Închide meniul

Răzvan Florea, după aurul lui David Popovici la 200 m liber, la Jocurile Olimpice: „Fabulos a înotat David ultima parte”

Dan Roșu Publicat: 30 iulie 2024, 8:38

Reclamă
Răzvan Florea, după aurul lui David Popovici la 200 m liber, la Jocurile Olimpice: „Fabulos a înotat David ultima parte

Răzvan Florea, după aurul lui David Popovici la 200 m liber, la Jocurile Olimpice

Răzvan Florea, medaliat cu bronz la Atena - Getty Images

Răzvan Florea a vorbit după aurul istoric al lui David Popovici la 200 m liber, la Jocurile Olimpice 2024. Popovici e primul campion olimpic român şi primul care câştigă o medalie olimpică în ultimii 20 de ani. Florea a rămas astfel doar primul medaliat olimpic din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„A fost o cursă destul de dificilă pentru David și atipică. O cursă strânsă, care pe care… a făcut o finală foarte puternică.

Răzvan Florea, după aurul istoric al lui David Popovici la 200 m liber, la Jocurile Olimpice

Cel mai important lucru, după cursa lui David, e că aurul e în România. E o poveste cu final fericit. Pe mine mă catalogau mereu primul și singurul. Am rămas doar primul, e mai scurtă prezentarea.

Fabulos a înotat David ultima parte, iar sosirea a fost perfectă. Dacă ceilalți au avut sincope, lui David totul i-a ieșit pefect. Din imaginile care au curs live, eu am crezut că a terminat pe locul 2… nu am fost foarte fericit. Am zis că nu e bine.

Sunt convins că nu a fost o cursă pe placul lui David, nu a fost confortabil de la start până la sfârșit. A fost o cursă nebună. Dacă și el a recunoscut că nu i-a plăcut, eu totuși mă gândeam că va fi mai în față. Iată că nu totdeauna totul se și întâmplă.

Reclamă
Reclamă 4

E bătălia mai mare la 100 m, oamenii mai puternici, orice greșeală se va plăti înzecit. Trebuie să plece tare și să vină și mai repede. La el ultimii 15 metri sunt fenomenali. Unde toate lumea cade, el împinge senzațional”, a spus Florea, citat de digisport.ro.

„Nu mi-a păsat de medalie!” David Popovici, discurs uriaş cu medalia olimpică de aur la gât

David Popovici a avut un discurs uriaş cu medalia olimpică de aur la gât. David Popovici a dezvăluit că a eliminat presiunea pentru că nu s-a gândit neapărat să câştige o medalie, ci ca să se dueleze cu cei mai buni din lume.

„Nu mi-a păsat de medalie. Aşa am câştigat-o. Nu acesta este obiectivul. obiectivul este să te simţi bine. Vii la Jocurile Olimpice să concurezi cu cei mai buni din lume. E un privilegiu doar să fii aici. Tocmai că nu am luptat pentru medalie, am reuşit să o câştig.

Reclamă

A fost o luptă de câini, fix aşa o descriu. Pe ultimii 50 de metri, îl vedeam pe american că este în faţa mea, ştiam că neamţul e undeva în stânga mea. Văzusem că plecase tare. Chiar dacă nu te uiţi la ei, îi simţi acolo respinrându-ţi în ceafă. Ştiam că sunt acolo şi nu mi-am permis în nicio secundă să o las mare. Am făcut cursa pe care o doream.

Chiar dacă nu acesta era obiectivul, mă bucur pentru medalie. Mi-am dat seama când am atins plăcuţa pentru că au nişte lumini. Dacă atingi primul, vezi doar o lumină. Au fost lacrimi de bucurie în tribune, şi la mine au fost. Nu sunt cel mai deschis om, dar am plâns şi eu când am dat primul interviu. Inclusiv pe podium m-am abţinut. Am visat la acest moment, la 11 ani tortul meu a fost cu Jocurile Olimpice de la Tokyo,.

Eu de la 11 ani ştiam că îmi doresc să ajung la Jocuri. Dacă eu am reuşit, un băiat crescut în Titan – Pantelimon, complet obişnuit, absolut oricine poate. Prin determinare, perseverenţă şi multă muncă. Aş vrea să profit de ocazie şi să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a spus David Popovici la zona mixtă.

 

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:59 3 aug.

„E idolul tuturor, persoana ideală!” Gică Hagi, încântat că Mircea Lucescu va fi selecţionerul României: „Alegerea perfectă!”

23:40 3 aug.

Katie Ledecky, a noua medalie de aur la Jocurile Olimpice. Americanca a intrat în istorie

23:38 3 aug.

„Îmi e frică să nu greşesc!” Gabi Iancu, reacţie incredibilă când a fost întrebat despre decizia lui Hagi de a refuza naţionala

23:26 3 aug.

Lorenzo Musetti a cucerit medalia de bronz la simplu, la Jocurile Olimpice 2024

23:20 3 aug.

România – Italia 7-18. Tricolorii nu au făcut faţă vicecampioanei mondiale. Ultimul meci va fi cu Muntenegru

23:16 3 aug.

Julien Alfred a cucerit aurul la 100 m. Moment istoric la Jocurile Olimpice. Victorie în faţa favoritei Sha’Carri Richardson

1 FotoImagini de senzaţie cu Ianis Hagi şi Elena în luna de miere. Paradisul unde au plecat cei doi: „Ce frumuseţe!” 2 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 8 | O nouă MEDALIE DE AUR la canotaj! Echipajul de 8+1 feminin a făcut spectacol 3 Foto„Băi, nu vă e ruşine?” Sandu Lungu a răbufnit din cauza scandalului uriaş de la Jocurile Olimpice: „Până unde merge nesimţirea?” 4 Farul Constanța – Poli Iași 2-0. Prima victorie pentru Gică Hagi în noul sezon. Meciul de la Ovidiu, întrerupt de două ori! 5 Andrei Nicolescu a anunţat noi transferuri la Dinamo! Ce i-a transmis Mircea Lucescu: „M-a încântat” 6 Zeljko Kopic, după Dinamo – Gloria Buzău 4-1: „M-am temut”! Avertisment pentru jucători: „Trebuie să lucrăm la asta”
Citește și