon, complet obişnuit, absolut oricine poate. Prin determinare, perseverenţă şi multă muncă. Aş vrea să profit de ocazie şi să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a spus David Popovici la zona mixtă.

Va câştiga David Popovici o medalie şi la 100 de metri liber?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:18 30 iul.

Cristi Săpunaru a dezvăluit ce discuție a purtat cu Neil Lennon: „Asta mi-a explicat!”. Ultimatum după Petrolul – Rapid 1-0

23:55

Petrolul – Rapid 1-0. Neil Lennon rămâne fără victorie în Liga 1. Start dezastruos pentru giuleşteni

23:55

Foto„Şi-a făcut datoria!” Ion Ţiriac s-a înclinat în faţa lui David Popovici, după medalia de aur de la Jocurile Olimpice

23:50

Pe ce loc a ajuns România în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice 2024, după AURUL cucerit de David Popovici

23:26

Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 4. Finala la gimnastică pe echipe şi David Popovici ia startul la 100 de metri

23:25

Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 3. David Popovici a câştigat medalia de AUR! Samara şi Ionescu, eliminaţi

1 FotoPrimul sponsor care şi-a anunţat retragerea după controversa cu „Cina cea de Taină”: „Nu vrem să fim părtași la batjocură” 2 David Popovici e CAMPION OLIMPIC! A câştigat medalia de AUR la 200 de metri liber de Ziua Imnului Naţional. Fenomenală cursă 3 Russell, ce păcat! Opinia lui Adrian Georgescu după Marele Premiu al Belgiei 4 Dan Petrescu a răbufnit după CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-2: „De asta am avut nervii la pauză! De ce doar pe el îl trimit?” 5 Jaqueline Cristian – Angelique Kerber 1-2! Înfrângere dramatică pentru româncă la Jocurile Olimpice 2024 6 FotoDJ Barbara Butch a participat la „Cina cea de Taină” și acum a depus plângere la poliție. Drama prin care a ajuns să treacă
Citește și