Închide meniul

Sabrina Ionescu a devenit campioană olimpică. Naţionala SUA a câştigat dramatic finala cu Franţa

Valentin Pîrcălabu Publicat: 11 august 2024, 19:22

Sabrina Ionescu a devenit campioană olimpică. Naţionala SUA a câştigat dramatic finala cu Franţa

Sabrina Ionescu a devenit campioană olimpică. Naţionala SUA a câştigat dramatic finala cu Franţa

Profimedia

Sabrina Ionescu a devenit campioană olimpică la baschet feminin. Naţionala SUA a câştigat dramatic finala cu Franţa, scor 67 – 66.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa Statelor Unite a câştigat dramatic finala turneului feminin de baschet, cu scorul de 67-66 (15-9, 10-16, 20-18, 22-23) în faţa formaţiei Franţei, duminică, în ultima probă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Sabrina Ionescu a devenit campioană olimpică

Echipa feminină de baschet a Statelor Unite a cucerit astfel al optulea său titlu olimpic consecutiv. Cu acest succes, Team USA a reuşit să termine pe primul loc în clasamentul general pe medalii al Jocurilor, devansând China. Ambele delegaţii au încheiat cu 40 de medalii de aur, diferenţa fiind făcută de cele de argint, 44-27 pentru americani, scrie agerpres.ro.

Finala a fost una foarte strânsă, mai ales în a doua sa parte. Americancele aveau un avans de şase puncte după primul sfert (15-9), dar scorul era egal, 25-25, la jumătatea confruntării. SUA avea un avans de o posesie (45-43) înaintea ultimului sfert, dar americancele au reuşit să reziste asaltului dat de gazde.

Cu 11 secunde înainte de final, americancele aveau 65-61, dar Gabby Williams, jucătoare de origine americană, a înscris un coş de trei puncte, 65-64, iar apoi imediat a faultat. Kahleah Copper a transformat ambele libere când mai erau 3 secunde (67-64), dar Williams a marcat în ultima secundă un coş de două puncte, ratând egalarea: 67-66.

A’ja Wilson, cu 21 de puncte şi 13 recuperări, a fost cea mai bună jucătoare a americancelor, Copper a contribuit cu 12 p, 5 rec, iar Kelsey Plum cu 12 puncte. Jucătoarea de origine română Sabrina Ionescu a evoluat 9 min 53 sec, fără a reuşi să înscrie, dar a făcut două recuperări.

De la gazde, Gabby Williams a totalizat 19 p, 7 rec.

Medaliile de bronz au revenit Australiei, care a învins campioana europeană Belgia cu 85-81 în finala mică.

Clasamentul final la baschet feminin
1. SUA
2. Franţa
3. Australia
4. Belgia
5. Spania
6. Serbia
7. Germania
8. Nigeria
9. China
10. Porto Rico
11. Canada
12. Japonia

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:14

Alexandru Mitriţă, răspuns pentru contestatari: „Eu am spus că suntem obosiţi mental! A venit şi această nenorocire”

20:46

Cătălin Chirilă, mesaj emoţionant după ce a ratat finala dramatic Jocurile Olimpice: „Dacă vreau să uit aceste moment? Nu!”

20:45

Sepsi – Universitatea Craiova 1-2. Mitriţă, prestaţie de excepţie şi două goluri fabuloase. Oltenii, primii în clasament

20:28

Valentin Mihăilă a obținut un penalty în Parma – Palermo, iar Dennis Man l-a ratat! Mircea Lucescu a fost martor

20:15

LIVE VIDEOFamalicao – Benfica e ACUM, live în AntenaPLAY. Ploaie de goluri în Estoril – Santa Clara. Programul de duminică

19:50

Clasamentul final pe medalii de la Jocurile Olimpice 2024! SUA, pe primul loc. România a terminat pe locul 23

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și